Dienstregeling concessie Regio Utrecht 2018

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op zondag 10 december 2017 wijzigt de dienstregeling in de regio Utrecht. Met ingang van deze dag worden diverse relatief kleine wijzigingen doorgevoerd. De lijnen die niet in onderstaand overzicht staan zijn ongewijzigd, kleine verschuivingen in vertrektijden zijn niet op deze pagina opgenomen.

Wijzigingen per 10 december 2017

In de vroege ochtend wordt een rit van Sportpark Oostwaard naar station Maarssen toegevoegd, waardoor de eerste ritten op dit trajectdeel voortaan een kwartiers- in plaats van een halfuursdienst rijden.

De vertrektijden in het weekend verschuiven met een kwartier.

De route in het centrum wordt ingekort tot halte Vredenburg. Vanaf deze halte wordt voortaan via de Sint Jacobsstraat naar CS Jaarbeursplein gereden waarna de route naar Lombok vervolgd wordt.

De frequentie van deze lijn wordt gedurende de gehele dag verhoogd naar 4x/uur. In de kerst- en zomervakantie wordt voortaan ook gereden in een frequentie van 2x/uur, daarnaast wordt tussen halten Rubenslaan en Heidelberglaan de route omgelegd via Rijnsweerd.

De frequentie tussen Rijnsweerd Noord en Lunetten wordt verlaagd naar 2x/uur. Reizigers die met de trein vanuit de richting Geldermalsen komen kunnen voortaan ook bij station Vaartsche Rijn op lijn 29 overstappen, die via Rijnsweerd gaat rijden en een hogere frequentie krijgt.

Als onderdeel van de driejarige pilot Zeist-Houten-Vianen wordt lijn 43 van maandag t/m vrijdag vanaf Odijk doorgetrokken naar Houten. De route in Odijk wordt hierbij gestrekt en in Driebergen werd de nieuwe halte Odijkerweg toegevoegd.

Als onderdeel van de driejarige pilot Zeist-Houten-Vianen wordt lijn 44 als nieuwe lijn tussen Houten en Vianen ingevoerd. Deze lijn rijdt 's ochtends richting Vianen in Houten via het Oude Dorp en in Vianen via De Biezen, op de terugweg wordt in Vianen via De Hagen en in Houten via De Meerpaal gereden. In de middag wordt deze route in omgekeerde richting gereden. Lijn 44 rijdt alleen doordeweeks in een frequentie van 2x/uur.

In de ochtendspits verschuiven de eerste twee ritten naar Het Klooster een kwartier naar voren, daardoor ontstaat tussen 6.00 en 6.45 uur een halfuursdienst met gelijktijdig een rit naar Vianen en naar Het Klooster. In de vroege avond wordt een extra rit van Utrecht naar Het Klooster en terug toegevoegd.

Deze lijn rijdt voortaan ook op werkdagen in de kerstvakantie.

Wijzigingen per 7 juli 2018

Met ingang van de zomerdienstregeling op 7 juli 2018 vinden in de regio Utrecht enkele kleine aanpassingen aan routes en haltes plaats.

De route van deze lijnen wordt verlegd via de Parijsboulevard, hierdoor komt halte Centrumboulevard te vervallen.

De halte Stadion Galgenwaard wordt hernoemd naar Herculesplein/Stadion

De halte Stadion Galgenwaard wordt hernoemd naar Herculesplein/Stadion. Tevens wordt een nieuwe halte Galgenwaard toegevoegd, gelegen op de hoek Herculeslaan/Weg tot de Wetenschap.

Deze nachtlijn stopt voortaan weer bij halte Neude en halte Stadion Galgenwaard wordt hernoemd naar Herculesplein/Stadion. Tevens wordt een nieuwe halte Galgenwaard toegevoegd, gelegen op de hoek Herculeslaan/Weg tot de Wetenschap.

Deze nachtlijnen stoppen voortaan weer bij halte Janskerkhof.

Deze nachtlijnen stoppen voortaan weer bij halte Neude.

Wijzigingen per 24 september 2018

De route van deze lijnen door Zeist wordt licht aangepast. Hierdoor vervalt halte Belcour en wordt voortaan gestopt bij haltes Slotlaan en Markt.