Dienstregeling verkeersverbond WT 2020

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2020 van het Westfalen Tarif (WT) loopt van 15 december 2019 tot en met 12 december 2020. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Dienstregeling 2020 DB Westfalenbus

Wijzigingen per 7 januari 2020

De dienstregeling wordt doordeweeks uitgebreid van 1x/uur naar 2x/uur door het wegvallen van lijn C72. Tevens wordt de halte Lindenweg hernoemd in Birkenweg.

Deze lijn wordt opgeheven. Ter vervanging wordt doordeweeks de dienstregeling op lijn C71 uitgebreid.

De dienstregeling wordt fors gewijzigd. Doordeweeks gaat de frequentie omlaag van 1x/uur naar 1x/2 uur en de ritten op zaterdag met een frequentie van 1x/uur komen in zijn geheel te vervallen. Tevens wordt de route richting Hohenheide gewijzigd. Voortaan wordt in beide richtingen via de halte Poststelle gereden en wordt het eindpunt in Hohenheide verplaatst naar de halte Schützenhalle.

Op zaterdag wordt ongeveer twee uur langer doorgereden maar wordt wel de frequentie verlaagd van 1x/uur naar 1x/2 uur. Nieuw is dat op zondag ook met een frequentie van 1x/2 uur wordt gereden.

Op zaterdag wordt de frequentie tussen Borken en Rhade verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur.

De bediening van Hengsen wordt gewijzigd. In plaats van dat Hengsen van maandag tot en met zaterdag 1x/2 uur richting Schwerte wordt bediend waarbij niet alle haltes in Geisecke en Overberge worden bediend, wordt voortaan altijd 1x/2 uur van en naar Hengsen gereden.

De halte Otto-Hahn-Straße wordt aan de route toegevoegd.

De route in Holzwickede wordt gewijzigd. De ronde via het centrum van Holzwickede komt te vervallen waardoor voortaan in beide richtingen dezelfde route wordt gereden. Tevens gaan alle ritten via de uitgebreide route in Billmerich rijden.

De halte Jägering wordt hernoemd in Anhalt.

De route tussen Iserlohn Stadtbahnhof en Kalthof komt te vervallen. Voortaan wordt van maandag tot en met zaterdag 1x/uur gereden tussen Kalthof, Drüpplingsen en Hennen waarbij zowel in Kalthof als Hennen het eindpunt bij de halte Bahnhof komt te liggen. Op zondag wordt voortaan 1x/2 uur als belbus gereden tussen Drüpplingsen en Kalthof.

Deze lijn wordt vernummerd in lijn R70. Tegelijkertijd wordt de dienstregeling fors uitgebreid. Zo wordt op zondag de frequentie verhoogd van 2x/dag naar 1x/2 uur en doordeweeks van 1x/2 uur naar 1x/uur. Nieuw is dat doordeweeks twee verschillende routevarianten afwisselend worden bediend. Tevens wordt de halte Firma Audi hernoemd in Einsteinstraße.

Deze lijn wordt opgeheven. Het traject tussen Fröndenberg en Strickherdicke wordt overgenomen door de nieuwe lijn C72.

Deze lijn wordt vernummerd in R54. Nieuw is dat in het weekend voortaan 1x/2 uur als belbus wordt gereden tussen Borken en Oeding.

Wijziging per 27 april 2020

De halte Nienberge Ehemalige Post wordt hernoemd in Nienberge Friedhof.

De halte Nienberge Ehemalige Post wordt hernoemd in Nienberge Friedhof.

Wijzigingen per 12 augustus 2020

Enkele ritten doordeweeks gaan een versnelde route rijden tussen Oeventrop en Freienohl. Tevens wordt op zondag een extra rit aangeboden.

De dienstregeling wordt fors gewijzigd. In plaats van een lusroute via Andreasberg en Wasserfall te rijden wordt voortaan door de meeste ritten dezelfde route in beide richtingen gereden. Enkele ritten doordeweeks krijgen een afwijkende route waarbij direct naar de halte Ziegelwiese wordt gereden. Tevens vervallen de scholierenritten naar Bödefeld net als de twee ritten op zondag van en naar Bödefeld.

In de ochtendspits komt één rit te vervallen van Brilon Markt naar Olsberg Bahnhof. Tegelijkertijd wordt doordeweeks in de avonduren en op zondag een extra rit toegevoegd.

De dienstregeling in de avonduren en op zondag wordt gewijzigd. Voortaan wordt doordeweeks 's avonds grofweg 1x/uur de gehele route gereden in plaats van aparte ritten tussen Olsberg en Bestwig en tussen Ostwig en Meschede. Hierbij reden de ritten tussen de haltes Schloßweg en Nuttlar Bahnhof een versnelde route via de halte Am Dümel. Op zondag maakt de frequentie van 1x/2 uur over het gehele traject met een enkele tussenrit tussen Bestwig en Meschede plaats voor een knip in Bestwig. Hierdoor passen de tussenritten tussen Bestwig en Meschede beter in de dienstregeling.

In de ochtendspits worden twee extra ritten van Schmallenberg naar Bad Fredeburg aan de dienstregeling toegevoegd. Tegelijkertijd komt de scholierenroute via Sallinghausen te vervallen.

De halte Lohne Kirche komt richting Soest te vervallen en wordt vervangen door de halte B1/Sander.

De halte Hauptschule in Marsberg komt te vervallen. Tevens wordt op zondag een extra rit toegevoegd.

De halte Reiste Schule wordt aan de route toegevoegd. Deze halte wordt alleen door een enkele scholierenrit bediend.

In de ochtendspits worden ritten van Bad Fredeburg Schulzentrum naar Schmallenberg aan de dienstregeling toegevoegd. Tevens gaat een enkele scholierenrit van of naar Schmallenberg Schulzentrum rijden. Op zondag gaan de ritten niet langer een versnelde route rijden tussen Rimberg en Westernbödefeld waardoor Gellinghausen en Bödefeld ook op zondag worden ontsloten. Als laatste worden doordeweeks in de avonduren twee nieuwe ritten van Schmallenberg Habel naar Bad Fredeburg Post aan de dienstregeling toegevoegd.

Dienstregeling 2020 MVG

Wijzigingen per 3 februari 2020

De halte Letmathe Krankenhaus wordt hernoemd in Im Grünen Busch en de halte Autohaus Heins in Raziol.

De halte Feuerwehrgerätehaus wordt hernoemd in Am Hedberg. Tevens komen de gaten van twee uur in de daluren te vervallen.

Dienstregeling 2020 RLG

Wijzigingen per 29 juni 2020

Doordeweeks wordt een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd.

Doordeweeks wordt een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd.

Doordeweeks wordt een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd.

Doordeweeks wordt een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd.

Doordeweeks wordt een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd.

Doordeweeks wordt een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd.

Doordeweeks wordt een extra late rit aan de dienstregeling toegevoegd.

Wijziging per 16 september 2020

Deze nieuwe lijn gaat in de spitsuren het Gewerbegebiet Enste ontsluiten.

Dienstregeling 2020 RVM

Wijzigingen per 7 januari 2020

De halte Sankt Josef wordt aan de route toegevoegd.

De halte Am Ludwighaus wordt hernoemd in Bismarckstraße.

Deze nieuwe buurtbuslijn gaat zorgen voor een lokale ontsluiting in de gemeente Mettingen.

De halte Altenwohnhaus Sankt Josef wordt hernoemd in Schulzentrum/Sankt Josef.

De halte Esch Bahnhof wordt aan de route toegevoegd.

Op zaterdagmiddag worden extra ritten toegevoegd waardoor de dienstregeling wordt uitgebreid van 13:00 tot circa 17:00 uur.

De halte Wiehagenschule wordt hernoemd in Dornberg.

De haltes Altenheim en Markt worden vervangen door de halte Innenstadt.

De haltes Altenheim en Markt worden vervangen door de halte Innenstadt.

Op zaterdagmiddag worden extra ritten toegevoegd waardoor de dienstregeling wordt uitgebreid van 13:00 tot circa 17:00 uur.

Wijzigingen per 5 februari 2020

De halte Westwerk wordt aan de route toegevoegd. Tevens wordt de halte Sedanplatz hernoemd in Campus Westerberg en de halte Gemeinschaftshauptschule in Schulzentrum Lotte-Wersen.

De halte Hellern wordt hernoemd in Rheiner Landstraße en de halte Gewerbegebiet Hellern in Hellern Nord.

De halte Westwerk wordt aan de route toegevoegd.

De halte Sedanplatz wordt hernoemd in Campus Westerberg.

Wijziging per 20 maart 2020

De route wordt gewijzigd. De haltes Wesseler, Vredener Straße, Andreasstraße en Andreasschule worden opgenomen in de route en de haltes Markemoote, Pineweg en Burgstraße komen te vervallen.

Wijziging per 27 april 2020

De halte Nienberge Ehemalige Post wordt hernoemd in Nienberge Friedhof.

Wijzigingen per 12 augustus 2020

Het aantal ritten wordt met name in de avonduren en het weekend uitgebreid. Zo wordt doordeweeks 's avonds een extra late rit in beide richtingen toegevoegd. Op zaterdag worden aan het eind van de middag twee nieuwe ritten in beide richtingen aangeboden waardoor een gat van twee uur wordt opgevuld en een extra late rit in beide richtingen wordt aangeboden.

Het aantal ritten wordt met name in de avonduren en het weekend uitgebreid. Van maandag tot en met zaterdag wordt in beide richtingen een extra late rit toegevoegd. Op zondag wordt een latere rit van Bad Iburg naar Lengerich aan de dienstregeling toegevoegd.

Wijzigingen per 17 augustus 2020

Deze lijn gaat voortaan tijdens de spitsuren in beide richtingen dezelfde dienstregeling rijden door het vervallen van lijn S92 in de spitsrichting. Door de komst van lijn X90 wordt de frequentie in de tegenspits en gedurende de daluren tussen Senden en Lüdinghausen verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur.

In de avonduren worden enkele ritten aan de dienstregeling toegevoegd.

Deze lijn komt door de komst van lijn X90 te vervallen.

Deze lijn wordt geïntroduceerd als expressbus tussen Olfen, Lüdinghausen en Münster en bedient onderweg een zeer beperkt aantal haltes. Tevens wordt doordeweeks een aantal ritten van lijn S90 overgenomen die wel op meer haltes blijven halteren. Deze ritten gaan ook tussen Lüdinghausen en Olfen rijden. Het aantal ritten weordt hierbij fors uitgebreid.

Wijzigingen per 29 september 2020

Deze nieuwe buurtbuslijn gaat tussen Groß Reken en Klein Reken rijden.

Deze nieuwe buurtbuslijn gaat tussen Groß Reken en Maria Veen rijden.

Wijziging per 1 oktober 2020

De dienstregeling wordt gewijzigd. Zo worden de haltes Börgerstraße, Kattenvenner Straße, An der Brücke, Krützkamp, Alte Molkerei, Nordstraße en Zimmerei Voss aan de route toegevoegd. De halte Oberschule in Glandorf komt te vervallen. Tevens komt één rit van Glandorf naar Lienen in de ochtend te vervallen en wordt in de middagspits een nieuwe rit die gehele route ging rijden toegevoegd. Hierdoor wijzigt het interval tussen de ritten. Als laatste gaat de eerste rit van de dag niet langer tussen Glandorf ZOB en Lienen Rathaus rijden maar tussen Glandorf Brüggemann en Lienen Rathaus waarbij niet alle haltes meer worden bediend.

Dienstregeling 2020 Stadtwerke Münster

Wijzigingen per 27 april 2020

De belbusritten tussen Amelsbüren Bahnhof en Alexianer Werkstätten worden overgenomen door de verlengde lijn 18. Tevens maakt het rondje in Roxel op zondagochtend plaats voor de reguliere route die de rest van de week wordt bediend. De halte Roxel Alte Dorfstraße komt hierdoor te vervallen.

Het traject tussen de haltes Danziger Freiheit en Oderstraße komt in zijn geheel te vervallen. Tevens wordt de halte Haus Münsterland hernoemd in Lützowstraße.

Voortaan wordt op zondagavond net zoals op andere avonden afwisselend naar Gelmer en Handorf Kaserne gereden in plaats van alle dat alle ritten naar Gelmer rijden. Tevens wordt de halte Haus Münsterland hernoemd in Lützowstraße.

De afwijkende route in Nienberge op zondagochtend maakt plaats voor de reguliere route die de rest van de week wordt gereden.

Het traject tussen Kinderhaus en Sprakel wordt ook doordeweeks in de avonduren bediend met een frequentie van 1x/uur.

Op zondagavond wordt niet langer via Handorf Kaserne gereden. Tevens wordt de halte Haus Münsterland hernoemd in Lützowstraße.

De route wordt verlengd van Hiltrup naar Alexianer Campus. Tegelijkertijd wordt de route in Wolbeck verlengd van de halte Holtrode naar de Wolbecker Windmühle.

Enkele haltes worden verplaatst. Tevens wordt de halte Flandernstraße opgeheven en wordt de halte Schleswiger Straße hernoemd in Niedersachsenring.

Enkele haltes worden verplaatst. Tevens wordt de halte Schleswiger Straße hernoemd in Niedersachsenring.

De halte Haus Münsterland wordt hernoemd in Lützowstraße.

Wijziging per 29 juni 2020

Deze lijn gaat voortaan ook in het weekend rijden maar alleen op het traject tussen Münster Hauptbahnhof en Kinderhaus. Op zaterdag wordt een frequentie van 3x/uur gehanteerd en op zondag 1 à 2x/uur.

Wijzigingen per 26 oktober 2020

De doordeweekse verdichtingsritten tussen Berg Fidel en Münster Hauptbahnhof worden verlengd naar de halte Heekweg in Gievenbeck.

Doordeweeks tijdens de brede spitsuren worden verdichtingsritten tussen Münster Hauptbahnhof en Kinderhaus aan de dienstregeling toegevoegd. Deze ritten gaan alleen buiten de vakanties rijden.

Dienstregeling 2020 VKU

Wijzigingen per 7 januari 2020

Deze lijn wordt opgeheven. Ter vervanging gaat lijn R12 vaker rijden.

De halte Kirche wordt hernoemd in Bürgerplatz Lünen-Süd en de halte Markt in Lutherstraße.

De halte Kirche wordt hernoemd in Bürgerplatz Lünen-Süd.

De halte Kirche wordt hernoemd in Bürgerplatz Lünen-Süd en de halte Markt in Lutherstraße.

De halte Kolpingstraße/Logistikpark wordt aan de route toegevoegd.

Lijn R53 wordt opgeheven en geïntegreerd in lijn C23. Hierdoor ontstaat de gehele week een doorgaande lijn tussen Kamen, Heeren, Königsborn en Unna. Tevens wordt de halte Käthe Kollwitz Schule hernoemd in VHS.

Tijdens de doordeweekse avonduren worden extra belbusritten van Kamen naar Methler aan de dienstregeling toegevoegd waardoor meer reismogelijkheden ontstaan.

Van maandag tot en met zaterdag worden enkele belbusritten in de late avond aan de dienstregeling toegevoegd. Tevens gaan de ritten op zondag ook rijden tussen de halte Talstraße en Südfriedhof.

Deze lijn wordt vanaf Unna Bahnhof doorgetrokken naar het Südfriedhof waarmee dit traject wordt overgenomen van lijn C44. Tegelijkertijd wordt het eindpunt in Königsborn verplaatst van Katernborn naar de halte Grillostraße. Bij de halte Grillostraße wordt voortaan doorgereden als lijn C44 naar Katernborn en Königsborn Bahnhof.

Het traject tussen Unna Südfriedhof en Königsborn Katernborn komt te vervallen. Het traject tussen Unna Südfriedhof en Unna Bahnhof wordt overgenomen door lijn C43. In Königsborn wordt vanaf Katernborn verder gereden naar Königsborn Bahnhof. Bij de halte Grillostraße worden de ritten gekoppeld aan lijn C43.

De frequentie tussen Heeren en Bönen wordt doordeweeks verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur door het wegvallen van lijn R92. Tevens wordt de halte Käthe Kollwitz Schule hernoemd in VHS.

De halte Kirche wordt hernoemd in Bürgerplatz Lünen-Süd.

Deze lijn gaat doordeweeks overdag 2x/uur in plaats van 1x/uur rijden ter vervanging van lijn C2. Tevens wordt 's avonds ongeveer twee uur langer doorgereden waardoor de dienstregeling rond 23:00 uur wordt beëindigd.

In het weekend wordt ongeveer een uur langer doorgereden waardoor voortaan tot circa 22:00 uur wordt gereden.

De halte Altenwohnhaus Sankt Josef wordt hernoemd in Schulzentrum/Sankt Josef.

De route in Holzwickede wordt gewijzigd. Hierdoor wordt het centrum van Holzwickede beter ontsloten. De halte Uhlandstraße wordt voortaan door alle ritten bediend in plaats van alleen door de belbusritten.

Deze lijn wordt opgeheven en geïntegreerd in lijn C23.

De halte Mühle Friedrichsborn wordt hernoemd in Lebenszentrum Königsborn.

Deze lijn wordt opgeheven. Ter vervanging gaat lijn C91 doordeweeks vaker rijden.

De halte Auf der Alm wordt aan de route toegevoegd.

De halte Mühle Friedrichsborn wordt hernoemd in Lebenszentrum Königsborn.

Deze lijn tussen Lünen en Brambauer wordt opgericht om de Lippewerk beter te ontsluiten.

De halte Altenwohnhaus Sankt Josef wordt hernoemd in Schulzentrum/Sankt Josef.

De halte Kirche wordt hernoemd in Bürgerplatz Lünen-Süd.

De halte Altenwohnhaus Sankt Josef wordt hernoemd in Schulzentrum/Sankt Josef.