OV Regio IJsselmond

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

OV Regio IJsselmond is een Nederlandse vervoersmaatschappij die sinds 8 december 2013 voor de periode van in ieder geval 10 jaar het stads- en streekvervoer in de concessie IJsselmond verricht.

Bedrijf

Het bedrijf is opgericht in 2013 speciaal voor de inschrijving op de concessie IJsselmond. Het bedrijf is de handelsnaam en rechtsopvolger van Novio en is volledig eigendom van Connexxion. De hoofdvestiging van het bedrijf is gevestigd in Nijmegen. Dit komt omdat Novio voorheen het stads- en streekvervoer in de regio Arnhem en Nijmegen verzorgde. OV Regio IJsselmond houdt gemakshalve dezelfde locatie van het hoofdkantoor aan.

Huisstijl

De bussen van OV Regio IJsselmond dragen de huisstijl die door de Provincies Flevoland en Overijssel zijn vastgesteld voor onder andere de Concessie IJsselmond. De basiskleur van de bussen is blauw. De linkerzijde van de bus bevat opschriften van de provincie Overijssel en de rechterzijde van Flevoland. Een soortgelijke huisstijl wordt ook gebruikt voor de concessie Midden Overijssel en de Vechtdallijnen in Overijssel.

Externe link