Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken
Amsterdam-ZO
:Maar lijn 120 en 126 zijn de enige 2 lijnen, van alle lijnen die in Amsterdam-ZO komen, die de toevoeging -ZO hebben. Alle andere lijnen (CXX, GVB, Arriva) hebben gewoon 'Amsterdam' staan in de routestrips, dus daarom heb ik de toevoeging -ZO ook bij lijn 120 verwijderd. Vandaar. Sorry, ik zal een dezer dagen bij alle andere lijnen die in Zuidoost komen de toevoeging -ZO toevoegen. [[Gebruiker:Milco1995|Milco1995]] 11 dec 2009 21:58 (CET)
::Volgens de database van plaatsnamen in Nederland is er in de gemeente Amsterdam slechts één officiële kom: Amsterdam. Andere dorpen in de gemeente Amsterdam hebben dan wel komborden, maar zijn geen officiële plaatsen. Het gebruik van Amsterdam-ZO is ontstaan door de postcode indeling van de toenmalige PTT Post. Voor elk postcodegebied moet een zogenaamde hoofdplaats aanwezen worden, en die hoofdplaats moet uniek zijn. De postcode van Amsterdam is 1000, en die van Zuidoost is 1100. Daardoor heeft PTT Post een plaatsnaam geïntroduceerd die wettelijk niet bestaat. Het GVB gebruikt in hun dienstregeling sowieso geen plaatsnamen, als een haltenaam niet uniek is, wordt er in de meeste gevallen een plaatsnaam achter de haltenaam toegevoegd. Nog enkele opmerkingen:
::* Op de komborden van Amsterdam Zuidoost staat gewoon Amsterdam. Eronder hangt een tweede bordje "Stadsdeel Zuidoost".
::* De gemeente Amsterdam gebruikt voor alle gemeentelijke instanties die gevestigd zijn in Zuidoost gewoon Amsterdam als plaatsnaam in het adres: Stadsdeelkantoor, Stadsbank van Lening, Dienst Belastingen Gemeente, Dienst Werk en Inkomen Sector Zuidoost.
::Als het aan mij ligt blijft het dus gewoon zonder Zuidoost, tegen datgene in wat de vervoerders gebruiken [[Gebruiker:Bee|Bee]] 12 dec 2009 00:58 (CET)
ap_users
21.878
bewerkingen

Navigatiemenu