Lijn 255 Haarlem Station - Amsterdam Bijlmer ArenA

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Snelbus blauw.svg
Snelbuslijn 255
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Amstelland-Meerlanden
Lijnsoort Streekbus
Materieel Iveco Crossway LE,
Solaris Urbino 18
Rijdt sinds 10 december 2017
Voorganger(s) geen
Frequenties
Spits 5-6x/uur
Dal 0-5x/uur
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 255 rijdt over het Kinderhuisvest in Haarlem.

Lijn 255 rijdt van Haarlem naar Amsterdam Zuidoost.

Dienstregeling

  • Rijdt in de brede spits (6:00 - 11:00 en 14:30 - 20:00) in beide richtingen.
  • De gereden route tussen Burgemeester Reinaldapark en Holterbergweg is afhankelijk van de verkeersdrukte.
  • In de spits wordt gedurende een uur per richting 6x/uur gereden. Voor de rest van de uren waarop deze lijn rijdt wordt 5x/uur gereden.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Amstelland-Meerlanden is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
20181 20192 20203
0,155 0,166 0,172

1 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,60
2 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,70
3 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,74

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Amstelland-Meerlanden is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Haarlem, Station  
Route rsr.svg Haarlem, Raaksbrug  
Route rsr.svg Haarlem, Tempeliersstraat  
Route rsr.svg Haarlem, Rustenburgerlaan  
Route rsr.svg Haarlem, Schipholweg/Europaweg  
Route rsr.svg Haarlem, Burgemeester Reinaldapark  
Route rsr.svg Amsterdam, Holterbergweg  
Route rsT0.svg Amsterdam, Station Bijlmer ArenA  

Geschiedenis

Op 10 december 2017 ging de nieuwe concessie Amstelland-Meerlanden in, lijn 255 werd toegevoegd om in de spits een nóg snellere verbinding tussen Haarlem en Amsterdam Bijlmer ArenA te bieden.

Op 9 december 2018 werd de bedieningsperiode uitgebreid en de frequentie in de ochtendspits kort verhoogd van 5x/uur naar 6x/uur.

Op 15 december 2019 werd de bedieningsperiode nog iets verder uitgebreid en werd voortaan in beide spitsen en beide richtingen de frequentie kort verhoogd naar 6x/uur.