Lijn 19 Winschoten Station - Delfzijl Ziekenhuis

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs nieuw.svg
Voormalige buslijn 19
Vervoerder(s) GADO
Regio Noord-Groningen
Lijnsoort Streekbus
Materieel Standaardstreekbus
Periode 18 november 1979 t/m 30 mei 1987
Opvolger(s) 19
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1-2x/uur
Avond 1x/uur
Zaterdag 1-2x/uur
Zondag 0-2x/uur

Dienstregeling

  • Op maandag t/m zondag werd 1x/uur als Snelbus gereden tussen Winschoten en Delfzijl met haltes in Winschoten, Scheemda, Nieuwolda, Wagenborgen en Farmsum.
  • De stopdienst tussen Winschoten en Nieuwolda reed via de tussengelegen kernen, bij de halte Brug werd aansluiting geboden op de sneldienst.
  • In de avonduren reden alle ritten het hele traject als Snelbus. De laatste rit reed weer als stopdienst naar Delfzijl.

Route

Halte
Niet alle haltes worden genoemd.
Route 0sTr.svg Winschoten, Station  
Route rsr.svg Winschoten, Postil  
Route rsr.svg Winschoten, Vincent van Goghlaan  
Route rsr.svg Winschoten, Pedagogische Academie  
Route rsr.svg Winschoten, Renselheerd  
Route rsr.svg Winschoten, Engelstilstraat  
Route rsr.svg Winschoten, Tulpstraat  
Route rrar.svg Winschoten, Tromplaan  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Heiligerlee, Hessenbrill  
Route rsr.svgRoute rlr.svg Heiligerlee, Standbeeld  
Route rsTr.svgRoute rsTr.svg Scheemda, Station NS  
Route rsr.svgRoute rrar.svg Scheemda, Driesprong Rijksweg  
Route rsr.svgRoute rlr.svgRoute rsr.svgRoute 0sr.svg Nieuw Scheemda, Pompstation  
Route rsr.svgRoute rlr.svgRoute rsr.svgRoute rsr.svg 't Waar, Wachthuisje  
Route rsr.svgRoute rlr.svgRoute rsr.svgRoute rsr.svg Nieuwolda, Driesprong  
Route rlr.svgRoute rlr.svgRoute rs0.svgRoute rs0.svg Nieuwolda, Brug  
Route rarr.svg Wagenborgen, Medisch Centrum  
Route rsr.svg Wagenborgen, Kerk  
Route rsr.svg Wagenborgen, Medisch Centrum  
Route rsr.svg Weiwerd, Wachthuisje  
Route rsr.svg Farmsum, Rengersweg  
Route rsr.svg Farmsum, Kerk  
Route rsr.svg Farmsum, Nieuwstad  
Route rsr.svg Delfzijl, Buitensingel  
Route rsTr.svg Delfzijl, Station NS  
Route rsr.svg Delfzijl, Europaweg  
Route rs0.svg Delfzijl, Ziekenhuis (Delfzicht)  

Geschiedenis

Enkele haltes hebben in de loop der tijd een andere naam gekregen.

In de GADO Dienstregeling 1981/1982 reed lijn 19 van maandag t/m zaterdag over het gehele traject een uurdienst als sneldienst. Deze ritten stopten niet in Nieuwolda, 't Waar, Nieuw Scheemda, Eexta en Heiligerlee. Van maandag t/m zaterdag reden er ook zes stopdienstritten tussen Nieuwolda en Winschoten, drie in de ochtend en drie in de middag. Op zaterdag reden alleen de middagritten van de stopdienst. Op zaterdagavond reed dan ook nog één stopdienstrit het gehele traject van Delfzijl naar Winschoten. Op zondag werd een twee-uursdienst gereden als sneldienst met daartussen een drietal stopdienstritten tussen Nieuwolda en Winschoten.

In de GADO Dienstregeling 1982/1983 werd van maandag t/m zaterdag een uurdienst gereden als sneldienst. Deze ritten stopten niet in Nieuwolda, 't Waar, Nieuw Scheemda, Eexta en Heiligerlee. Tussen Winschoten en Nieuwolda reden een zestal stopdienst ritten, voor de richting Delfzijl kom men in Nieuwolda op de sneldienst stappen. De laatste rit in beide richtingen was een stopdienst die het hele traject reed. Op zondag reed de stopdienst drie ritten en de sneldienst een tweeuursdienst, aan het einde van de middag als uurdienst. En op de zondagavond nog een stopdienst over het hele traject in beide richtingen.

In de GADO Dienstregeling 1983/1984 werd van maandag t/m vrijdag een uurdienst gereden als sneldienst. Deze ritten stopten niet tussen Nieuwolda en Winschoten alleen nog in Scheemda. Tussen Winschoten en Nieuwolda reden een zestal stopdienst ritten, voor de richting Delfzijl kom men in Nieuwolda op de sneldienst stappen. De laatste rit in beide richtingen was een stopdienst die het hele traject reed. Op zaterdag werd ook een uursdienst gereden als sneldienst. Nu werden er drie ritten tussen Winschoten en Nieuwolda uit gevoerd als stopdienst. En de laatste rit werd weer geheel als stopdienst gereden in beide richtingen. Op zondag werd overdag een twee-uursdienst gereden en in de avond een uursdienst als sneldienst Daartussen zaten een drietal stopdienstritten tussen Winschoten en Nieuwolda. De eerste rit vanaf Winschoten en de laatste rit in beide richtingen reed weer het gehele traject als stopdienst.

In de GADO Dienstregeling 1984/1985 werd van maandag t/m zaterdag een uurdienst van Delfzijl naar Nieuwolda, deze ritten reden als sneldienst door naar Winschoten en stopten alleen nog maar in Scheemda Autobusstation. Hiernaast reden er vijf ritten (zaterdag's drie) tussen Nieuwolda en Winschoten v.v. over de dorpen. De laatste twee ritten in beide richtingen reden de hele route. Op zondag werd eens per twee uur gereden tussen Nieuwolda en Winschoten reden drie (stopdienst)ritten. Zondagsavonds werd een uurdienst gereden.

In de GADO Dienstregeling 1985/1986 ging de tweede rit op zaterdag naar Winschoten de hele route als stopdienst rijden. Op zondag gingen op drie ritten na alle ritten als stopdienst rijden, verder verviellen de eerste twee ritten tussen Winschoten - Nieuwolda v.v. Op zondagavond kwam er in de beide richtingen een late rit bij.

In de GADO Dienstregeling 1986/1987 verviel op zaterdag een sneldienstrit van Winschoten tot Nieuwolda in de avond, daarvoor in de plaats kwam één rit van Winschoten naar Delfzijl die reed als stopdienst. Ook op zondag verviel de rit die reed tussen Winschoten en Nieuwolda v.v. en werd vervangen door een rit als stopdienst over het gehele traject.

Met ingang van de GADO Dienstregeling 1987/1988 werd deze lijn verlengt naar Appingedam.