Hervest-Dorsten

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Trein blauw.svg
Station Hervest-Dorsten
Plaats Dorsten
Land Duitsland
Verkorting EHDT
Vervoerder(s) NordWestBahn

Station Hervest-Dorsten ligt in de wijk Hervest in het noorden van de Duitse stad Dorsten, aan het Duitse verlengstuk van de spoorlijn van Zutphen naar Winterswijk dat in 1880 is geopend. Het was vroeger een belangrijk overstapstation, reizigers konden vanaf hier vijf richtingen op, naar Wesel, Winterswijk, Coesfeld, Haltern en Dorsten. Verder waren er aansluitingen naar diverse kolenmijnen.

Het station was een kruisingsstation. Op het onderste niveau lag de van west naar oost liggende spoorlijn van Wesel naar Haltern. Direct ten zuiden daarvan ligt nog steeds op het bovenste niveau het perron voor de lijnen naar Coesfeld, Dorsten en Winterswijk. Laatstgenoemde spoorlijn is nog tot Borken in gebruik. Het is een eilandperron. Ten noorden van het station zijn de lijnen uit Coesfeld en Borken bij elkaar gekomen en vanaf hier wordt er in dubbel-enkelspoorbedrijf naar Dorsten gereden, waarbij er twee wateren overgestoken worden op korte afstand: de Lippe en het Wesel-Dattelnkanal.

Trein

In de dienstregeling 2019 stoppen de volgende treinen op station Hervest-Dorsten:

Lijn Traject Vervoerder Freq. Opmerkingen
RB45 Coesfeld - Dorsten NordWestBahn 1x/uur Rijdt niet 's avonds.
RE14 Essen Hbf - Bottrop Hbf - Dorsten - Borken NordWestBahn 1x/uur

Let op: Dit overzicht bevat alleen informatie over regionale treindiensten en is buiten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen mogelijk niet volledig.

Bus

Bij het station ligt geen bushalte in de buurt.

Fotogalerij