Overleg:Randstadnet

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Plagiaat

Aangezien er op Wikipedia ook een beschuldiging van plagiaat werd geuit wil ik echter hier op wijzen dat er hier ook plagiaat/auteursrechtenschending wordt gedaan. Sommige stukken tekst in het artikel zijn letterlijk overgenomen van de bronnen. Een aantal voorbeelden zijn:

 • De afbeeldingen die de huisstijl weergeven van R-net
 • De volgende tekst die letterlijk hier vandaan is gehaald:
  • Amsterdam - Amstelveen - Uithoorn/Aalsmeer: lijnen 142, 146, 170, 171 en 172
  • Haarlem - Amsterdam Zuid - Amsterdam Bijlmer: lijnen 175, 176 en 277
  • Haarlem - Hoofddorp - Uithoorn - Breukelen: lijnen 140 en 130
  • Alphen aan de Rijn - Schiphol Plaza: lijn 370
 • De volgende tekst die letterlijk hier vandaan is gehaald:
  • HOV-Binnenstadscorridor (Rijnsweerd/Uithof, Zeisterlijnen)
  • HOV-Om de Zuid/Corridor Wijk bij Duurstede (Uithof – per 2018 Uithoftramlijn-, Galgenwaard, Bunnik/Odijk, Wijk bij Duurstede)
  • HOV-Zuidradiaal (Papendorp/Leidsche Rijn, Kanaleneiland en doorgaande –provinciale- streeklijnen)
  • HOV-Noordradiaal (Leidsche Rijn, Lage weide, Maarssenbroek)
  • OV-corridor CS-Overvecht
  • OV-corridor CS-Hoograven-Lunetten
  • Sneltram IJsselstein/Nieuwegein

Mogelijk zijn er nog meer stukken tekst gekopieerd uit de bronnen, maar deze vielen mij op toen ik het artikel op Wikipedia aanvulde/aanpaste op onder andere de bronnen die hier al gegeven waren. Michael 1988 (overleg) 14 dec 2013 23:52 (CET)

De stukken tekst die hier aangehaald worden komen inderdaad uit de bronnen, maar de bronnen worden ook genoemd in het artikel. Het gaat hier om korte stukjes uit deze bronnen, die tekstueel ook nauwelijks anders te benoemen zijn. Wat mij betreft is hier dus geen probleem. De afbeeldingen van de bussen kan ik zo niet achterhalen, dus ik kan hier niet beoordelen of hier sprake is van plagiaat. Iemand anders?Wubbo (overleg) 16 dec 2013 18:08 (CET)
Bedoel je de 'foto's onder het kopje 'Huisstijl' of bedoel je de rij foto's aan de rechterkant van de pagina? Want de foto's aan de rechterkant van de pagina zijn van mijzelf. Milco (overleg) 16 dec 2013 18:23 (CET)
Als ik tijd heb wil ik wel eens kijken of ik deze kleine overgenomen stukjes anders kan beschrijven. Waar de pllatjes van de huisstijl vandaan komen weet ik niet, die stonden er al op toen ik mij uitgebreid met deze pagina ben bezig gaan houden. Edwin (overleg) 17 dec 2013 10:12 (CET)
Ik bedoelde inderdaad de plaatjes onder de kopje huisstijl. Niet de andere foto's. Minstens 3 van de 4 foto's die daaronder staan komen van de website van OV-bureau Randstad af (die van de zijkant van de bussen en die van de bushalte). Of de 4e (die met de voor en achterkant van een bus) daar ook van afkomt weet ik zo niet, was die plaatjes nog niet tegengekomen namelijk. Nou ja, of eigenlijk die van de voor en achterkant van een bus wel, maar dan zonder kleur (zie http://ov-bureaurandstad.nl/files/Deel%20III%20H11_a.pdf). Zie http://ov-bureaurandstad.nl/files/OVbR2011-228%20Implementatieplan%20productformule%20R-net.pdf voor de andere afbeelding van de bushalte. Daarnaast denk ik dat ook het R-net logo auteursrechtenschending is en van dezelfde bron afkomstig is. De gebruikers Klaasje en Stoere91 hadden overigens de afbeeldingen geplaatst in het artikel. Die stukken tekst vielen mij op, maar ik ben ook niet verder gaan zoeken daarna. Daarom zei ik ook dat er misschien nog meer gekopieerd was. Michael 1988 (overleg) 21 dec 2013 18:43 (CET)

Nachtbussen

Behoren de nachtbussen eigenlijk wel tot het Randstadnet, of zijn het 'gewone' nachtbussen die toevallig met Randstadnet-materieel worden gereden? Milco (overleg) 5 jan 2014 16:19 (CET)