Dienstregeling verkeersverbond VRR 2015

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2015 van de Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR) loopt van 14 december 2014 tot en met 12 december 2015. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Dienstregeling 2015 DB Rheinlandbus

Wijzigingen per 14 juni 2015

Op deze lijn wordt in de spitsuren een gewijzigde route in Grevenbroich gereden via het industriegebied aan de Otto Hahn Straße. Voor de voormalige route die in de spitsen werd gereden, kan er dan gebruik gemaakt worden van lijnen 858 en 893.

Deze lijn wordt ingekort tot het trajectdeel tussen Neurath en Kapellen. Het trajectgedeelte tussen Evinghoven en Neurath wordt ondergebracht bij lijn 892.

Deze lijn wordt verlengd van Evinghoven via Rommerskirchen naar Neurath en neemt daarmee een gedeelte van lijn 891 over.

Wijzigingen per 13 september 2015

Deze lijn begint en eindigt vanaf nu bij het nieuwe ZOB van Velbert in plaats van bij het Willy Brandt Platz.

Deze lijn krijgt verschillende kleine routewijzigingen over het gehele traject, daarnaast wordt de frequentie de gehele week verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur of doordeweeks zelfs 3x/uur.

Deze lijn wordt overgenomen door de nieuwe lijnen OV2 en OV4. De nieuwe lijn OV3 gaat tussen Am Grünewald en het nieuwe ZOB rijden.

De route naar Am Nordpark wordt overgenomen door de nieuwe lijn OV2. De nieuwe lijn OV4 gaat de route van lijn OV3 naar Hasenpfad overnemen.

Deze lijn komt te vervallen. Er kan gebruik gemaakt worden van de nieuwe lijnen OV3 en OV4.

Het traject van en naar Klinikum Niederberg komt te vervallen, deze wordt overgenomen door de nieuwe lijn OV7. Het nieuwe eindpunt in Velbert komt bij het ZOB te liggen. Daarnaast wordt de frequentie verhoogd naar 2x/uur of 3x/uur afhankelijk van de dag.

Deze lijn wordt verlengd naar Klinikum Niederberg te Velbert. Deze route is overgenomen van de oude lijn OV6. Daarnaast is de uitgebreide routevariant in Velbert vervallen en is de route op sommige punten gewijzigd.

Het nieuwe eindpunt is bij het ZOB in Velbert komen te liggen, daarnaast is het traject tussen Nierenhof en Langenberg komen te vervallen. Er kan gebruikt gemaakt worden van de overige lijnen. Daarnaast zijn er ook enkele routewijzigingen aangebracht.

Deze lijn stopt niet meer bij het Willy Brandt Platz in Velbert, maar in vervolg wel bij de halte Kettwiger Straße. De koppeling met de SB66 vindt plaats op het nieuwe ZOB in Velbert.

Het eindpunt is naar de nieuwe ZOB in Velbert verplaatst, echter blijft de koppeling met lijn SB19 naar Essen bestaan.

Dienstregeling 2015 DVG

Wijzigingen per 14 juni 2015

De halte Scharnhorststraße wordt hernoemd naar Landesarchiv NRW.

Er wordt een verbeterde aansluiting gerealiseerd op tram 903 bij de halte Meiderich Bahnhof.

De eerste rit begint bij de halte Flingerstraße te Baerl.

De halte Schifferstraße wordt hernoemd naar Landesarchiv NRW. Daarnaast wordt de dienstregeling in de vakantieperioden iets aangepast.

De route in Neudorf wordt gewijzigd. Vanaf het Hauptbahnhof wordt over de Neudorder Straße, Koloniestraße en Kruppstraße naar de nieuwe eindhalte Sportpark gereden.

Dienstregeling 2015 EVAG

Wijzigingen per 14 juni 2015

Algemeen: Om op meerdere tramlijnen lagevloermaterieel in te kunnen zetten, wordt de lijnenloop van enkele tramlijnen aangepast.

  • Lijn 101

Deze lijn rijdt voortaan na het Hauptbahnhof via de route van lijn 106 naar Helenenstraße. Lijn 101 rijdt alleen richting Helenenstraße, lijn 106 rijdt in de tegenovergestelde richting. Het traject naar Bredeney wordt overgenomen door lijn 108.

  • Lijn 106

Deze lijn rijdt voortaan na het Hauptbahnhof via de route van lijn 101 naar Borbeck (Germaniaplatz). Lijn 106 rijdt alleen richting Borbeck, lijn 101 rijdt in de tegenovergestelde richting. Het traject naar Altenessen wordt overgenomen door lijn 108.

  • Lijn 107

De basisdienst van deze lijn wordt beperkt tot het traject Gelsenkirchen Hbf - Essen Hbf. Het traject naar Bredeney wordt alleen nog in de (brede) spitsuren bediend door een aparte lijn Essen Katernberg - Essen Hbf - Essen Bredeney. De normale lijn 107 rijdt (in principe) met lagevloermaterieel, de extra lijn naar Bredeney rijdt met hogevloermaterieel. Buiten de (brede) spitsuren rijdt alleen lijn 108 naar Bredeney.

  • Lijn 108

Deze nieuwe lijn rijdt tussen Altenessen en Bredeney via Hauptbahnhof en neemt zo de door de lijnen 106 resp. 101 en 107 verlaten trajecten over. Deze lijn rijdt uitsluitend met hogevloermaterieel.

Wijzigingen per 13 september 2015

Algemeen: Op verschillende tram- en buslijnen veranderen de vertrek en aankomsttijden.

  • Lijn 169

Door de opening van het busstation in Velbert vervallen de volgende haltes: Blumenstraße, Willy Brandt Platz, Berliner Straße en Deller Straße. Er wordt vanaf nu gestopt op het nieuwe busstation.

  • Lijn NE8

Door de opening van het busstation in Velbert vervallen de volgende haltes: Blumenstraße en Willy Brandt Platz. Er wordt vanaf nu gestopt op het nieuwe busstation.

  • Lijn 145 en NE10

Nieuwe halte Kurt Jooss Straße wordt toegevoegd aan de route.

Dienstregeling 2015 MVG

Wijzigingen per 4 oktober 2015

Deze lijn neemt tussen het Mülheim Hauptfriedhof en Stadtmitte de route van lijn 110 over. De huidige route tussen deze twee haltes zal worden overgenomen door lijn 112. Ook wordt de halte Feuerwache hernoemd naar Rotkreuzzentrum.

Deze tramlijn komt in zijn geheel te vervallen. Het zuidelijk gedeelte tussen Hauptfriedhof en Stadtmitte wordt overgenomen door lijn 104. De nieuwe lijn 128 neemt het noordelijke gedeelte voor zijn rekening en rijdt door naar het Ruhrpark in Oberhausen.

De tramlijn wordt in Mülheim verlengd naar het Hauptfriedhof om zo de route van lijn 104 te vervangen.

Deze nieuwe buslijn neemt het noordelijke gedeelte van tramlijn 110 over, daarnaast wordt er doorgereden naar het Ruhrpark in Oberhausen.

Doordat de nieuwe lijn 128 gaat doorrijden naar het Ruhrpark in Oberhausen. Rijden de ritten van lijn 129 niet langer door naar het Ruhrpark, maar tot Mülheim Friesenstraße.

De haltes Schloß Styrum en Rolandstraße worden vanaf nu aangedaan. Echter vervalt de halte Meißelstraße.

De halte Feuerwache wordt hernoemd naar Rotkreuzzentrum.

Dienstregeling 2015 NEW MöBus

Wijzigingen per 28 juni 2015

Lijn 016 heeft een aangepaste route gekregen rondom Kabelwerk in Mönchengladbach. De haltes Am Gerstacker en Memelstraße worden hierdoor aan de route toegevoegd.

Deze lijn rijdt voortaan via de halte Am Gerstacker.

Deze lijn rijdt voortaan via de halte Am Gerstacker.

Dienstregeling 2015 NIAG

Wijzigingen per 28 juni 2015

Enkele scholierenritten worden qua tijd en route aangepast.

Het eindpunt in Reichswalde van de vaste streekdienst wordt naar de halte Wolfsgraben verschoven, echter blijft de route onveranderd door de ringconstructie die geboden wordt.

Wijzigingen per 19 oktober 2015

Algemeen: Op de lijnen 45, 46, 47, 48 en SL42 worden de vertrek- en aankomsttijden in Kalkar 's middags aangepast ten behoeve van de scholieren. Daarnaast zijn op lijn 47 en 48 enkele extra of gewijzigde ritten toegevoegd.

Dienstregeling 2015 Rheinbahn

Wijzigingen per 13 september 2015

Door de opening van het nieuwe busstation in Velbert wordt het eindpunt van de Schwanenstraße verlegd naar het nieuwe busstation.

Deze lijn gaat via het nieuwe busstation in Velbert rijden. Hierdoor wijzigt de route in het centrum van Velbert.

Op deze lijn worden tussen 9:00 en 15:00 uur extra ritten ingevoerd van de Theodor Heuss Brücke naar de Mercedesstraße en andersom.

Het eindpunt wordt verlegd naar het nieuwe busstation in Velbert. Hierdoor wijzigt de route in het centrum van Velbert.

Het eindpunt wordt verlegd naar het nieuwe busstation in Velbert. Hierdoor wijzigt de route in het centrum van Velbert.

De halte Erkrath Ten Ofen komt te vervallen.

De route wordt veranderd tussen Goldberger Mühle en Friedhof Lindenheide, waardoor de halte Toni Turek Allee verlegd wordt.

De halte Erkrath Ten Ofen komt te vervallen.

Dienstregeling 2015 STOAG

Wijzigingen per 4 oktober 2015

De tramlijn wordt in Mülheim verlengd naar het Hauptfriedhof.

De route tussen het Hauptbahnhof en het Ziesakplaza wordt aangepast. Er wordt bij John Lennon Platz gestopt in plaats van het Theater en de Marienkirche.

De route tussen het Hauptbahnhof en het Ziesakplaza wordt aangepast. Er wordt bij de Theater gestopt in plaats van bij het Rathaus.

Het traject tussen Bero Zentrum en Hauptbahnhof vervalt. Daarnaast komt het eindpunt richting Sterkrade te liggen bij de halte Neumarkt en verandert de route tussen het Hauptbahnhof en het Ziesakplaza: in het vervolg wordt via de haltes Rathaus en Marienkirche gereden in plaats van via John Lennon Platz.

Wijzigingen per 29 november 2015

De halte Katholischer Friedhof Klosterhardt werd toegevoegd aan de route.

De halte Katholischer Friedhof Klosterhardt werd toegevoegd aan de route.

Dienstregeling 2015 WSW

Wijzigingen per 13 september 2015

De halte Hauptstraße worden hernoemd in Historisches Bürgerhaus.

De halte Hauptstraße worden hernoemd in Historisches Bürgerhaus.

Het eindpunt in Velbert verlegd van Postamt naar het ZOB.