Marknesse Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Busstation.svg
Busstation
Plaats Marknesse
Concessie(s) IJsselmond
Vervoerder(s) OV Regio IJsselmond
Vorm Eilandbusstation
Type Statisch

Marknesse Busstation is sinds 24 december 2012 gelegen aan het Oosteinde.[1] Het busstation is de vervanger van het oude busstation midden in het centrum. Alle lijnen worden gereden door OV Regio IJsselmond vanuit de concessie IJsselmond.

Op het busstation wordt elk uur aansluiting geboden tussen lijnen 71, 75 en 76.

Lijnen

Route
71 Zwolle - Hasselt - Zwartsluis - Heetveld - Sint Jansklooster - Vollenhove - Kraggenburg - Marknesse - Emmeloord Streekbus OV Regio IJsselmond Gebied.svg
75 Steenwijk - Scheerwolde - Wetering - Blokzijl - Marknesse (→ Emmeloord) Streekbus OV Regio IJsselmond Gebied.svg
76 Steenwijk - Tuk - Thij - Steenwijkerwold - Willemsoord - Blesdijke - De Blesse - Oldemarkt - Ossenzijl - Kuinre - Luttelgeest - Marknesse (- Emmeloord) Streekbus OV Regio IJsselmond Gebied.svg

Verplaatsing busstation

Sinds begin 2009 werd er gesproken om het verwaarloosde kleine busstation midden in het centrum op te knappen, of te verplaatsen naar een locatie even verderop.

Op 24 september 2012 werd begonnen met de aanleg van een nieuwe busstation op een groenstrook aan het Oosteinde, op ongeveer 700 meter afstand van het oude busstation. De nabijgelegen halte Noordzoom kwam na de oplevering te vervallen. Het centrum van Marknesse blijft wel per bus bereikbaar, doordat er een bushalte aan de weg werd geplaatst. Het nieuwe busstation dient als overstappunt.

Bronnen

  1. Busstation vanaf maandag in gebruik , Omroep Flevoland.nl, 20 december 2012