Lijn 4 Venlo, Station - Stalberg (2020)

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs nieuw.svg
Voormalige buslijn 4
Vervoerder(s) Arriva
Concessie Limburg (2017-2031)
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Venlo
Materieel VDL Citea LLE-99 Electric
Periode 15 december 2019 t/m 12 december 2020
Voorganger(s) 2
Opvolger(s) 4, 5
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal 2x/uur
Avond reed niet
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur

Lijn 4 reed in Venlo van het station via Vogelhut naar Stalberg.

Dienstregeling

  • Van maandag t/m vrijdag waren de ritten in Stalberg in de spits 2x/uur en in de daluren 1x/uur gekoppeld aan lijn 5 van/naar de Noorderpoort en het Station; de eerste en de voorlaatste rit naar het Station waren niet gekoppeld. Daarnaast reed in de daluren 1x/uur een retourrit tussen het Station en Stalberg via Vogelhut, zodat op dit traject een halfuursdienst ontstond; lijn 5 reed dan slechts 1x/uur. Op zaterdag waren alle ritten gekoppeld; op zondag reed lijn 5 niet en was er dus ook geen koppeling.
  • Van maandag- t/m zaterdagavond werd deze lijn vervangen door Avondvlinder 7, die alle haltes bediende, maar in een uitgebreidere route.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Venlo, Station  
Route rsr.svg Venlo, Kaldenkerkerweg  
Route rsr.svg Venlo, Spechtweg  
Route rsr.svg Venlo, Koolmeesweg  
Route rsr.svg Venlo, Loyolastraat  
Route rsr.svg Venlo, Casinoweg  
Route rsr.svg Venlo, Bremweg  
Route rsr.svg Venlo, Postweg  
Route rsr.svg Venlo, Karel van Egmondstraat  
Route rsr.svg Venlo, Groenstraat  
Route rs0.svg Venlo, Gulikstraat (meestal gekoppeld aan lijn 5)  

Geschiedenis

Op 15 december 2019 werd de stadsdienst van Venlo geheel nieuw opgezet en keerde de situatie uit het Veoliatijdperk gedeeltelijk terug. Het traject naar Stalberg van lijn 2 ging vanaf die datum rijden als lijn 4. De route via het Centrum kwam te vervallen; de bus reed voortaan rechtstreeks via de Kaldenkerkerweg. De frequentie op zaterdag werd verlaagd naar 1x/uur.

Op 13 december 2020 werd de lijnnummering van de lusroute Station - Stalberg - Station aangepast. De route tegen de klok in, voorheen lijn 4/5, kreeg over de volledige route het lijnnummer 4. De route met de klok mee, voorheen lijn 5/4, kreeg over de volledige route het lijnnummer 5. In Stalberg werd niet langer van lijnnummer gewisseld. Tussen ca. 10:30 en 13:30 werd de frequentie op het traject Station - Vogelhut - Stalberg gehalveerd tot 1x/uur, zodat alle overgebleven ritten de volledige lusroute gingen rijden. Op zondag werd het traject via de Noorderpoort nog altijd niet bediend: de nieuwe lijn 4 ging dan alleen van het station via Vogelhut naar Stalberg rijden en de nieuwe lijn 5 alleen van Stalberg via Vogelhut naar het station. De route via de Noorderpoort en Stalberg werd van maandag t/m vrijdag in de middag voortaan al vanaf ca. 13:00 2x/uur bediend in plaats van vanaf ca. 15:00; in de andere richting bleef dit rond 15:00.