Hamburg Klosterstern

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Metro nieuw.svg
Metrostation Klosterstern
Metronetwerk Hamburg
Plaats Hamburg
Metrostation Klosterstern, gezien vanaf de trap aan de noordzijde met een metro van het type DT4 richting Ohlsdorf, 25 maart 2012.
Kenmerkend voor het station zijn de driehoekvormige plafondverlichting en de houten zitbankjes.

Metrostation Klosterstern in Hamburg is op 2 juni 1929 geopend aan metrolijn U1. Het maakte onderdeel uit van de zogeheten KellJung-linie, een aftakking van de ringlijn van Kellinghusenstraße naar Jungfernstieg. Het station, dat een eilandperron heeft dat in een bocht ligt, is na eerder verbouwd te zijn geweest recentelijk weer helemaal teruggebracht in de staat van opening, en is daarmee één van de fraaiste metrostations van Hamburg. De zuidelijke uitgang van het metrostation heeft een overkapping met het oude opschrift 'HOCHBAHN' erop, in wit op een blauwe ondergrond. Het is helaas niet originele bord uit de openingstijd, aangezien dat een zwarte ondergrond had.
Hoewel de metrolijnen U1 en U3 op station Kellinghusenstraße een overstap op elkaar geven, is het vaak sneller om van hieruit te gaan lopen naar metrostation Eppendorfer Baum aan lijn U3, aangezien de loopafstand slechts 200 meter is.
Het station heeft zijn naam gekregen door het nabijgelegen klooster (Kloster), en het feit dat het onder een grote rotonde ligt, in het Duits vaak Stern genoemd. Er is hier een overstap mogelijk op enkele buslijnen.