VDL Berkhof Procity

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De VDL Berkhof Procity is een midibus van VDL Berkhof, die tot 9 december 2012 voornamelijk gebruikt werd voor het openbaar vervoer in de provincie Friesland onder de productnaam Frysker en bij de Leeuwarder stadsdienst onder de naam MAXX.

De inzet van de Procity was controversieel: de beperkte capaciteit van de bussen leidde soms tot volle bussen. Andere punten van kritiek waren de zitplaatsen (die als hard en klein werden ervaren), de werkplek van de chauffeur (die te krap was) en de slecht werkende kachel in combinatie met de grote instapdeuren (warmte vliegt letterlijk de bus uit).

Inzetgebieden

Vervoerder Serie Type Bouwjaar Status Concessie(s) Opmerkingen Afbeelding
Connexxion 3700 - 3812 2007 Buiten dienst Haarlem-IJmond, Noord-Holland Noord, Gooi- en Vechtstreek, Noord- en Zuidwest-Fryslân Groot deel is geëxporteerd. 3793.JPG
Van Driel 331 - 336 2007 Buiten dienst Oost-Brabant Stadsdienst Oss en enkele streeklijnen, vooral lijn 96 en 162. 331.JPG

Voorheen werden Procity's, naast Friesland, ook ingezet in de concessie IJsselmond en op de stadsdiensten van Hoogeveen en Meppel.