Lijn 232 Kollum Nij Meckema - Zuidhorn Zonnehuis

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Belbus-grijs-opgeheven.svg
Voormalige belbuslijn 232
Vervoerder(s) GADO (1995 - 1999),
Arriva (1999 - ...)
Lijnsoort Belbus
Formule Lijntaxi
Materieel Onbekend
Periode 28 mei 1995 t/m ...
Voorganger(s) 32
Frequenties
Spits reed niet
Spits (vakantie) 1x/ochtendspits (zomer)
Dal reed niet
Avond 1-3x/dag
Zaterdag 1x/2 uur
Zondag 1x/2-3 uur

Lijn 232 reed van Kollum via Dokkumer Nieuwe Zijlen, Kollumerpomp, Warfstermolen, Munnekezijl, Kommerzijl, Niezijl en Noordhorn naar Zuidhorn.

Route

Route is niet compleet

Halte
Route 0sr.svg Kollum, Nij Meckema  
Route rsr.svg Kollum, Van Scheltingalaan  
Route rsr.svg Kollum, Voorstraat  
Route rsr.svg Dokkumer Nieuwe Zijlen, Pompsterhoek  
Route rsr.svg Kollumerpomp, Trefpunt  
Route rsr.svg Warfstermolen, De Warf  
Route rsr.svg Munnekezijl, Driesprong  
Route rsr.svg 't Hoekje, Café 't Hoekje  
Route rrar.svg Kommerzijl, Gravenstein  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Niezijl, Gereformeerde Kerk  
Route rlr.svgRoute rs0.svg Grijpskerk, De Wierde  
Route rlear.svg  
Route rs0.svgRoute rsr.svg Niezijl, Voormalige GADO-garage  
Route rer.svgRoute rsr.svg Noordhorn, Provincialeweg  
Route rer.svgRoute rs0.svg Zuidhorn, Zonnehuis  

Geschiedenis

In de dienstregeling 1995/1996 kreeg lijn 32 gezelschap van een lijntaxi, deze kreeg het lijnnummer 232 en ging de minder rendabele ritten vervangen. Vanaf die datum ging deze lijn vrijwel geheel als lijntaxi rijden. Alleen in de spitsuren bleven nog enkele vaste ritten over onder het reguliere lijnnummer. In de ochtendspits in de zomervakantie en op zaterdag reed één rit van Kollum naar Niezijl; op zaterdag overdag werd van Kollum naar Grijpskerk gereden en in de avonduren en op zondag van Kollum naar Zuidhorn v.v.

Geschiedenis volgt t.z.t

In de dienstregeling 1999/2000 werden van maandag t/m vrijdag in de middag in beide richtingen één rit gereden, in de avond werd naar Zuidhorn één rit gereden en naar Kollum werden vier ritten geboden, waarbij de eerste drie reden vanaf Niezijl. Tijdens de schoolvakanties en op zaterdag werden in beide richtingen 6-7 ritten geboden waarbij het grootste deel alleen reed tussen Niezijl en Kollum. Op zondag werden in beide richtingen vijf ritten geboden op het gehele traject.

In de dienstregeling 2000/2001 reed ook de middagrit naar Kollum pas vanaf Niezijl. 's Avonds reden de eerste twee ritten vanaf Niezijl en de volgende twee vanaf Zuidhorn. In de schoolvakanties reden in de ochtendspits drie ritten naar Niezijl; vanaf 13:30 tot 17:30 werd 1x/uur naar Kollum gereden, maar kwamen slechts twee ritten uit Kollum. 's Avonds reed één rit naar Zuidhorn en drie ritten naar Kollum (één vanaf Niezijl). Op zaterdag reden vier ritten van Grijpskerk naar Kollum en vijf ritten in omgekeerde richting en 's avonds reden twee ritten van/naar Zuidhorn. Op zondag reden de gehele dag vijf ritten Kollum - Zuidhorn in beide richtingen.

Vanaf 1 juli 2001 kwam de route 'door' Noordhorn te vervallen en ging deze lijn voortaan buitenom het dorp rijden. Bij de toegang naar het dorp werd per die datum een klein busstation met keerlus in gebruik genomen; dit ter vervanging van de bushaltes in het dorp zelf.
In deze dienstregeling werd in de ochtendspits 1x van Kollum naar Munnekezijl gereden. Rond het middaguur en 's avonds reed één rit van Niezijl naar Kollum en één rit van Kollum naar Zuidhorn. Ook reden 's avonds nog twee ritten van Zuidhorn naar Kollum. Tijdens vakantieperioden reden vijf ritten in beide richtingen tussen Kollum en Niezijl en één (ri. Zuidhorn) à twee ritten (ri. Kollum) tussen Kollum en Zuidhorn. Op zaterdag reden vier ritten per richting tussen Kollum en Grijpskerk en 's avonds twee ritten tussen Kollum en Zuidhorn. Op zondag reden vijf ritten per richting tussen Kollum en Zuidhorn.