Dienstregeling entiteit Vlaams-Brabant 2012

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina staan alle wijzigingen die in het dienstregelingjaar 2012 plaatsvonden in de entiteit Vlaams-Brabant.

Wijzigingen per 16 april 2012

Algemeen

  • In Brussel vervallen de bushaltes Kapellekerk, Rouppe en Stalingrad voor de buslijnen richting Dilbeek, Pajottenland en Halle.

Wijzigingen per lijn

De specifieke nachtritten in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag worden geschrapt; reizigers kunnen gebruik maken van de nachtritten van lijn 284, die in Herent een routewijziging krijgt.

De specifieke marktritten op donderdag worden geschrapt. Reizigers kunnen gebruik maken van de reguliere ritten of van de belbussen.

Van maandag t/m vrijdag wordt de rit van 19:47 vanuit Dilbeek geschrapt.

Van maandag t/m vrijdag vervallen de korte ritten Brussel - Sint-Pieters-Leeuw, deze vervallen ritten worden overgeheveld naar lijn 145.

Het traject tussen Pepingen en Herfelingen wordt geschrapt vanwege de geringere bezetting. Voortaan gaat deze lijn ook in de daluren 1x per uur rijden.

Deze lijn wordt omgezet naar een functionele lijn; voortaan rijden alleen nog ritten in de spitsuren en op marktdagen. Alle overige ritten vervallen; reizigers kunnen dan gebruik maken van de belbus Pajottenland.

De basisdienst wordt beperkt tot het traject Buizingen - Halle - Oudenaken; de spitsritten blijven nog wel verder naar Leerbeek en Pamel.

Deze lijn wordt omgezet naar een functionele lijn; voortaan rijden alleen nog ritten in de spitsuren en op marktdagen. Alle overige ritten vervallen; reizigers kunnen dan gebruik maken van de belbus Pajottenland.

Deze lijn wordt omgezet naar een functionele lijn; voortaan rijden alleen nog enkele ritten in de spitsuren. Daarbuiten vervalt de verbinding tussen Asse en het Pajottenland.

Deze lijn wordt beperkt tot een schoolbus op het traject Ukkel - Vlezenbeek. Voortaan rijdt deze lijn alleen nog rondom schooltijden, buiten deze tijdstippen kunnen reizigers gebruik maken van overige buslijnen.

De rit van 15:17 vanuit Aalst wordt geschrapt. De ritten die in Asse Terheiden beginnen, beginnen/eindigen voortaan bij het station van Asse. Naar Terheiden kunnen reizigers gebruik maken van de overige ritten.

Deze lijn wordt omgezet naar een functionele lijn; voortaan rijden alleen nog enkele ritten in de spitsuren. Daarbuiten kunnen reizigers gebruik maken van lijn 214.

Deze lijn wordt omgezet naar een functionele lijn; voortaan rijden alleen nog enkele ritten in de spitsuren en op marktdagen. Daarbuiten kunnen reizigers gebruik maken van overige buslijnen.

Vanaf Beigem wordt de route doorgetrokken naar Kapelle-op-den-Bos ter vervanging van lijn 621, de halte Kasteelhof wordt niet meer bediend.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe buslijn tussen Grimbergen, Humbeek en Kapelle-op-den-Bos, zodat tussen twee laatstgenoemde plaatsen een scheve halfuursdienst werd gereden.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen gebruik maken van lijn 230 en 232.

Op werkdagen wordt de rit van 23:35 uit Brussel geschrapt. In het weekeinde worden alle ritten, komende vanuit Brussel, ingekort tot Breendonk.

Het traject tussen Malderen en Puurs komt te vervallen vanwege de geringere bezetting.

Deze lijn rijdt alleen nog tussen Brussel Noord en Zaventem. Het traject tussen Zaventem en Bonheiden rijdt voortaan als lijn 660. Enkele spitsritten krijgen een snellere route en rijden voortaan onder het lijnnummer 470.

De specifieke nachtritten in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag gaan in Herent via de Bijlokstraat rijden en nemen daarmee de route van lijn 4 over.

Op zondag wordt de frequentie verlaagd naar 1x per 2 uur.

Deze lijn rijdt alleen nog tijdens de spitsuren. Buiten de spitsuren kunnen reizigers gebruik maken van de buslijnen 316 of 317.

Buiten de spitsuren worden de ritten beperkt tot het traject Brussel - Moorsel. Doorgaande reizigers naar Leuven moeten dan in Moorsel overstappen.

De frequentie van de nachtritten wordt verlaagd naar 1x per uur. De laatste rit vanuit Leuven rijdt voortaan om 02:30.

In de daluren en in het weekeinde overdag wordt niet meer van/naar Waver gereden, maar nog slechts van/tot Ottenburg. In de spitsuren blijven de ritten wel het hele traject rijden.

In Brussel wordt de route ingekort van/tot metrostation Herrmann-Debroux in plaats van Etterbeek. In de daluren wordt niet meer van/naar Hamme-Mille gereden, maar tot Overijse De Leegheid. In de avonduren en het weekeinde rijden de ritten wel verder naar Sint-Joris-Weert en wordt eveneens niet meer naar Hamme-Mille gereden.

In Brussel wordt de route ingekort van/tot metrostation Herrmann-Debroux in plaats van Etterbeek. In de daluren rijdt deze lijn niet meer. In het weekeinde rijdt deze lijn nog maar van/tot Overijse Maleizen en wordt niet meer naar Wavre gereden.

Op zaterdag en zondag wordt de laatste rit vanaf Kraainem (v. 22:30) geschrapt.

De frequentie van de nachtritten wordt verlaagd naar 1x per uur. De laatste rit vanuit Leuven rijdt voortaan om 02:00.

In de spitsuren wordt de frequentie verlaagd naar 2x per uur in plaats van 4x per uur. In combinatie met lijn 659 blijft elk kwartier een bus rijden tussen Zaventem en Roodebeek.

De nachtritten in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag gaan in Linden de haltes Kerk en Koningsveld bedienen in plaats van de halte Galgenstraat.

De specifieke nachtritten in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag worden geschrapt; reizigers kunnen gebruik maken van de nachtritten van lijn 370, die een lusroute via Linden Dorp gaat rijden.

In Leuven gaat deze lijn buitenom het centrum rijden via de Ring; voor de haltes in het centrum kunnen reizigers gebruik maken van overige buslijnen. De halte Fochplein blijft wel bediend worden.

De rit rond het middaguur rijdt voortaan uitsluitend nog woensdag en tijdens de schoolperiode. Op alle andere dagen en tijdens de vakantieperioden wordt deze rit geschrapt.

In de daluren wordt de frequentie verlaagd naar 1x per uur in plaats van 2x per uur.

De rit rond het middaguur rijdt voortaan uitsluitend nog woensdag en tijdens de schoolperiode. Op alle andere dagen en tijdens de vakantieperioden wordt deze rit geschrapt.

Op deze lijn worden twee extra ritten aan de dienstregeling toegevoegd: 06:56 vanuit Breendonk en 16:33 vanuit Brussel.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 260 of de treinverbinding Puurs - Mechelen en aldaar overstappen.

Onder dit lijnnummer rijden enkele sneldienstritten Brussel - Haacht zonder de luchthaven Zaventem te bedienen. In de ochtendspits rijdt deze lijn uitsluitend naar Brussel en in de middagspits uitsluitend naar Haacht. Ook rond het middaguur en aan het begin van de avond rijden enkele ritten.

Deze buslijn wordt opgeheven. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 830 en in Tervuren overstappen.

In de daluren wordt de frequentie verlaagd naar 1x per uur in plaats van 2x per uur. Tijdens de spitsuren vervallen de extra ritten tussen Zaventem en Moorsel en wordt voortaan 2x per uur over het hele traject gereden.

Deze lijn wordt ingekort tot het traject Vilvoorde - Zaventem en voortaan wordt alleen nog in de (brede) spitsuren gereden, met enkele ritten rond het middaguur. Doorgaande reizigers naar Kapelle-op-den-Bos reizen voortaan via Grimbergen en stappen daar over.

Enkele slecht bezette ritten worden geschrapt; 18:55, 19:37 en 20:37 vanuit Liedekerke en 20:02 vanuit Essene. Op zaterdag rijdt deze lijn niet meer.

Deze buslijn (op vrijdag marktdag) wordt opgeheven. Reizigers kunnen gebruik maken van de reguliere buslijnen.

Deze buslijn (op woensdag marktdag) wordt opgeheven. Reizigers kunnen gebruik maken van de reguliere buslijnen.

In de daluren wordt de frequentie verlaagd naar 1x per uur in plaats van 2x per uur. Tijdens de spitsuren vervallen de extra ritten tussen Zaventem en Kortenberg en wordt voortaan 2x per uur over het hele traject gereden.

In de daluren wordt de frequentie verlaagd naar 1x per uur in plaats van 2x per uur. Tijdens de spitsuren vervallen de extra ritten tussen Melsbroek en Kortenberg en wordt voortaan 2x per uur over het hele traject gereden.

Van maandag t/m vrijdag overdag wordt de frequentie verlaagd naar 2x per uur in plaats van 4x per uur (spits) of 3x per uur (dal/vroege avond). In combinatie met lijn 359 blijft elk kwartier een bus rijden tussen Roodebeek en Zaventem.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor het traject Zaventem - Bonheiden van lijn 272. In tegenstelling tot voorheen wordt de frequentie in de daluren tussen Keerbergen en Bonheiden verlaagd naar 1x per uur en in de avonduren wordt laatstgenoemde traject niet meer bediend.

Alleen in de ochtendspits richting Zaventem en de middagspits richting Mechelen wordt nog elk half uur gereden, in de tegenspits en de daluren wordt de frequentie verlaagd naar 1x per uur.

Alleen in de ochtendspits richting Zaventem en de middagspits richting Mechelen wordt nog elk half uur gereden, in de tegenspits en de daluren wordt de frequentie verlaagd naar 1x per uur.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe buslijn tussen Mechelen, Kampenhout en Zaventem. In de ochtendspits wordt richting Zaventem elk half uur gereden en in de middagspits wordt richting Mechelen elk half uur gereden. In de tegenspits en de daluren wordt slechts 1x per uur gereden.

Deze lijn wordt ingekort tot Dilbeek; doorgaande reizigers naar Jette kunnen in Dilbeek overstappen op lijn 820.

In de daluren worden de ritten ingekort tot Overijse, doorgaande reizigers naar Groenendaal moeten dan overstappen. Tijdens de vakantieperioden wordt de frequentie in de spitsuren verlaagd naar 2x per uur in plaats van 4x per uur.