De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

Lijn 62 Loppersum Station - Uithuizen Station

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Belbus-grijs-opgeheven.svg
Voormalige belbuslijn 62
Vervoerder(s) GADO (1987 - 1998),
Arriva (1998 - 2009),
UVO (2009 - 2014)
Concessies GGD,
Kleinschalig OV Groningen-Drenthe
Regio Noord-Groningen
Lijnsoort LijnBelBus
Materieel Mercedes-Benz Sprinter
Periode 31 mei 1987 t/m 13 december 2014
Voorganger(s) 62
Opvolger(s) 562
Frequenties
Spits 1x/uur (vaste lijndienst)
Dal 1x/uur
Avond (werkdagen) 1x/dag
Zaterdag 5x/dag
Zaterdagavond reed niet
Zondag reed niet

Lijn 62 reed van Loppersum via Westeremden, Garsthuizen, Eppenhuizen en Zandeweer naar Uithuizen.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Loppersum, Station  
Route rsr.svg Loppersum, Stork  
Route rsr.svg Westeremden, Fiveldijk  
Route rsr.svg Westeremden, Molenweg  
Route rsr.svg Westeremden, Kerk  
Route rsr.svg Westeremden, Molenweg  
Route rsr.svg Westeremden, Moeke's Hoes  
Route rsr.svg Garsthuizen, Coolmanspad  
Route rsr.svg Garsthuizen, Smydingheweg 29  
Route rsr.svg Garsthuizen, Kerk  
Route rsr.svg Garsthuizen, Kraaibek  
Route rsr.svg Eppenhuizen, Kerk  
Route rsr.svg Zandeweer, Molen  
Route rsr.svg Zandeweer, Hoofdstraat  
Route rsr.svg Doodstil, Veilingweg  
Route rsr.svg Uithuizen, Havendwarsweg  
Route rsr.svg Uithuizen, J. Cohenstraat  
Route rsr.svg Uithuizen, Wilgenbos  
Route rsr.svg Uithuizen, Geraldadrift  
Route rsr.svg Uithuizen, De Laan  
Route rsT0.svg Uithuizen, Station  

Geschiedenis

Met ingang van de GADO Dienstregeling 1987/1988 werd deze lijn 62 ingevoerd als opvolger van de oude lijn 62. Het traject Groningen - Huizinge verviel en de lijn ging voortaan vanaf Loppersum Station rijden naar Uithuizen. Er werd de gehele week eens per twee uur gereden. Met van maandag t/m vrijdag in de ochtendspits extra ritten.

In de GADO Dienstregeling 1988/1989 verviel op zaterdagavond één rit Loppersum naar Uithuizen. Op zondagochtend verviel de eerste rit in beide richtingen.

In de GADO Dienstregeling 1989/1990 verviel op zondag aan het eind van de middag een rit Uithuizen naar Loppersum.

Deze Belbus reed ook al in de GADO Dienstregeling 1990/1991 en GADO Dienstregeling 1992/1993, er werden toen van maandag t/m vrijdag in de ochtendspits enkele vaste ritten gereden van Uithuizen naar Loppersum, en één vaste rit terug. Daarnaast was er in de ochtend in elke richting nog een rit die besproken moest worden. In de middag werd er elk uur gereden als men telefonisch had gereserveerd. Op zaterdag werden er vier ritten geboden.

In de GADO Dienstregeling 1994/1995 werd deze lijn als vast lijn gereden, van maandag t/m vrijdag werden er in de ochtend drie ritten gereden. En in de middag waren er vier ritten.

Op 28 mei 1995 werd deze lijn gedegradeerd naar een spitslijn. Slechts in de ochtendspits bleven nog twee ritten Loppersum en één rit naar Uithuizen gereden. Op woensdagmiddag of in de middagspits werd ook één rit terug naar Uithuizen gereden. Voor alle andere ritten, alsmede tijdens de schoolvakanties moest voortaan gereserveerd worden voor elke rit (zie onder).

In de Arriva dienstregeling 1999/2000 en de dienstregeling 2000/2001 werd van maandag t/m vrijdag in de ochtend twee keer gereden naar Loppersum en één keer naar Uithuizen, deze ritten reden niet via Eppenhuizen en via Westeremden Meulnhorn. In de middag was er één rit naar Uithuizen halverwege de middag, behalve op woensdag dan reed hij rond het middaguur.

Op 9 januari 2005 werden de ritten ten behoeve van scholieren, die met een grote bus reden, afgesplitst en ondergebracht bij het nieuwe lijnnummer 662. De route en dienstregeling van deze ritten bleef ongewijzigd; onder het lijnnummer 62 vonden eveneens geen wijzigingen plaats en alle ritten bleven met een 8-persoonsbusje rijden.

In de dienstregeling 2008 werd in de ochtendspits 2x naar Loppersum en 3x naar Uithuizen gereden. Vanaf 12:30 tot 15:30 reden twee ritten in beide richtingen en vervolgens werd tot het einde van de middagspits 1x per uur gereden. In de schoolrichting werd de lijn aangevuld met lijn 662. Tijdens de vakantieperioden vielen enkele ritten weg en werd globaal een 2-uursdienst gereden. Op zaterdag reden slechts vijf ritten in beide richtingen en op zondag werd niet gereden.

Op 13 december 2009 ging al het busvervoer in de provincies Groningen en Drenthe over naar Qbuzz die de concessie Groningen-Drenthe gewonnen had. Alle buslijnen die (gedeeltelijk) kleinschalig uitgevoerd worden, werden op diezelfde datum ondergebracht bij een aparte KSV-concessie, die weer opgedeeld is in zes lokale concessies en deze worden uitgevoerd door lokale taxibedrijven.
Deze lijn tussen Loppersum en Uithuizen bleef (vrijwel) ongewijzigd rijden.

Op 5 januari 2014 vervielen alle routevarianten en ging de lijn op maandag t/m vrijdag overdag 1x/uur het hele traject rijden, hetzij dat de ritten in de daluren gereserveerd moesten worden.

Op 14 december 2014 werd de lijnnummer van de buurtbussen vereenvoudigd zodat ze allemaal in dezelfde lijnnummerreeks vielen. Het lijnnummer werd op die datum gewijzigd naar 562. De route bleef grotendeels ongewijzigd, maar voortaan werd niet meer gereden op zaterdag.

Lijntaxi

In de dienstregeling 1995/1996 kreeg deze lijn gezelschap van de lijntaxi, deze ging de minder rendabele ritten vervangen. Op die datum werd deze lijn geheel omgezet naar een lijntaxi; alleen in de spitsuren bleven nog enkele vaste ritten rijden. Daarbuiten moest voor elke rit van tevoren gereserveerd worden, indien men wenste te reizen tussen beide plaatsen.