Lüneburg

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Trein blauw.svg
Station Lüneburg
Plaats Lüneburg
Land Duitsland
Verkorting ALBG
Vervoerder(s) DB Fernverkehr AG,
DB Regio Nord,
Erixx,
Metronom

Lüneburg is een station aan de spoorlijn Hannover - Hamburg in de Duitse deelstaat Niedersachsen. Het is een eilandstation. Aan de oostkant van het station loopt de doorgaande spoorlijn Hannover - Hamburg en zijn er aftakkende spoorlijnen naar Lübeck en de nu alleen nog voor museumverkeer in gebruik zijnde spoorlijn naar Bleckede. Aan de westkant van het gebouw loopt de doorgaande spoorlijn Wittenberge - Buchholz, waar alleen nog tussen Lüneburg en Dannenberg Ost reizigerstreinen rijden. Daarnaast begint er de spoorlijn naar Soltau, die nu alleen nog voor museumverkeer wordt gebruikt.

Naast de regionale treinen stopt een keer in de twee uur ook een intercity in Lüneburg.

Trein

In de dienstregeling 2020 stoppen de volgende treinen op station Lüneburg:

Lijn Traject Vervoerder Freq. Opmerkingen
RB31 Hamburg Hbf - Lüneburg Metronom 1x/uur Rijdt doordeweeks in de daluren niet tussen Hamburg Hbf en Hamburg-Harburg. Rijdt in de spitsrichting 2x/uur.
RB32 Lüneburg - Dannenberg Ost Erixx 1x/3 uur
RE3 Hamburg Hbf - Lüneburg - Uelzen - Celle - Hannover Hbf Metronom 1x/uur Rijdt in de spitsrichting 2x/uur tussen Uelzen en Hamburg Hbf. Rijdt over het algemeen 1x/2 uur tussen Uelzen en Hannover Hbf. In het weekend rijden verspreid over de dag verschillende extra ritten.
RE83 Lüneburg - Lübeck Hbf - Kiel Hbf DB Regio Nord 1x/uur

Let op: Dit overzicht bevat alleen informatie over regionale treindiensten en is buiten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen mogelijk niet volledig.