Dienstregeling concessie Gooi- en Vechtstreek 2019

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina staat een overzicht van wijzigingen in de dienstregeling van 2019 van buslijnen in de concessie Gooi- en Vechtstreek.

Wijzigingen per 9 december 2018

Algemeen

  • Van nagenoeg alle buslijnen wijzigen de vertrektijden.
  • Twee haltes krijgen een nieuwe naam:
  • De halte Muiden, Brandweerkazerne wordt Muiden, Centrum.
  • De halte Hilversum, Stad Gods wordt Hilversum, Monnikenberg.

Stadsdienst Hilversum

Geen wijzigingen.

Geen wijzigingen.

Geen wijzigingen.

Streeklijnen

De dienstregeling van de lijnen 100 en 101 wordt vereenvoudigd. Lijn 100 neemt voortaan de bediening naar Hilversum over van lijn 101. In de spitsuren rijdt lijn 100 ieder kwartier tussen Blaricum en Huizen. Tussen Huizen en Bussum rijden de lijnen 100 en 101 samen ieder kwartier. Tussen Blaricum en Hilversum rijdt lijn 100 in de ochtendspits ieder kwartier en in de late daluren en de middagspits ieder half uur. In de avonduren en het weekend blijft lijn 100 ongewijzigd ieder half uur tussen Blaricum en Bussum rijden.

De dienstregeling van de lijnen 100 en 101 wordt vereenvoudigd. Lijn 100 neemt voortaan de bediening naar Hilversum over van lijn 101. Lijn 101 blijft enkel ieder half uur tussen Huizen en Bussum rijden, tussen Hilversum, Blaricum en Huizen worden deze ritten overgenomen door lijn 100. Binnen Huizen neemt lijn 101 de route van lijn 107 over.

Geen wijzigingen.

Geen wijzigingen.

Halte Rundervreugd net buiten Weesp komt te vervallen.

Wegens een geringe bezetting vervalt het traject tussen Blaricum Ziekenhuis en Huizen. Op dit traject is lijn 320 het alternatief. Binnen Huizen wordt de route deels overgenomen door lijn 101.

Geen wijzigingen.

Doordeweeks tussen 9:30 en 14:00 uur wordt de frequentie verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur op het gehele traject.

Geen wijzigingen.

Spits- en scholierenlijnen

Het traject tussen Eemnes en Laren vervalt. De ochtendritten starten in Eemnes bij de halte Tak, de middagritten eindigen in Laren bij de halte Schapendrift.

Deze nieuwe lijn rijdt tussen Laren, Blaricum, Naarden, Muiderberg, Muiden en Amsterdam-Zuidoost en zorgt voor meer openbaar vervoer naar bezienswaardigheden zoals Muiden, het Muiderslot, het Naaarderbos en Naarden-Vesting, die middels lijn 209 verbonden worden met diverse OV-knooppunten in onder meer Blaricum, Muiden en Amsterdam-Zuidoost. Tussen 9:30 en 11:00 uur rijden twee ritten vanaf Amsterdam Bijlmer naar Laren, tussen 14:00 en 18:00 uur rijden zes ritten van Laren naar Amsterdam Bijlmer en rijdt één rit vanaf Blaricum naar Amsterdam Bijlmer.

Geen wijzigingen.

De middagritten vanaf Naarden naar Amsterdam Bijlmer komen te vervallen. In de ochtendspits blijft de lijn in tegenovergestelde richting rijden, in deze richting wordt circa 8:40 uur een rit toegevoegd.

Deze nieuwe lijn rijdt buiten de schoolvakanties één rit in de ochtendspits vanaf Amsterdam Bijlmer via Muiden, Muiderberg, Naarden en Blaricum naar Laren. De route lijkt op die van lijn 209, maar lijn 609 rijdt vanaf Naarden P+R direct naar Blaricum Tergooi Ziekenhuis en rijdt niet langs Naarden-Vesting.

Randstadnet

Diverse "lege ritten" worden omgezet in dienstritten waardoor de dienstregeling wordt vereenvoudigd. Zo rijden voortaan meer ritten voortaan de gehele route en is Blaricum Bijvanck niet langer een begin- of eindhalte.

Nachtdienst

Geen wijzigingen.

Wijziging per 20 januari 2019

Spits- en scholierenlijnen

Alle ritten van deze lijn stoppen voortaan twee keer bij de Weesperweg in Muiden.