Dienstregeling verkeersverbond VGM 2016

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2016 van de Verkehrsgemeinschaft Münsterland (VGM) loopt van 13 december 2015 tot en met 10 december 2016. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Dienstregeling 2016 DB Westfalenbus

Wijzigingen per 24 augustus 2016

Voortaan wordt alleen nog gereden tussen Bahnhof en Gemen. Het traject naar Landwehr wordt ondergebracht bij buurtbus B8. Verder wijzigt de route in het centrum van Borken.

Deze lijn wordt opgeheven. Reizigers kunnen gebruik maken van overige buslijnen.

Deze lijn wordt verlengd naar Heiden en gaat ook op zaterdag rijden.

Deze lijn gaat voortaan ook stoppen bij de haltes Markt en EKZ Hovesath; ook nieuw was dat er op zaterdag gereden wordt. De halte Rathaus komt wel te vervallen.

Dienstregeling 2016 RVM

Wijzigingen per 29 november 2016

De route wordt fors gewijzigd.

De route wordt fors gewijzigd.

Dienstregeling 2016 Stadtwerke Münster

Wijzigingen per 10 oktober 2016

Op deze lijn worden twee routevarianten in Hiltrup niet langer aangedaan; deze worden overgenomen door de nieuwe lijn 18 tussen Hiltrup en Wolbeck. Door deze wijzigingen wordt de dienstregeling eenduidiger.

Deze lijn gaat niet langer van en naar het Clemenshospital rijden; deze verbinding wordt overgenomen door de nieuwe lijn 4. In de richting van Handorf wordt alleen nog gereden in de spitsuren, daarbuiten wordt de route ingekort tot de nieuwe halte Oderstraße of de halte Danziger Freiheit. Handorf en Lauheide worden ook bediend door de nieuwe lijn 4.

Deze ringlijn in combinatie met lijn 4 wordt opgeheven en wordt nieuw vormgegeven door ringlijnen 33 en 34 die op sommige plaatsen een andere route rijden. De nieuwe lijn 2 gaat de verbinding naar Alte Sternwarte verzorgen.

Deze ringlijn in combinatie met lijn 3 wordt opgeheven en wordt nieuw vormgegeven door ringlijnen 33 en 34 die op sommige plaatsen een andere route rijden. De nieuwe lijn 2 gaat de verbinding naar Alte Sternwarte verzorgen.

Op deze lijn wordt doordeweeks overdag 3x/uur extra gereden tussen Berg Fidel en het Hauptbahnhof. Hiermee worden ook de nieuwe haltes Berg Fidel en Hogenbergstraße in gebruik genomen.

Deze lijn gaat niet langer naar Kinderhaus rijden, maar naar Coerde. Het traject naar Kinderhaus wordt ondergebracht bij de nieuwe lijn 16. Het traject tussen Hauptbahnhof en Hiltrup blijft wel onder het lijnnummer 6 rijden.

Deze lijn wordt inkort tot het traject tussen het Hauptbahnhof en de Kriegerweg. Het trajectdeel naar Gelmer en Sudmühle wordt ondergebracht bij de nieuwe lijn 4 en de bediening van de haltes Pötterhoek en Kärntner Straße wordt verzorgd door de nieuwe lijn 2.

Deze lijn wordt ingekort tot Coerde, het traject tussen Kinderhaus en Coerde wordt overgenomen door de nieuwe lijn 19. Daarnaast wordt er niet langer via Hörstertor gereden, maar via de Lublinring.

Deze lijn gaat niet langer rijden tussen het Hauptbahnhof en Coerde. Dit traject wordt overgenomen door de nieuwe lijn 6. Het traject tussen het Hauptbahnhof en Hiltrup Ost blijft onder het lijnnummer 9.

De halte Drostestraße wordt hernoemd naar Am Hof zur Linde

Geen grote wijzigingen.

Deze lijn gaat in Gievenbeck de route van lijn 22 rijden, waardoor het eindpunt bij de Rüschhausweg komt te liggen. Ook wordt er op zaterdag gereden.

Geen grote wijzigingen.

Op deze lijn zijn een aantal kleine routewijzigingen, waarmee enkele nieuwe haltes worden aangedaan.

Deze lijn ging voortaan altijd via de Ermlandweg gereden, waardoor de route in Kinderhaus versneld wordt. Een aantal haltes die niet meer aangedaan worden, worden vanaf nu bediend door lijn 17.

Op deze lijn blijft het traject tussen Mecklenbeck het Hauptbahnhof behouden. Het traject tussen het Hauptbahnhof en Sprakel via Technologiepark wordt ondergebracht bij lijn 9. Lijn 9 gaat alleen nog in de spitsuren van en naar Sprakel rijden, daarbuiten wordt de verbinding verzorgd door lijn 19.

Deze lijn gaat in vervolg altijd via Hörstertor rijden, waardoor de route versneld wordt. Daarnaast worden enkele vervallen haltes van lijn 15 in Kinderhaus bediend.

Deze lijn gaat in Gievenbeck de route van lijn 12 rijden, waardoor het eindpunt bij de Heekweg komt te liggen. Voortaan wordt op zaterdag niet langer gereden tussen het Hauptbahnhof en Gievenbeck.

de halte Engelenschanze wordt aan de route toegevoegd.

Deze lijn gaat vanaf Hiltrup Mitte naar Hiltrup Ost rijden in plaats van naar Amelsbüren. Het traject van en naar Amelsbüren wordt overgenomen door lijn N82. Het traject naar Kinderhaus blijft onder lijnnummer N81 rijden.

Deze lijn gaat niet langer naar Wolbeck rijden, maar naar Amelsbüren. Het traject van en naar Wolbeck wordt overgenomen door lijn N85. Het traject naar Kleimannbrücke blijft onder lijnnummer N82 rijden.

De halte Drostestraße wordt hernoemd naar Am Hof zur Linde en er wordt een nieuwe halte met de naam Villa ten Hompel aan de route toegevoegd.

Geen grote wijzigingen.

Deze lijn gaat niet langer naar Hiltrup rijden, maar naar Wolbeck. Het traject tussen Hiltrup Mitte en Ost wordt overgenomen door lijn N81 en het traject tussen Hiltrup Mitte en Hauptbahnhof via Berg Fidel door lijn N82. Het traject naar Nienberge blijft onder lijnnummer N85 rijden.

Deze lijn wordt opgeheven en geïntegreerd in lijn N85.