Uelzen

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Trein blauw.svg
Station Uelzen
Plaats Uelzen
Land Duitsland
Verkorting HU
Vervoerder(s) DB Fernverkehr AG,
DB Regio Südost,
Erixx,
Metronom
Uelzen is een station aan de spoorlijn Hannover - Hamburg in de Duitse deelstaat Niedersachsen. Het is vooral bekend om zijn Hundertwasserbahnhof dat in het jaar 2000 voor de EXPO Hannover werd omgebouwd. Naast de hoofdspoorlijn beginnen op het station ook spoorlijnen naar Langwedel en Stendal. De spoorlijn naar Dannenberg wordt sinds 1976 niet meer bediend en is sinds 1996 gesloten.

Naast de regionale treinen stopt een keer in de twee uur ook een intercity in Uelzen. Ook een enkele ICE maakt een stop in Uelzen.

Trein

In de dienstregeling 2020 stoppen de volgende treinen op station Uelzen:

Lijn Traject Vervoerder Freq. Opmerkingen
RB37 Bremen Hbf - Soltau (Han) - Uelzen Erixx 1x/2 uur Rijdt in de spits 1x/uur Bremen - Soltau.
Rijdt tussen 13 en 16 uur 1x/uur Soltau - Uelzen.
RB47 Braunschweig Hbf - Gifhorn - Uelzen Erixx 1x/2 uur Doordeweeks rijdt een enkele extra rit.
RE20 Uelzen - Stendal - Magdeburg Hbf DB Regio Südost 1x/2 uur
RE2 Uelzen - Celle - Hannover Hbf - Kreiensen - Northeim - Göttingen Metronom 1x/uur Tussen Uelzen en Hannover Hbf wordt over het algemeen 1x/2 uur gereden.
RE3 Hamburg Hbf - Lüneburg - Uelzen - Celle - Hannover Hbf Metronom 1x/uur Rijdt in de spitsrichting 2x/uur tussen Uelzen en Hamburg Hbf. Rijdt over het algemeen 1x/2 uur tussen Uelzen en Hannover Hbf. In het weekend rijden verspreid over de dag verschillende extra ritten.

Let op: Dit overzicht bevat alleen informatie over regionale treindiensten en is buiten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen mogelijk niet volledig.