Lijn 712 Oud-Beijerland Debussyring - Zuid-Beijerland Oldenbarneveltstraat

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Buurtbus blauw.svg
Buurtbuslijn 712
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee
Lijnsoort Buurtbus
Vereniging Zuidzijde
Materieel VDL MidCity
Rijdt sinds 13 december 2015
Voorganger(s) 712
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 712 staat in Zuid-Beijerland.

Lijn 712 rijdt van Oud-Beijerland via Zuidzijde naar Zuid-Beijerland.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2016 2017 2018 2019 2020
0,135 0,136 0,137 0,137 0,140

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Wagenverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route rsNr.svg  
Route rhlr.svgRoute rlr.svg Oud-Beijerland, Debussyring  
Route rhlr.svgRoute rlr.svg Oud-Beijerland, Chopinplein  
Route rhlr.svgRoute rlr.svg Oud-Beijerland, Bachlaan  
Route rhlr.svgRoute rlr.svg Oud-Beijerland, Boezemlaan  
Route rarr.svg Oud-Beijerland, Boezemsingel  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Croonenburgh  
Route rhlr.svg Oud-Beijerland, Julianastraat  
Route rhrr.svg Oud-Beijerland, Steenenstraat  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Karel Doormanstraat  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Willem van Vlietstraat  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Mariniersweg  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Zinkweg  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Buurtschap Zinkweg  
Route rrar.svg Zuidzijde, Zuidzijde  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Zuid-Beijerland, Ridder van Dorplaan  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Zuid-Beijerland, Gravin Sabinastraat  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Zuid-Beijerland, Oldenbarneveltstraat  
Route rsUr.svg  

Geschiedenis

Op 13 december 2015 ging de volgende concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee van start. Deze was na de aanbestedingsronde gewonnen door Connexxion, waardoor deze vervoerder terugkeerde in één van zijn ontstaansgebieden. Naast de introductie van het R-net werden diverse andere wijzigingen doorgevoerd.
De route van lijn 712 bleef grotendeels gelijk, alleen in Zuid-Beijerland werd de route aangepast. In deze plaats wordt voortaan een lusroute in één richting gereden, waarbij eerst rechtstreeks naar de Oldenbarneveltstraat wordt gereden en vervolgens via de overige haltes terug naar Oud-Beijerland. Daarnaast vervielen de belbusritten in de avonduren en het weekeinde.

Op 15 december 2019 werd de halte Oud-Beijerland Boezemsingel toegevoegd.