Voordeelurenabonnement

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Een voordeelurenabonnement

Het Voordeelurenabonnement is een abonnement dat recht geeft op 40% korting op alle treinreizen in de voordeeluren (maandag t/m vrijdag na 9.00 uur, zaterdag, zondag en in de juli en augustus de gehele dag).

Tot eind 2009 was het een jaarabonnement, sindsdien werden alleen doorlopende abonnementen verstrekt. Met ingang van 1 augustus 2011 worden er door NS geen nieuwe Voordeelurenabonnementen verstrekt. Op die datum introduceerde NS een aantal nieuwe abonnementen, waarvan Dal Voordeel de meest logische opvolger van het Voordeelurenabonnement is. De lopende voordeelurenabonnementen blijven geldig.

Naast de korting op treinreizen hebben houders van een voordeelurenabonnement recht op Samenreiskorting voor maximaal drie medereizigers, korting op de parkeerterreinen van Q-Park bij de stations, korting op een huurauto van Hertz, korting op een Greenwheels-abonnement en een Railplus (voor 15% korting op treinreizen in Europa) voor slechts € 15.

Voor 60-plussers bestaat de mogelijkheid keuzedagen bij te kopen. Voor € 25,50 (2e klas) of € 50 (1e klas) krijgen zij dan zeven vervoerbewijzen waarmee zij een hele dag vrij mogen reizen als in de voordeeluren wordt ingecheckt. Houders van een Voordeelurenabonnement kunnen in plaats hiervan ook voor € 36,50 (2e klas) of € 51 (1e klas) zeven "papieren" Keuzedagen krijgen. Dat zijn feitelijk eenmalige chipkaarten waarmee gratis gereisd kan worden als in de Voordeeluren wordt ingecheckt. Deze keuzedagen kunnen elk het hele jaar worden gebruikt.

De kaart werd verstrekt door NS, geladen op een OV-chipkaart.