Overleg:GVB

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Wat betreft het verwijderen van Zuidoost: is dat niet officieel de plaatsnaam daar? Als je vanuit Abcoude komt en Amsterdam in rijdt kom je namelijk ook een plaatsnaambordje "Amsterdam Zuidoost" tegen. De postcodetabel die de portal van OVNL gebruik van maakt kent eveneens een "Amsterdam Zuidoost" naast "Amsterdam" en da's serieus een tabel waarin de reeksen per gemeente staan. --Reiziger ddrs 23 mei 2009 20:37 (CEST)

Amsterdam Zuidoost is een stadsdeel van Amsterdam [1]. Sommigen zien het echter wel als aparte gemeente doordat het stadsdeel fysiek nergens grenst aan de rest van de stad. --Chauf21 23 mei 2009 21:24 (CEST)

Leek me al erg apart dat het een aparte gemeente was. Maargoed, de naamgeving van welke vervoerder gaan we hier dan hanteren: met het GVB zelf komen we niet veel verder want die hanteren geen plaatsnamen in haltenamen, Connexxion noemt het daar Amsterdam-ZO.

--Reiziger ddrs 23 mei 2009 21:49 (CEST)

Amsterdam Zuid-Oost is de hoofdplaats van postcoderegio 1100, daarom staat het als aparte plaats erin. De gemeente en het stadsdeel hanteren gewoon Amsterdam als plaats voor adressen in Zuidoost, dus daar ben ik dan vanuit gegaan. Het is tenslotte ook gewoon Amsterdam. Bee 24 mei 2009 00:12 (CEST)