Lijn 10 Zwolle, Station Stadshagen - Deltion Campus

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs nieuw.svg
Voormalige buslijn 10
Vervoerder(s) Syntus
Concessie Midden Overijssel
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Zwolle
Materieel VDL Berkhof Ambassador
Mercedes-Benz Citaro G
Periode 15 december 2019 t/m 12 december 2020
Voorganger(s) geen
Opvolger(s) 11
Frequenties
Spits 2x/uur
Spits (vakantie) reed niet
Dal reed niet
Avond reed niet
Zaterdag reed niet
Zondag reed niet

Lijn 10 reed van Zwolle Stadshagen via Holtenbroek naar de Deltion Campus.

Dienstregeling

  • Aan het einde van de ochtendspits reden vijf ritten in een halfuursdienst naar de Deltion Campus en in de middagspits reden vijf ritten in een halfuursdienst naar Station Stadshagen.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Zwolle, Station Stadshagen  
Route rsr.svg Zwolle, Belvédèrelaan  
Route rsr.svg Zwolle, Frankhuizerallee  
Route rsr.svg Zwolle, Bandijklaan  
Route rsr.svg Zwolle, Twistvlietbrug  
Route rsr.svg Zwolle, Klooienberglaan  
Route rsr.svg Zwolle, Bachplein  
Route rs0.svg Zwolle, Deltion Campus  

Geschiedenis

Op 15 december 2019 ging lijn 10 met opening van Station Stadshagen definitief als spitslijn rijden van Station Stadshagen naar de Deltion Campus. Nieuw hierbij was ook de tussenliggende haltes op de route werden aangedaan en dat een vijfde rit aan de dienstregeling werd toegevoegd. Op 2 juni 2019 werd deze lijn al tijdelijk voor de scholieren van de Deltion Campus opgericht, tegelijkertijd met de proef van Keolis op het Kamperlijntje. In de ochtendspits gingen vier ritten van het geopende station Zwolle Stadshagen naar de Deltion Campus rijden. In eerste instantie zou de lijn op 10 december 2017 gaan rijden, maar vanwege problemen met het Kamperlijntje werd de opening van station Zwolle Stadshagen enkele dagen voor het ingaan van de dienstregeling 2018 verschoven naar een nader te bepalen datum, waarmee dit eveneens ging gelden voor lijn 10. Op 14 juni 2019 liep de proef ten einde.

Op 16 februari 2020 werden vijf middagspitsritten van de Deltion Campus naar Station Stadshagen aan de dienstregeling toegevoegd.

Op 13 december 2020 ging de twee jaar durende noodconcessie voor de regio IJssel-Vecht van start. Het vervoer in de regio werd voortaan door Keolis Nederland onder de merknaam RRReis verzorgd. In Zwolle werd lijn 11 geïntroduceerd om Breecamp een snelle verbinding met het station te geven. Hiermee werd een gedeelte van lijn 1 overgenomen. Door de komst van lijn 11 kon ook lijn 10 die ten behoeve van de scholieren van het Deltion College reed te vervallen.