Dienstregeling concessie Stadsvervoer Lelystad 2011

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2011 voor de concessie Stadsvervoer Lelystad liep van december 2010 t/m september 2012.

Per 4 september 2011 werd de exploitatie overgenomen door Arriva, zie hiervoor de deze pagina. De bestaande letterlijnen maakten daarbij plaats voor de lijnnummers, zoals die tot voor 2005 in deze plaats reden.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
1 Lelystad Haven - Noordersluis - Schepenwijken - Station Centrum - Lelycentre
2 De Landerijen - Waterwijk - Ziekenhuis - Station Centrum - Atol - Lelycentre
3 De Landerijen - De Horst - Ziekenhuis - Station Centrum - Schepenwijken
4 Station Centrum - Schepenwijken - Kustwijk
5 Station Centrum - Landstrekenwijk - De Warande
7 Batavia Stad - Schepenwijken - Station Centrum - Palazzo - Flevopoort - Larserpoort - Lelystad Airport
8 Lelycentre - Station Centrum - Flevopoort - Larserpoort Spitsbus
9 Station Centrum - Houtribhoek Buurtbus
10 Station Centrum - Schepenwijken - Flevo Marina Buurtbus

Wijzigingen per 4 september 2011

  • Lijn 1 (Haven - Lelycentre): Deze nieuwe lijn neemt de route van lijn D over tussen het Station en Lelystad-Haven en een deel van de route van lijn A richting het Lelycentre. De frequentie in de spitsuren en koopavonden wordt verlaagd naar een halfuursdienst.
  • Lijn 2 (De Landerijen - Lelycentre): Deze nieuwe lijn begint bij de Landerijen en rijdt vervolgens via de zuidelijke route van lijn B naar het Station en vervolgens naar Atol en het Lelycentre via de route van lijn A. De frequentie in de spitsuren en koopavonden wordt verlaagd naar een halfuursdienst.
  • Lijn 3 (De Landerijen - Kustwijk): Deze nieuwe lijn neemt het noordelijke deel van lijn B over vanuit De Landerijen en rijdt vervolgens via de Schepenwijken naar de Kustwijk, waarmee een deel van de route van lijn E overgenomen wordt. De frequentie in de spitsuren en koopavonden wordt verlaagd naar een halfuursdienst.
  • Lijn 4 (Station - Kustwijk): Deze nieuwe lijn rijdt
  • Lijn 5 (Station - De Warande): Deze nieuwe lijn neemt de route van lijn C over door de Landstrekenwijk. De route is doorgetrokken naar de nieuwe wijk De Warande. De frequentie in de spitsuren en koopavonden wordt verlaagd naar een halfuursdienst.
  • Lijn 7 (Batavia Stad - Airport): Deze nieuwe lijn neemt de route van lijn F over naar Batavia Stad, er wordt in beide richtingen door De Kempenaar gereden. Vanaf het Station wordt de route doorgetrokken naar de Larserpoort, het Aviodrome en Lelystad Airport. De frequentie in de spitsuren en koopavonden wordt verlaagd naar een halfuursdienst.
  • Lijn 8 (Lelycentre - Larserpoort): Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe spitsbus van het Lelycentre via het Station naar de Larserpoort. In de beide spitsuren worden twee ritten per richting gereden, die bovendien als sneldienst rijden en onderweg maar beperkt halteren.
  • Lijn 9 (Station - Houtribhoek): Onder dit lijnnummer rijdt van maandag t/m zaterdag overdag 1x/uur een buurtbus naar de Houtribhoek, waarmee een deel van de route van lijn K wordt overgenomen.
  • Lijn 10 (Station - Flevo Marina): Onder dit lijnnummer rijdt van maandag t/m zaterdag overdag 1x/uur een buurtbus naar het Flevo Marina, waarmee een deel van de route van lijn K wordt overgenomen.