Lijn 107 Oudenhoorn Oudenhoorn - Geervliet Geervliet

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Belbus blauw.svg
Belbuslijn 107
Vervoerder(s) EBS
Concessie Voorne-Putten en Rozenburg
Lijnsoort Belbus
Materieel Mercedes-Benz Sprinter
Rijdt sinds 13 december 2009
Voorganger(s) geen
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond rijdt niet
Zaterdag 1x/uur
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 107 rijdt van Oudenhoorn via Zuidland, Abbenbroek en Heenvliet naar Geervliet.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,99 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019 2020 2021
0,139 0,147 0,150 0,151

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sr.svg Oudenhoorn, Oudenhoorn  
Route rsr.svg Oudenhoorn, Ruigendijk  
Route rsr.svg Zuidland, Haasdijk  
Route rsr.svg Zuidland, Ramshilseweg  
Route rsr.svg Zuidland, Harregat  
Route rsr.svg Zuidland, Kerkweg  
Route rsr.svg Zuidland, Paradijsstraat  
Route rsr.svg Zuidland, Drogendijk  
Route rsr.svg Zuidland, Stationsweg  
Route rsr.svg Abbenbroek, Dorp  
Route rsr.svg Abbenbroek, Gemeentehuis  
Route rsr.svg Heenvliet, Heenvliet  
Route rsr.svg Heenvliet, Dorp  
Route rsr.svg Geervliet, Dorp  
Route rs0.svg Geervliet, Geervliet  

Geschiedenis

Op 13 december 2009 ging de nieuwe concessie Voorne-Putten en Rozenburg van start. Hierbij werd het lijnennet flink vereenvoudigd, naast enkele overige wijzigingen. Onder het nieuwe lijnnummer 107 ging een belbus rijden tussen Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek, Zuidland en Oudenhoorn. Hiermee kwam gedeeltelijk een wens van de gemeente Bernisse in vervulling, die liever een buurtbus had gezien.

Op 9 december 2018 werd het busvervoer in Voorne-Putten en Rozenburg door EBS overgenomen van Connexxion. Wegens de geringe belangstelling kwam de bediening op zondag vanaf die datum te vervallen.