Overleg:Entiteit Oost-Vlaanderen

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een idee om een beetje overzicht in België te krijgen. Dit door als concessies de diverse entiteiten/provincies aan te houden? Dan komen we uit op 5 concessies van De Lijn, 1 van het MIVB en 5 van de TEC. --Huibe 10 okt 2012 20:27 (CEST)

De entiteiten zijn dan:
De Lijn
Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen.
TEC
Henegouwen, Namen-Luxemburg, Luik-Verviers, Waals Brabant en Charleroi.
MIVB
Rondom Brussel. --Chauf21 10 okt 2012 22:50 (CEST)
Klopt alleen mijn voorstel zou zijn, de MIVB concessie Brussel of Stadsgewest Brussel te noemen. --Huibe 11 okt 2012 11:25 (CEST)
Voor de MIVB concessie zou ik voor "Brussels Hoofdstedelijk Gewest" gaan. Verder vind ik het een prima idee, aangezien er nu zoveel Belgische lijnen op de Wiki staan, dat 'Concessie Buitenland' niet meer helemaal voldoet. Alleen: hoe weet je zeker tot welke entiteit een buslijn hoort als hij door twee entiteiten rijdt? --Meltrain 11 okt 2012 11:38 (CEST)

Gewoon blond doen denkt ik. En beide concessies opnemen. ;-) Maar bij De Lijn is het redelijk duidelijk omdat deze pagina's naar provincie hebben. Brussel is maar 1 vervoerder en TEC wordt grotendeels een beredeneerde gok. Je kunt het namelijk zien aan of er wel of geen dienstregeling pdf is en op de pdf staat de (hoofd)regio vermeld. --Huibe 11 okt 2012 12:02 (CEST)

Brussels Hoofdstedelijk Gewest lijkt me prima voor de MIVB-lijnen. Als jullie denken dat je eruit kan komen met de indeling van de lijnen, zie ik geen problemen om het op deze manier te doen. Probeer wel om het zo accuraat mogelijk te doen om de kwaliteit van de Wiki hoog te houden. Liever geen informatie dan verkeerde informatie. --Chauf21 11 okt 2012 12:45 (CEST)

Ik stel overigens voor om de pagina te hernoemen naar "Entiteit Oost-Vlaanderen", aangezien het geen concessies zijn. De infohoxen kunnen dan, vanuit technische overwegingen, wel als "|concessie=Oost-Vlaanderen" worden ingevuld. Er zal dan een redirect naar de juiste pagina komen. --Chauf21 11 okt 2012 12:45 (CEST)

Ik zie net dat op de Franse pagina van de TEC ook per entiteit een indeling staat. Dus dat zou geen probleem moeten zijn. --Huibe 11 okt 2012 13:35 (CEST)

Lijnen

Overzicht van automatisering en actualiteit in deze entiteit.