Lijn 87 Weert Station - Molenbeersel Grens

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs nieuw.svg
Voormalige buslijn 87
in Nederland en België
Vervoerder(s) Veolia Transport
Concessie Noord- en Midden-Limburg (2007-2016)
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Berkhof Ambassador,
Mercedes-Benz Sprinter
Periode 14 december 2008 t/m 4 januari 2014
Voorganger(s) 70
Opvolger(s) 74
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal 2x/uur
Avond 1x/uur
Zaterdag 2x/uur
Zondag 2x/uur

Lijn 87 reed van Weert via Tungelroy en Stramproy naar Molenbeersel.

Geldigheid OV-chipkaart

  • Er waren geen speciale voorwaarden wat betreft het gebruik van de OV-chipkaart op deze grensoverschrijdende buslijn.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Weert, Station  
Route rsr.svg Weert, Maaseikerweg/Tunnel  
Route rsr.svg Weert, Maaseikerweg 67  
Route rsr.svg Weert, Maaseikerweg 171  
Route rsr.svg Tungelroy, Sint Barberaplein  
Route rsr.svg Tungelroy, Tungeler Dorpsstraat  
Route rsr.svg Stramproy, Julianastraat  
Route rsr.svg Stramproy, Pastoor Greymansstraat  
Route rsGr.svg Grens Nederland - België  
Route rs0.svg Molenbeersel, Grens  

Geschiedenis

Vanwege de zeer tegenvallende resultaten van de grensoverschrijdende lijn 70 (Sittard - Maaseik - Weert) werd deze lijn op 14 december 2008 opgeheven. Tussen Weert en Stramproy ging vanaf diezelfde datum een nieuwe lijn 87 rijden met dezelfde route als voorheen. Overdag ging deze nieuwe lijn elk half uur rijden en 's avonds elk uur. In Weert bestond een goede aansluiting van/op de treinen richting Eindhoven. De extra ritten naar de scholen in Maaseik gingen vanaf diezelfde datum rijden als lijn 187.

Door de slechte financiële situatie van Veolia Transport moest de provincie extra geld bijleggen op het busvervoer, in ruil daarvoor moest er wel bezuinigd worden.
Vanaf 1 november 2009 gingen alle ritten tijdens de vakantieperioden, de avonduren en het weekend met een 8-persoonsbusje rijden vanwege de geringere passagiersaantallen. Op zondag werd de frequentie daarnaast verlaagd naar 1x per uur, maar werd op het andere halve uur wel aangevuld door een belbus.

Vanwege het veelvuldige reserveren van de belbus op zondag, op het andere halve uur van de vaste lijnbus, gingen deze ritten op zondag overdag met ingang van 12 december 2010 weer als vaste lijndienst met een 8-persoonsbusje rijden.

Op 9 december 2012 wijzigden de vertrek- en aankomsttijden ingrijpend als gevolg van de extra treinen die tussen Eindhoven en Sittard gingen rijden, in de meeste gevallen werd de tijden tot 15 minuten verschoven. Vanwege de geringere passagiersaantallen gingen de ritten van maandag- t/m vrijdagavond voortaan met een 8-persoonsbusje rijden in plaats van een grote bus.

Op 5 januari 2014 kwam dit lijnnummer te vervallen; de verbinding tussen Weert en Molenbeersel werd voortaan gereden onder het lijnnummer 74. Op dit traject bleven de route en dienstregeling onder het andere lijnnummer grotendeels ongewijzigd; wel werd de aansluiting op de treinen in Weert verbeterd.