Lijn 663 Rijsenhout Kleine Poellaan - Hoofddorp Station

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 663
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Amstelland-Meerlanden
Lijnsoort Schoolbus
Materieel Iveco Crossway LE
Rijdt sinds 25 augustus 2019
Voorganger(s) geen
Frequenties
Spits 1-2x/dag
Spits (vakantie) rijdt niet
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 663 rijdt van Rijsenhout naar Hoofddorp.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits wordt tweemaal van Rijsenhout naar Hoofddorp gereden en wordt eenmaal van Hoofddorp naar Rijsenhout gereden.
  • De rit van Hoofddorp naar Rijsenhout is gekoppeld aan de tweede rit van Rijsenhout naar Hoofddorp.
  • De tweede rit van Rijsenhout naar Hoofddorp rijdt verder als lijn 640 naar het Kaj Munk College.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Amstelland-Meerlanden is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
20181 20192 20203
0,155 0,166 0,172

1 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,60
2 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,70
3 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,74

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Amstelland-Meerlanden is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sr.svg Rijsenhout, Kleine Poellaan  
Route rhrr.svg Rijsenhout, Rijshornplein  
Route rhlr.svg Rijsenhout, Blauwe Beugel  
Route rhlr.svg Rijsenhout, Leimuiderdijk 42  
Route rhlr.svg Rijsenhout, Centrum Schouwstraat  
Route rhlr.svg Rijsenhout, Zeilhof  
Route rhlr.svg Rijsenhout, Drakenstraat  
Route rhlr.svg Rijsenhout, Bennebroekerweg  
Route rsT0.svg Hoofddorp, Station  

Geschiedenis

Op 25 augustus 2019 werd lijn 663 opgericht om Rijsenhout in de ochtendspits een vaste bediening met Hoofddorp te geven.

Vanaf 28 oktober 2019 ging de tweede rit van Rijsenhout naar Hoofddorp verder rijden als lijn 640 naar het Kaj Munk College.