Mokumflex Driemond

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flexnet blauw.svg
Flexnet Mokum
Vervoerder(s) Staxi i.o.v. GVB
Concessie Stadsvervoer Amsterdam
Lijnsoort Flexnet
Formule Mokumflex
Materieel Mercedes-Benz Sprinter
Rijdt sinds 11 december 2017
Bedieningsperiodes
Werkdagen 06:00 - 00:00
Zaterdag 06:00 - 00:00
Zondag 06:00 - 00:00
Deze lijn heeft geen vaste dienstregeling
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Mokumflex is de naam van het flexibel busvoervoer tussen tussen Amsterdam Gaasperplas, Driemond en Weesp.

Op werkdagen overdag kan ook gereisd worden met lijn 49.

Voorwaarden

  • Met Mokumflex kan men tussen twee willekeurige haltes worden vervoerd binnen het hierboven vastgestelde vervoersgebied (en de hieronder vastgestelde haltes).
  • Ritten moeten tenminste 45 minuten van tevoren gereserveerd worden. Er kan voor maximaal 6 personen tegelijk gereserveerd worden. Men wordt van 1 minuut vóór tot 10 minuten ná de gereserveerde tijd opgehaald van de vertrekhalte. Hiervoor ontvangt men 20 minuten van te voren een SMS met een link waarmee de taxi live te volgen is. Ook belt de chauffeur 5 minuten voor aankomst bij de halte.
  • Reserveren kan met WhatsApp via 06 - 13 069 729, telefonisch via 020 - 705 88 88 of online.
  • Er geldt een vast tarief van € 2,50 ongeacht de afstand. De OV-chipkaart is niet geldig. Bij reserveringen met de telefoon of WhatsApp is betaling via een automatische incasso verplicht, hiervoor moet vóór het reserveren van de eerste rit een incassomachtigingsformulier ingevuld worden. Bij online reserveringen kan ook met iDEAL, PayPal of creditcard betaald worden.
  • Meer informatie is te vinden op de pagina over Mokumflex.

Bedieningsgebied

Amsterdam
Gaasp Reigersbroeck Station Gaasperplas
Driemond
Burgemeester Kasteleinstraat Geinbrug Matchzo
Volkstuinen Zandpad
Weesp
Casparuslaan Gezondheidscentrum J.H. Leopoldhof
Station Weesp Van Houten Industriepark Van Houtenlaan

Geschiedenis

Op 11 december 2017 ontstond het Mokumflexconcept tussen Amsterdam Gaasperplas, Driemond en Weesp. Op deze manier werd er een verbinding tussen deze plaatsen aangeboden buiten de bedieningstijden van lijn 49.

Tot 26 augustus 2019 was het gebruik van Mokumflex gratis en moest ingecheckt worden met de OV-chipkaart, sindsdien gold een vast tarief van € 2,50 en moest betaald worden via een automatische incasso.

Op 1 juli 2020 werd de exploitatie door Staxi overgenomen van RMC. Bij de overgang werden de reserverings- en ophaaltijden alsmede de betaalmogelijkheden verbeterd. Ook kon sindsdien via WhatsApp worden gereserveerd, wel verviel de speciale Mokumflex-app.