Lijn 27 Den Haag, Randveen - Station Mariahoeve

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Snelbus blauw.svg
Snelbuslijn 27
Vervoerder(s) HTM
Concessie Haaglanden Stad
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Den Haag
Materieel MAN Lion's City CNG
Rijdt sinds 9 december 2018
Voorganger(s) geen
Frequenties
Spits 4x/uur
Spits (vakantie) rijdt niet
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 27 rijdt als snelbus van Randveen via Haagse Markt, Station Hollands Spoor, het Centraal Station en Bezuidenhout naar Mariahoeve. Onderweg wordt bij een beperkt aantal haltes langs de route gestopt.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Haaglanden Stad is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2019 2020
0,166 0,169

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sr.svg Den Haag, Randveen  
Route rsr.svg Den Haag, Vrederustlaan  
Route rsBr.svg Den Haag, Leyweg    
Route rsr.svg Den Haag, De La Reyweg  
Route rsr.svg Den Haag, Haagse Markt  
Route rsTr.svg Den Haag, Station Hollands Spoor    
Route rsTr.svg Den Haag, Centraal Station  
Route rsr.svg Den Haag, Laan van Nieuw Oost Indië  
Route rsr.svg Den Haag, Barnsteenhorst  
Route rsT0.svg Den Haag, Station Mariahoeve  

Geschiedenis

Op 9 december 2018 werd deze lijn ingesteld als snelbus tijdens de spitsuren tussen Randveen en Mariahoeve. Deze lijn ontstond als een compromis nadat de eerder geplande verlenging van lijn 25 naar Mariahoeve niet doorging wegens een verbod op bussen door de binnenstad.

Op 15 december 2019, bij het ingaan van de nieuwe concessie Haaglanden Stad wijzigde de vervoerder van HTMbuzz naar HTM.