Lijn 34 Sittard, Station - Lange Voer

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 34
Vervoerder(s) (BusiNext i.o.v.) Arriva
Concessie Limburg
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Sittard-Geleen
Materieel VDL Citea LLE-115 Electric
VDL Citea LLE-120
Mercedes-Benz Sprinter City
VDL MidCity
Rijdt sinds 15 december 2019
Voorganger(s) 30
Afgesplitst naar 831
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal 2x/uur
Avond (werkdagen) 2x/uur (tot 20:00)
Zaterdag 2x/uur
Zaterdagavond 2x/uur (tot 20:00)
Zondag 1x/uur
Zondagavond 1x/uur (tot 20:00)
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 34 rijdt in Sittard van het Station via het Centrum naar Kemperkoul.

Dienstregeling

  • Van zondag t/m vrijdag zijn vrijwel alle ritten in Kemperkoul gekoppeld aan lijn 31 van/naar Baandert en het Station. Ook de eerste rit op zaterdagochtend naar Kemperkoul en de laatste rit op zaterdagavond in beide richtingen zijn gekoppeld.
  • Op zaterdag overdag keert deze lijn in Kemperkoul op zichzelf.
  • In de avonduren na ca. 20:00 uur wordt deze lijn vervangen door lijn 831.

Overstapmogelijkheden

  • Bij het eindpunt Lange Voer in Kemperkoul bestaat aansluiting met de MultiBus van/naar Selfkant Wehr.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Limburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en daarbij binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 1,08 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,71. Deze korting geldt automatisch voor mensen van 65 jaar of ouder en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar indien zij met een persoonlijke OV-chipkaart reizen. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afgelegde afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Bus 0,169 0,171 0,181 0,185 0,186 0,190 0,204
Trein 2e klas 0,186 0,187 0,198 0,202 0,205 0,206 0,220
Trein 1e klas 0,315 0,317 0,335 0,343 0,346 0,349 0,373

OVPay

In de concessie Limburg kan naast de OV-chipkaart ook met OVpay op saldo gereisd worden. Op die manier kunt u met uw bankpas, creditcard, smartphone of smartwatch reizen volgens hetzelfde tarief als met de OV-chipkaart. Ook het in- en uitchecken werkt op dezelfde manier als bij de OV-chipkaart. Let wel op dat er met dezelfde kaart wordt uitcheckt als waarmee er is ingecheckt.

Momenteel kunt u met OVpay enkel reizen op voltarief; OVpay kan de leeftijdskortingen nog niet bepalen.


Mobiel ticket via de Glimble-app

In de concessie Limburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Glimble-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Glimble-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten, met 10% korting in de daluren. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze 15 minuten voor vertrek geldig worden en na afloop van iedere rit nog 30 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kinderen tot 4 jaar

Kinderen die jonger zijn dan 4 jaar reizen onder begeleiding van een volwassene altijd gratis. Zij hebben geen vervoersbewijs nodig.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Sittard, Station  
Route rsr.svg Sittard, Toon Hermans Theater  
Route rsr.svg Sittard, Stadhuis  
Route rsr.svg Sittard, Kollenberg  
Route rsr.svg Sittard, Keulse Baan  
Route rsr.svg Sittard, Winston Churchilllaan  
Route rsr.svg Sittard, Romeinenstraat  
Route rhlr.svg Sittard, Wehrerweg  
Route rs0.svg Sittard, Lange Voer (meestal gekoppeld aan lijn 31)  

Geschiedenis

Op 15 december 2019 werd lijn 30 geknipt bij station Sittard. Het traject naar de Kemperkoul ging vanaf die datum als lijn 34 rijden met dezelfde route en dienstregeling. Doorgaande reizigers naar Maastricht moesten voortaan overstappen op een andere bus naar Maastricht, die wel als lijn 30 bleef rijden. Van zondag t/m vrijdag en op zaterdagavond waren vrijwel alle ritten in Kemperkoul gekoppeld aan lijn 31 van/naar Baandert en het Station. Ook de eerste rit op zaterdagochtend naar Kemperkoul was gekoppeld. Op zaterdag overdag keerde deze lijn in Kemperkoul op zichzelf.

Op 21 februari 2021 kwamen de ritten in de avonduren vanaf 23:00 uur te vervallen. Dit betekende concreet dat in beide richtingen de laatste rit werd opgeheven. Puur administratief werd een stadsdienst Sittard-Geleen ingevoerd, die de hele stadsdienst Sittard opslokte (lijn 31 en 34) en waar ook twee streekbussen tussen Sittard en Geleen toe gingen behoren (lijn 38 en 41).

Op 19 juni 2022 werd de halte Stadsschouwburg in Sittard hernoemd naar Toon Hermans Theater.

Op 11 december 2022 werd de formule Arriva Vlinder, na het succes van deze formule in Venlo, ook in Sittard geïntroduceerd. Op alle dagen na ca. 20:00 uur werden de lijnen 31 en 34 van de stadsdienst Sittard-Geleen vervangen door de nieuwe lijn 831. Bij lijn 34 werd op werkdagen in de vroege avond in beide richtingen één rit toegevoegd en werd één rit richting het Station een kwartier verschoven, zodat de halfuursdienst bleef gelden totdat de nieuwe Arriva Vlinder de dienst overnam.