WN Dienstregeling Krimpenerwaard/Gouda 1993/1994

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 1993/1994 voor de regio Krimpenerwaard/Gouda van Westnederland liep van 31 januari 1993 t/m 28 mei 1994.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
Stadsdienst Gouda
70 Station - Ziekenhuizen - Windrooskwartier - Groenhovenkwartier - Ouwe Gouwe - Ziekenhuizen - Station
71 Station - Korte Akkeren - centrum - Station
72 Station - Centrum - Vreewijk - Goverwelle - Ouwe Gouwe - Station
73 Station - Ouwe Gouwe - Steinenburg - Plaswijck - Ouwe Gouwe - Ziekenhuizen - Station
74 Station - Ziekenhuizen - Windrooskwartier - Groenhovenkwartier - Plaswijck - Steinenburg - Ouwe Gouwe - Station Alleen 's avonds en zondag
Streekdienst
91 Nieuwerkerk a/d IJssel - Rotterdam - Capelle a/d IJssel Alleen rondom bezoekuren Zkh. IJsselland
92 Capelle a/d IJssel - Rotterdam Spitsbus
93 Capelle a/d IJssel - Rotterdam
94 Krimpen a/d IJssel - Capelle a/d IJssel Alleen rondom bezoekuren Zkh. IJsselland
95 Krimpen a/d IJssel - Capelle a/d IJssel - Rotterdam - Nieuwerkerk a/d IJssel
96 Capelle a/d IJssel - Rotterdam - Capelle a/d IJssel
97 Rotterdam - Capelle a/d IJssel Spitsbus
98 Rotterdam - Capelle a/d IJssel - Krimpen a/d IJssel
175 Rotterdam - Oud Verlaat - Zevenhuizen - Waddinxveen
190 Rotterdam - Nieuwerkerk a/d IJssel - Moordrecht - Gouda
194 Rotterdam - Krimpen a/d IJssel - Krimpen a/d Lek - Lekkerkerk - Bergambacht
195 Rotterdam - Krimpen a/d IJssel - Bergambacht - Ammerstol - Schoonhoven
196 Rotterdam - Krimpen a/d IJssel - Ouderkerk a/d IJssel - Gouderak - Gouda
197 Gouda - Stolwijk - Bergambacht - Schoonhoven
198 Bergambacht - Ammerstol Spitsbus
Spitssneldienst
225s Rotterdam - Krimpen a/d Lek
226s Rotterdam - Lekkerkerk
227s Rotterdam - Krimpen a/d IJssel - Ouderkerk a/d IJssel
Buurtbus
BB Lekkerkerk -> Berkenwoude -> Stolwijk -> Achterbroek -> Berkenwoude -> Achterbroek -> Stolwijk -> Berkenwoude -> Lekkerkerk
BB Reeuwijk -> Tempeldijk -> Reijerskoop -> Tempeldijk -> Reeuwijk - Sluipwijk -> Gouda -> Sluipwijk -> Reeuwijk
BB Bergambacht -> Berkenwoude -> Bergambacht -> Ammerstol -> Schoonhoven -> Ammerstol -> Bergambacht

Wijzigingen per 31 januari 1993

 • Lijn 71 (Stadsdienst Gouda): Het rondje "Van Bergen IJzendoornpark" (met halte Gouwestein vervalt). De vervangende haltesis Ferd. Huyckstraat op de Winterdijk. Ook het traject via Onder de Boompjes, Lazaruskade en Reigerstraat vervalt en in Korte Akkeren wordt voortaan via de Jacob van Lennepkade gereden.
 • Lijn 72 (Stadsdienst Gouda): In de wijk Achterwillens gaat de bus vanaf het Driewegplein via de Molenmeesterslag en Breevaartbrug rijden. De halte Graaf Florisweg vervalt, nieuwe haltes zijn Waarsmanslag en Bodegraafsestraatweg.
 • Lijn 93 (Rotterdam - Capelle a/d IJssel): Het patroon van de bussen die op Capelsebrug eindigen wordt gewijzigd. Op zondag wordt op het stadstraject tussen het Centraal Station en Capelsebrug nog maar 2x/uur gereden.
 • Lijn 95 (Nieuwerkerk a/d IJssel - Krimpen a/d IJssel): Van maandag t/m zaterdag na 18:00 wordt nog maar beperkt gereden.
 • Lijn 96 (Stadsdienst Capelle a/d IJssel): Enkele slecht bezette ritten vervallen.
 • Lijn 98 (Rotterdam - Krimpen a/d IJssel): In de spitsuren rijden extra bussen op het stadstraject tussen het Centraal Station en Capelsebrug. Het patroon van de bussen die op Capelsebrug eindigen wordt gewijzigd.
 • Lijn 190 (Rotterdam - Gouda): In de avonduren en op zondag zijn de vertrektijden vanuit Gouda ongeveer 5 minuten verschoven.
 • Lijn 194 (Rotterdam - Bergambacht): Alle ritten rijden, komende vanuit de Krimpenerwaard, nog maar tot Capelsebrug. Doorgaande reizigers stappen over op de metro.
 • Lijn 195 (Rotterdam - Schoonhoven): Alle ritten rijden, komende vanuit de Krimpenerwaard, nog maar tot Capelsebrug. Doorgaande reizigers stappen over op de metro. In de avonduren en op zondag zijn de vertrektijden gewijzigd om op Capelsebrug een optimale aansluiting te kunnen geven op aansluitende bussen.
 • Lijn 196 (Gouda - Rotterdam): De extra ritten in de middagspits zijn beter in patroon gebracht en rijden nu om 15:05, 16:05 en 17:05. In de avonduren en op zondag zijn de vertrektijden gewijzigd.
 • Lijn 197 (Gouda - Schoonhoven): In de vroege ochtend en late avond vervallen enkele slecht bezette ritten.
 • Lijn 225 (Rotterdam - Krimpen a/d Lek): Alle ritten rijden, komende vanuit de Krimpenerwaard, nog maar tot Capelsebrug. De vertrektijden gewijzigd om op Capelsebrug een optimale aansluiting te kunnen geven op aansluitende bussen.
 • Lijn 226 (Rotterdam - Lekkerkerk): Alle ritten rijden, komende vanuit de Krimpenerwaard, nog maar tot Capelsebrug. De vertrektijden gewijzigd om op Capelsebrug een optimale aansluiting te kunnen geven op aansluitende bussen.
 • Lijn 227 (Rotterdam - Ouderkerk a/d IJssel): Alle ritten rijden, komende vanuit de Krimpenerwaard, nog maar tot Capelsebrug. De vertrektijden gewijzigd om op Capelsebrug een optimale aansluiting te kunnen geven op aansluitende bussen.

Wijziging per 3 oktober 1993

 • Lijn 175 (Waddinxveen - Rotterdam): In de avonduren rijdt deze lijn niet meer en op zondag rijden voortaan nog maar drie ritten per richting. Op de vervallen tijdstippen konden reizigers voortaan gebruik maken van de Tele-Taxi.

Wijziging medio 1993