Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

VIRM

6 bytes verwijderd, 10 apr 2015 18:04
k
Techniek
Voor het remmen beschikt IRM over elektropneumatische schijfremmen op de loopdraaistellen en elektrodynamische remmen op de motordraaistellen. Dit laatste remsysteem is in staat de vrijkomende energie bij het remmen terug te voeren naar de bovenleiding. Voor noodgevallen beschikt het materieel over permanente magneetremmen die bij snelremmingen op de spoorstaven worden neergelaten. Deze magneetremmen dienen tevens als parkeerrem.
IRM is voor de klimaatbeheersing voorzien van airconditioning. De IRM is daarom voorzien van vaste zijwandramen. Daarnaast zijn liftjes aanwezig om te zorgen dat de cateringtrolley zowel de beneden- als bovenverdieping kan bereiken. Sinds het afschaffen van de treincatering in 2003 worden deze echter niet meer gebruikt. De laatste stellen uit de series VIRM-2 en 3 zijn daarom niet meer voorzien van de liftkooi en aandrijving. Wel bleef de liftkoker nog aanwezig omdat deze onderdeel van de bakconstructie uitmaakt. Bij VIRM-4 is de bakconstructie gewijzigd en is de liftkoker verdwenen ; daardoor was het mogelijk om de trappen te verbreden.
Bij de verlenging en ombouw van DD-IRM naar VIRM werd het materieel voorzien van een diagnosesysteem voor beproeving, controle en storingsmeldingen. Ook zaken als het instellen van de bestemmingsaanduiding vinden via dit systeem plaats.
ap_users
3.184
bewerkingen

Navigatiemenu