Lijn 120 Heerlen, Station - Hogeschool Zuyd

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 120
Vervoerder(s) Veolia Transport
Concessie Zuid-Limburg (2007-2016)
Lijnsoort Schoolbus
Stadsdienst Parkstad
Materieel MAN Lion's City G
Periode 31 augustus 2014 t/m 10 december 2016
Voorganger(s) geen
Opvolger(s) geen
Frequenties
Spits 3-12x/uur (ochtendspits)
Spits (vakantie) reed niet
Dal 3x/uur
Dal (vakantie) reed niet
Avond reed niet
Zaterdag reed niet
Zondag reed niet

Lijn 120 reed van station Heerlen naar de Hogeschool Zuyd.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Heerlen, Station  
Route rs0.svg Heerlen, Hogeschool Zuyd  

Geschiedenis

De bus werd met ingang van 31 augustus 2014 ingevoerd om het te verwachten grote aantal reizigers naar de 'onderwijsboulevard' te kunnen verwerken. In de ochtendspits wordt tot 9.30 uur iedere vijf minuten gereden, daarbuiten iedere 20 minuten. In de middagspits, de avonduren, het weekend en de vakantieperioden rijdt deze lijn niet.

Op 22 mei 2016 werd de lijn ingekort tot de Hogeschool Zuyd. Reizigers van/naar het Arcus of Sintermeertencollege kunnen voortaan gebruik maken van de overige buslijnen. Mogelijk ging de lijn voortaan wel in de middagspits tot ongeveer 17:15 ook elke 20 minuten rijden.

Op 11 december 2016 ging de volgende concessie Limburg van start, die nu de volledige provincie besloeg. Na het debacle met Abellio werd de concessie aan de tweede winnaar gegund: Arriva. Het lijnennet van Veolia Transport werd hierbij flink aangepast, waarbij het visgraatmodel de basis voor het lijnennet vormt.
Deze lijn werd toen opgeheven. Reizigers tussen station Heerlen en de Hogeschool Zuyd konden voortaan gebruik maken van de overige buslijnen op dit traject, die in combinatie met elkaar vaak genoeg rijden voor een redelijke verbinding.