Connexxion Tours

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Connexxion Tours is de tourafdeling van Connexxion en was tussen medio 2018 en februari 2020 onderdeel van de TCR-groep. Sindsdien is het bedrijf in handen van Pouw Vervoer.

Connexxion Tours rijdt ritten vanuit onder andere Apeldoorn, Den Haag, Doetinchem, Haarlem, IJsselmuiden, Zaandam en Zeist en verzorgt een- en meerdaagse tourritten in binnen- en buitenland, busritten van en naar Kerstmarkten en (besloten) schoolvervoer in Haarlem en Almere. Daarnaast rijdt Connexxion Tours (ondersteuning) op diverse buslijnen van Connexxion, OV Regio IJsselmond en Syntus.

Connexxion Tours beschikt over een groot scala aan materieel. Voor langeafstandsritten (met name tourvervoer) heeft Connexxion Tours een groot aantal touringcarbussen in bezit, variërend van lengte en type. Voor de (regelmatig terugkerende) pendeldiensten, lijndiensten en het (besloten) schoolvervoer heeft Connexxion Tours bussen in het bezit die voorheen bij Connexxion OV reden. Ook worden er geregeld bussen van de OV tak van Connexxion geleend. De eigen bussen zijn kort na overname door TCR in hun nummerreeks opgenomen, naast de eigen nummers. Na overname door Pouw zijn deze nummers gebleven.