Dienstregeling concessie Meierij 2012

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2012 van de concessie Meierij liep van 8 januari 2012 t/m 5 januari 2013.

Lijnennet

Lijn Route Opmerkingen
Stadsdienst 's-Hertogenbosch
60 P+R Vlijmenseweg - Vughterstraat Citybus
61 De Kruiskamp - Centraal Station - Centrum - De Pettelaar - De Aawijk
62 De Kruiskamp - Centraal Station - Centrum - De Muntel - Station Oost - De Reit - De Rompert
63 Rosmalen - Hintham - Graafsewijk - Centrum - Centraal Station
64 De Kruiskamp - Centraal Station - Centrum - Pettelaarpark - De Aawijk Spitsbus
65 Engelen - Centraal Station
66 Centraal Station - Centrum - Graafsewijk - Station Oost - De Herven - Rosmalen Spitsbus
67 Maaspoort - Centraal Station
68 Maasoever - Maaspoort - De Rompert - De Muntel - Centrum - Centraal Station - Vught De Baarzen
69 Maasoever - Maaspoort - De Rompert - De Muntel - Centrum - Centraal Station - Vught De Baarzen
70 P+R De Vliert - Sint Josephstraat Citybus
71 Centraal Station - Orthen - De Hambaken - Maaspoort - De Maasoever
72 Empel - De Rompert - Centraal Station
73 De Rompert - De Hambaken - Centraal Station
74 Groote Wielen - Station Oost - Centraal Station
80 P+R Pettelaarpark - Parade Citybus
220 Centraal Station - Parade Citybus, t/m 3 november
220 Centraal Station - Jeroen Bosch Ziekenhuis v.a. 4 november
Streekbussen
155s Sint-Oedenrode - Schijndel - 's-Hertogenbosch
156 's-Hertogenbosch - Den Dungen - Sint Michielsgestel - Schijndel - Sint Oedenrode - Nijnsel - Son - Eindhoven
158 Veghel - Heeswijk Dinther - Middelrode - Berlicum - Hintham - 's-Hertogenbosch
159 Veghel - Eerde - Wijbosch - Schijndel - Sint Michielsgestel - 's-Hertogenbosch
160s Uden - Veghel - Schijndel - 's-Hertogenbosch
Buurtbussen
203 Liempde - Boxtel - Esch - Vught - 's-Hertogenbosch
204 Best - Boskant - Sint Oedenrode - Olland - Kasteren - Liempde - Boxtel - Schijndel
213 Vught Lunetten - 's-Hertogenbosch
299 Oirschot - Spoordonk - Lennisheuvel - Boxtel - Gemonde - Sint-Michielsgestel

Wijzigingen per 8 januari 2012

 • Lijn 61 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): In de avonduren en op zondag rijdt deze lijn alleen nog maar tussen het station en De Aawijk. Doorgaande reizigers naar De Kruiskamp moeten dan overstappen.
 • Lijn 62 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn wordt de basislijn voor De Kruiskamp, de hele week wordt een halfuursdienst gereden. Het voorzieningenniveau in deze wijk is daarmee in hetzelfde patroon als andere wijken. Op het traject naar De Rompert wordt in beide richtingen via de Zuid-Willemsvaart gereden en niet meer via de Parade en als vervanging van lijn 74 gaat deze lijn via industrieterrein De Herven rijden, dat daarmee de hele week een regelmatige bediening krijgt, de route via de Bruistensingel komt te vervallen.
 • Lijn 63 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn wordt ingekort tot het traject station - Rosmalen, het traject naar De Maasoever krijgt het nieuwe lijnnummer 71. In Rosmalen wordt de route gewijzigd als gevolg van langdurige werkzaamheden; de bus rijdt niet meer via de Burgemeester Mazairalaan, maar via de Molenstraat, Weidsestraat en Tuinstraat.
 • Lijn 67 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): De ritten richting De Maaspoort gaan een extra lusje door deze wijk rijden, omdat de koppeling met lijn 68 komt te vervallen.
 • Lijn 68 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): De frequentie wordt over het hele traject verlaagd naar 2x per uur van maandag t/m zaterdag overdag en 1x per uur op overige tijdstippen. De vervallen ritten worden overgenomen door lijn 69. In het Centrum gaat deze lijn in beide richtingen via de Zuid-Willemsvaart rijden, de route via de Parade vervalt.
 • Lijn 69 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Vanaf het station wordt de route doorgetrokken naar De Maasoever via de route van lijn 68. Op dit nieuwe traject wordt de helft van de ritten van lijn 68 overgenomen.
 • Lijn 71 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Dit is het nieuwe lijnnummer voor het traject naar De Maasoever van lijn 63. Op zaterdag wordt deze verbinding niet meer gereden. De dienstregeling is afgestemd met die van lijn 67.
 • Lijn 72 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn gaat in beide richtingen via de Zuid-Willemsvaart rijden, de route via Orthen vervalt.
 • Lijn 73 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): In de avonduren na 21:30 en op zondag wordt de frequentie verhoogd naar een halfuursdienst.
 • Lijn 74 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn gaat in beide richtingen via de Zuid-Willemsvaart rijden, de route via Orthen vervalt. Daarnaast gaat deze lijn weer via de Bruistensingel rijden, de bediening van De Herven wordt overgenomen door lijn 62.
 • Lijn 156 ('s-Hertogenbosch - Eindhoven): Om 07:11 en 07:41 worden extra ritten toegevoegd van Schijndel naar Eindhoven, vanwege de toegenomen passagiersaantallen. De bushalte Maaskantje in Den Dungen wordt hernoemd naar Dungense Molen.
 • Lijn 158 ('s-Hertogenbosch - Veghel): De rit van 15:17 vanuit 's-Hertogenbosch vervalt.
 • Lijn 160 ('s-Hertogenbosch - Uden): Om 07:19 rijdt een extra rit van Uden naar 's-Hertogenbosch.
 • Lijn 203 ('s-Hertogenbosch - Liempde): In 's-Hertogenbosch gaat deze lijn via het Jeroen Boschziekenhuis en de Onderwijsboulevard rijden in plaats van de Vughterweg.
 • Lijn 220 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Op de route wordt een nieuwe halte aangedaan op de Sint-Janssingel en deze lijn gaat ook stoppen bij de halte Zuid-Willemsvaart.
 • Lijn 299 (Oirschot - Sint-Michielsgestel): In Spoordonk wordt een gelijknamige bushalte toegevoegd ter hoogte van natuurgebied Kampina.

Wijziging per 4 november 2012

 • Lijn 220 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): De proef met een bus door de Binnenstad wordt niet voortgezet. Daarvoor in de plaats gaan de busjes een pendeldienst uitvoeren tussen het station en het Jeroen Boschziekenhuis. In 's-Hertogenbosch wordt de route verlegd naar het Jeroen Boschziekenhuis en de Onderwijsboulevard.