Lijn 618 Hemrik

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Belbus blauw.svg
Belbuslijn 618
Vervoerder(s) Kijlstra i.o.v. Arriva
Concessie Fryslân
Lijnsoort Belbus
Formule Opstapper Friesland
Materieel Taxibusje
Rijdt sinds 10 december 2017
Voorganger(s) 460, 461
Frequenties
Spits 1x/uur (Drachten)
1x/2 uur (Gorredijk)
Dal 1x/uur (Drachten)
1x/2 uur (Gorredijk)
Avond 1x/uur
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 618 rijdt van Hemrik naar Drachten of Gorredijk.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Fryslân is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. Echter is de OV-chipkaart op deze lijn geen geldig vervoersbewijs. Er dienen aparte ritkaarten of abonnementen gekocht te worden.

OVpay

In de concessie Fryslân kan OVpay op alle reguliere lijnen gebruikt worden. Echter kan OVpay op deze lijn niet gebruikt worden. Er dienen aparte ritkaarten of abonnementen gekocht te worden.

Mobiel ticket via de Glimble-app

In de concessie Fryslân is het voor alle reguliere bussen ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Glimble-app (beschikbaar voor Android en iOS). Voor de Opstapper is dit niet mogelijk. Om vervoersbewijzen via de Glimble-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze 15 minuten voor vertrek geldig worden en na afloop van iedere rit nog 30 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kinderen tot 4 jaar

Kinderen die jonger zijn dan 4 jaar reizen onder begeleiding van een volwassene altijd gratis. Zij hebben geen vervoersbewijs nodig.

Wagenverkoop

Abonnementen

Er zijn geen abonnementen voor deze lijn gevonden.

Routes

Lijn 6181

Halte
Route 0sr.svg Hemrik, De Manege  
Route rsB0.svg Drachten, Transferium Oost    

Lijn 6182

Halte
Route 0sr.svg Hemrik, De Manege  
Route rsB0.svg Gorredijk, Busstation    

Geschiedenis

Op 10 december 2017 ging het systeem van de Opstapper weer op de schop. Hierbij werden de lijnnummers verhoogd naar de 600-reeks en werden deze ook verschoven. De lijnen 460 en 461 werden samengevoegd en vernummerd naar 618 en de eindhalte werd hernoemd naar De Manege.