Roermond Designer Outlet: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Stads- en streekbussen)
k (tekst vereenvoudigen)
 
Regel 1: Regel 1:
Het '''Designer Outlet''' in Roermond is een van de grootste winkelcentra van Nederland. Het is zowel bereikbaar met streekbussen vanaf station [[Roermond]] als met langeafstandsbussen. Aan de Maashaven bevindt zich de halte ''Designer Outlet'' voor de langeafstandsbussen. Hier stopten t/m 2018 ook reguliere lijnbussen, maar deze maken tegenwoordig allemaal gebruik van de halte ''Outlet Center/Stadskantoor'' aan de doorgaande weg, de Wilhelminasingel.
+
Het '''Designer Outlet''' in Roermond is een van de grootste winkelcentra van Nederland. Het is zowel bereikbaar met streekbussen vanaf station [[Roermond]] als met langeafstandsbussen. Aan de Maashaven bevindt zich de halte ''Designer Outlet'' voor de langeafstandsbussen. Hier stopten t/m 2018 ook reguliere lijnbussen, maar deze maken sindsdien gebruik van de halte ''Outlet Center/Stadskantoor'' aan de doorgaande weg, de Wilhelminasingel.
  
 
== Stads- en streekbussen ==
 
== Stads- en streekbussen ==

Huidige versie van 8 mei 2021 om 22:52

Het Designer Outlet in Roermond is een van de grootste winkelcentra van Nederland. Het is zowel bereikbaar met streekbussen vanaf station Roermond als met langeafstandsbussen. Aan de Maashaven bevindt zich de halte Designer Outlet voor de langeafstandsbussen. Hier stopten t/m 2018 ook reguliere lijnbussen, maar deze maken sindsdien gebruik van de halte Outlet Center/Stadskantoor aan de doorgaande weg, de Wilhelminasingel.

Stads- en streekbussen

Halte.svg
Halte Outlet Center/Stadskantoor
Plaats Roermond
Concessie(s) Limburg
Vervoerder(s) Arriva

Aan de doorgaande weg, de Wilhelminasingel, ligt de halte Outlet Center/Stadskantoor. Deze halte droeg t/m 29 augustus 2020 de naam Wilhelminasingel. Hier stoppen de streekbussen die vanuit de streek en vanaf station Roermond het Designer Outlet bereikbaar maken.

Route
73 Roermond - Horn - Beegden - Heel - Panheel - Wessem - Thorn - Ittervoort - Hunsel - Ell - Swartbroek - Weert Streekbus Arriva Gebied.svg
75 Roermond - Horn - Heythuysen - Roggel - Heibloem - Meijel Streekbus (Kupers i.o.v.) Arriva Gebied.svg
372 Roermond - Baexem - Heythuysen - Roggel - Egchelheide - Egchel - Helden - Panningen Streekbus
Arriva Gebied.svg
377 Roermond - Horn - Haelen - Nunhem - Neer - Kesseleik - Kessel - Baarlo - Hout-Blerick - Venlo Streekbus
Arriva Gebied.svg
675 Roermond - Horn - Heythuysen - Roggel - Heibloem - Meijel Schoolbus Kupers i.o.v. Arriva Gebied.svg
Gebied.svg Gebied2.svg = concessie(s)

Langeafstandsbussen

Halte.svg
Halte Designer Outlet
Plaats Roermond
Concessie(s) Niet concessiegebonden
Vervoerder(s) FlixBus

De halte Designer Outlet aan de Maashaven heeft enkele namen die gebruikt worden/werden binnen de communicatie naar reizigers:

  • Designer Outlet (Arriva; 11 december 2016 t/m 8 december 2018);
  • Designer Outlet Center (Veolia Transport; 10 december 2006 t/m 31 oktober 2009);
  • Shopping Centre (FlixBus);
  • Stadskantoor/Outlet (Veolia Transport; 29 mei 2012 t/m 10 december 2016, DB IC Bus; t/m 30 juni 2020).

Op 9 december 2018 werd de halte opgeheven voor de streekbussen; sindsdien is de halte alleen nog in gebruik voor de langeafstandsbussen. Er is wel informatie over historische bediening door streekbussen beschikbaar.

Route
280 (Köln (D) -) Düsseldorf (D) (- Roermond (NL)) - Eindhoven (NL) - Antwerpen (B) (- Gent (B) - Lille (F)) (mogelijk verouderd) Langeafstandsbus Verhuven (D), Cars Deltour (F) i.o.v. FlixBus Gebied.svg
833 (Schiphol Airport -) Amsterdam - Eindhoven (- Roermond) - Maastricht - Aachen (mogelijk verouderd) Langeafstandsbus Slangen Touringcars, Peereboom Touringcars, Hanneman De Toerist i.o.v. FlixBus Gebied.svg
Gebied.svg Gebied2.svg = concessie(s)

Historische dienstregeling