Gebruiker:Zugführer

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

OpenStreetMap wordt net als deze wiki bijgehouden door een grote groep vrijwilligers. Kleine foutjes in de route zijn altijd mogelijk, vind je iets, laat dat dan op mijn overlegpagina weten, dan probeer ik er naar te kijken. Onderstaande concessies zijn voorzien van een link naar OpenStreetMap en probeer ik up to date te houden.

Lijnengroep Status DRGL 2019
Alle Nederlandse treinseries nog checken
Concessie Regio Utrecht nog checken
Concessie Provincie Utrecht nog checken
Concessie SRE/ZO Brabant nog checken
Metro en tram van Amsterdam nog checken
Deel veerdiensten heel NL nog checken
Bussen Waddeneilanden nog checken

Routes linken naar OpenStreetMap

Elke wikipagina over een bus, tram, metro, trein of veerverbinding kan gelinkt worden aan een "relatie" op OpenStreetMap. In de routestrip is een extra variabele "kaart" toegevoegd. Achter "kaart" dient het relatienummer van openstreetmap ingevuld te worden. Het relatienummer van een bepaalde lijn is bijvoorbeeld via deze tool te vinden.

Zie dit topic voor een uitgebreide uitleg over OpenStreetMap en het bewerken van buslijnen en treinseries.

Routekaart bij nieuwe route

In principe blijft het relatienummer altijd gekoppeld aan de meest recente versie van de busroute. Mocht op lijn 1 in stad X de route dus wijzigen, dan zal deze wijziging op OpenStreetMap ook uitgevoerd worden. Oude routes worden niet bewaard. Om die reden is het verstandig op pagina's van voormalige lijnen de "kaart=..." tag weg te halen en deze alleen op de meest recente pagina op te nemen.

Let op: afhankelijk van het gebied waar de wijzigingen plaatsvinden kan het enige tijd duren alvorens een wijziging doorgevoerd is.