Lijn 146 Essen, Hauptbahnhof - Wackenberg

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Let op! Deze pagina over niet-Nederlands openbaar vervoer is mogelijk niet actueel. Raadpleeg de website van de vervoerder voor de meest recente informatie.
Bus blauw.svg
Buslijn 146 in Duitsland
Vervoerder(s) Ruhrbahn
Verkeersverbond VRR
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Essen
Materieel Mercedes-Benz Citaro G
Rijdt sinds 9 juni 2019
Voorganger(s) 146, 147
Frequenties
Spits 3-12x/uur
Spits (vakantie) 3-6x/uur
Dal 3-12x/uur
Dal (vakantie) 3-6x/uur
Avond 2-4x/uur
Zaterdag 2-8x/uur
Zondag 2-4x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 146 rijdt van Essen Hauptbahnhof via Frillendorf en Kray naar Leithe.

Dienstregeling

  • In de spitsuren en de daluren vanaf 13:00 uur wordt 12x/uur vanaf Essen Hauptbahnhof gereden, waarbij 6x/uur wordt gereden tot Kray Nord Bahnhof, 3x/uur tot de Hochfeldstraße en 3x/uur tot Wackenberg. In de daluren tussen 8:00 en 13:00 uur wordt de frequentie tussen Kray Nord Bahnhof en de Hochfeldstraße verlaagd van 6x/uur naar 3x/uur.
  • Doordeweeks in de vakanties wordt 6x/uur gereden, waarbij de ene helft van de ritten tot Kray Nord Bahnhof rijdt en de andere helft doorrijdt naar Wackenberg.
  • Op zaterdag wordt tot circa 10:00 uur 4x/uur gereden tussen het Hauptbahnhof en Kray Nord Bahnhof. De rest van het traject wordt 2x/uur bediend. Na 10:00 uur wordt de frequentie tussen het Hauptbahnhof en Kray Nord Bahnhof verhoogd naar 8x/uur. Er wordt dan 4x/uur doorgereden naar de Hochfeldstraße en 2x/uur is het eindpunt Wackenberg.
  • Op zondag wordt tussen 10:00 en 21:00 uur 4x/uur gereden tussen het Hauptbahnhof en Kray Nord Bahnhof. De rest van het traject wordt 2x/uur bediend. Buiten deze tijdsperiode wordt 2x/uur de gehele route gereden.
  • De gehele week wordt tot 21:00 uur 4x/uur gereden tussen het Hauptbahnhof en Kray Nord Bahnhof, waarna 2x/uur wordt doorgereden naar Wackenberg. Na 21:00 uur wordt 2x/uur over de gehele route gereden.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Essen, Hauptbahnhof  
Route rsr.svg Essen, Hollestraße  
Route rsr.svg Essen, Wasserturm  
Route rsr.svg Essen, Oberschlesienstraße  
Route rsr.svg Essen, Feldhaushof  
Route rsr.svg Essen, Frillendorfer Platz  
Route rsr.svg Essen, Schönscheidtstraße  
Route rsr.svg Essen, Kray Mitte  
Route rlearhr.svg Essen, Krayer Markt  
Route rsTr.svgRoute rsT0.svg Essen, Kray Nord Bahnhof  
Route rhlr.svg Essen, Krayer Markt  
Route rsr.svg Essen, Kray Mitte  
Route rsr.svg Essen, Kiwittstraße  
Route rsTr.svg Essen, Kray Süd Bahnhof  
Route rsr.svg Essen, Ostschule  
Route rsr.svg Essen, Hans Sachs Straße  
Route rrar.svg Essen, Behaimring  
Route rsr.svgRoute rs0.svg Essen, Hochfeldstraße  
Route rsr.svg Essen, Wendelinstraße  
Route rsr.svg Essen, Brüninghofer Weg  
Route rhlr.svg Essen, Sulzbachtal  
Route rs0.svg Essen, Wackenberg  

Geschiedenis

Op 9 juni 2019 werd lijn 146 omgevormd tot de hoofdlijn tussen Essen Hauptbahnhof, Kray en Leithe. De ritten op het vervallen traject van lijn 146 tussen het Hauptbahnhof en Heisingen werden geïntegreerd in de parallel rijdende lijn 145. De ritten van lijn 147 werden op hun beurt weer geïntegreerd in lijn 146 met uitzondering van het traject tussen Kray Nord Bahnhof en de Grimbergstraße dat voortaan door lijn 144 werd bediend. Door integratie van lijn 147 werd de frequentie tussen het Hauptbahnhof en Kray over bijna de gehele linie verdubbeld. Bovendien werd de frequentie doordeweeks buiten de vakanties nog verder verhoogd naar 12x/uur tussen Essen Hauptbahnhof en Kray Nord Bahnhof. Tegelijkertijd gingen er van maandag tot en met zaterdag meer ritten rijden tussen Kray Nord Bahnhof en de Hochfeldstraße.