Overleg:Lijntaxi

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Wat is nou precies de relatie/het verschil met een belbus? Kan iemand dat wat beter uitleggen of is het handig om beide pagina's samen te voegen? --Chauf21 26 mei 2009 11:30 (CEST)

Het verschil: Arriva spreekt van een lijntaxi als een rit gereden wordt door een 8-persoonsbus volgens een vaste niet-vraagafhankelijke dienstregeling (rood raster in de dienstregeling). Vraagafhankelijke ritten noemen ze in DAV een beltaxi en in HWGO weer gewoon een belbus en hebben een blauw raster. Connexxion hanteert zover ik kan zien dezelfde definitie van belbus, maar meen dat ze het daar ooit wel lijntaxiritten noemden. --Reiziger ddrs 26 mei 2009 20:50 (CEST)

Probleem is dat Connexxion twee soorten lijntaxi's heeft in Duin- en Bollenstreek/Leiden Rijnland/Hollands Midden, de lijntaxi die gewoon een vaste dienst rijdt van Leiden naar Poelgeest, en de lijntaxi's op zondag die een uur van te voren gereserveerd moeten worden en diverse buslijnen vervangen. Doordoor wordt het allemaal wat vaag. Of Connexxion in andere regio's ook nog lijntaxi's inzetten is mij niet duidelijk, zover ik weet is DB/LR/HM de enige concessie waar dat gebeurt Bee 1 jun 2009 20:04 (CEST)

Connexxion heeft ook nog een lijn met taxibusjes rijden in de concessie Provincie Utrecht. In ieder geval de 122 Vreeland - Weesp en volgens mij ook 121 Hilversum - Wilnis. En verder heb je nog lijn 45 in Houten waarop zelfs een taxibusje in 't BRU-geel rondrijdt. --Reiziger ddrs 1 jun 2009 20:16 (CEST)

Bij Hermes werden niet alleen busjes ingezet, maar werd ook met gewone taxi's gereden als de vraag dit toeliet. Wsm 22 jan 2011 11:41 (CET)

Oh dat wist ik niet, ik heb de Hermes lijntaxi's zelf niet gekend, ben ze alleen tegengekomen in het zoeken naar voormalige dienstregelingen.--Fogeltje 22 jan 2011 11:59 (CET)

Opnemen lijntaxi's per vervoerder

Is het eigenlijk wel handig om de lijntaxi's per vervoerder op te nemen. Want bij voormalige dienstregelingen kwam de lijntaxi ook voor bij Connexxion, de GADO, ZWN en Westnederland e.a.? Etienne 17 mrt 2013 11:33 (CET)