Dienstregeling Nijmegen 1996/1997: verschil tussen versies
k (lf) |
k (Regenmaker heeft de pagina Dienstregeling Regio Nijmegen 1996/1997 hernoemd naar Dienstregeling Nijmegen 1996/1997 zonder een doorverwijzing achter te laten) |
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven) | |
(geen verschil)
|
Huidige versie van 21 apr 2024 om 09:32
De dienstregeling Nijmegen 1996/1997 was geldig van 2 juni 1996 t/m 31 mei 1997.
De dienstregeling omvatte alle stadslijnen van Nijmegen en de streeklijnen 31, 32, 33, 43 en 412. De overige streeklijnen die in Nijmegen kwamen waren niet opgenomen, met uitzondering van de streeklijnen richting Lent. De dienstregeling werd samen uitgebracht door CVD en Hermes. CVD verzorgde de meeste stadslijnen terwijl Hermes de streeklijnen voor zijn rekening nam (met uitzondering van lijn 31 die door GVM gereden werd). Ook verzorgde Hermes enkele stadslijnen die meer een karakter van voorstadslijnen hadden.
In de loop van deze dienstregeling verdwenen de vervoerders GVM en CVD. Per 1 januari 1997 ging GVM op in de nieuwe vervoerder Oostnet en CVD werd verzelfstandigd tot Novio.
Inhoud
Lijnnetwerk
In de dienstregeling Nijmegen 1996/1997 waren volgende lijnen opgenomen:
De overige streeklijnen waren niet opgenomen in het busboekje en stonden mogelijk in een streekboekje van Hermes.
Wijzigingen per lijn per 2 juni 1996
Ten opzichte van de vorige dienstregeling waren er de volgende wijzigingen:
- Lijn 1: op alle dagen kwam er nog een late rit Centraal Station - Malden bij.
- Lijn 2: de extra ritten op koopavonden vervielen.
- Lijn 3: deze lijn werd ingekort tot Wijchen - Nijmegen. Lijn 33 werd vanuit Arnhem verlengd naar Nijmegen en verving lijn 3 op het traject Nijmegen - Doornenburg. Lijn 3 werd gekoppeld aan lijn 33 zodat er toch een doorgaande verbinding geboden bleef. De route via Kraaijenberg in Wijchen verviel en werd overgenomen door de nieuwe lijn 7.
- Lijn 4: de extra ritten op koopavonden vervielen. Op zaterdagen kwam er in beide richtingen een extra vroege rit bij.
- Lijn 5: In de avonduren en op zondag reed lijn voortaan via Breedeweg naar De Horst zodat beide dorpen om het half uur bediend werden. In de vakantiedienstregeling reed lijn 5 voortaan om en om naar De Horst en Breedeweg in plaats van 1x naar De Horst en 2x naar Breedeweg.
- Lijn 6: het eindpunt in Beek kwam te liggen bij de Kwartelstraat. De extra ritten op koopavonden vervielen.
- Lijn 7: deze nieuwe lijn ging Wijchen Noord bedienen en reed via de Brabantse Poort non-stop naar centraal station. Daar was deze gekoppeld aan lijn 32. Lijn 7 reed op maandag t/m zaterdag de hele dag. Overdag reed lijn 7 2x per uur, 's avonds 1x per uur. Op zondag reed lijn 7 niet. Dan reed lijn 3 in Wijchen via Kraaijenberg.
- Lijn 8: de extra ritten op koopavonden vervielen. Op zaterdagen kwam er in beide richtingen een extra vroege rit bij.
- Lijn 9: deze reed niet langer via het Steve Bikoplein maar ging weer via Tolhuis rijden. Op zaterdag en zondag kwam er in de ochtend richting Lindenholt een extra vroege rit bij.
- Lijn 10: na de Heyendaalseweg reed deze via de Groenewoudseweg en Groesbeekseweg. Deze wijziging was echter niet terug te vinden in de haltelijst of tabellen.
- Lijn 11: de halte IJpenbroekweg hernoemd naar Spijkerhofweg. Tussen de haltes ARN en Kinderdorp Neerbosch verscheen de halte Jonkerstraat. Op alle dagen kwam er nog een late rit van Centraal Station naar Beuningen erbij.
- Lijn 32: deze lijn werd gekoppeld aan de nieuwe lijn 7. Ressen werd aan de route toegevoegd.
- Lijn 33: deze lijn werd doorgetrokken naar Nijmegen en gekoppeld aan lijn 3. Hierdoor kwam deze lijn weer terug in het busboekje van Nijmegen. Voorheen was deze lijn in de avond en op zondag al gekoppeld aan lijn 3.
- Lijn 37: deze lijn was niet langer opgenomen in het busboekje van Nijmegen, het is niet bekend wat ermee gebeurd is.
Wijzigingen per 1 september 1996
Wijzigingen per 1 januari 1997
Per deze datum ging de GVM op in Oostnet. Tevens werd de CVD verzelfstandigd tot Novio.