Beervelde

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Trein blauw.svg
Station Beervelde
Plaats Beervelde
Land België
Geopend 9 augustus 1847
3 juni 1973
Gesloten 2 juni 1957
3 juni 1984
Heropend 15 december 2008
Verkorting FBV
Vervoerder(s) NMBS
Beervelde is een station langs de spoorlijn Antwerpen - Gent (lijn 59). Het station is op 15 december 2008 voor de derde keer geopend. De eerste opening was op 9 augustus 1847. Het station werd in het jaar 1957 gesloten voor het reizigersvervoer. Net zoals veel andere stations tussen Antwerpen en Gent werd het in 1973 heropend. Het station werd in het jaar 1984 gesloten voor het reizigersvervoer. Na lang onderzoek werd het in 2008 weer heropend samen met de introductie van een derde intercity per uur tussen Antwerpen en Gent op werkdagen. Met ingang van de dienstregeling 2018 wordt het station ook in het weekend bediend.

Trein

In de dienstregeling 2020 stoppen de volgende treinen op station Beervelde:

Treinsoort Serie Lijn Traject Frequentie Opmerkingen
S-trein Gent 650 S53 (Antwerpen-Centraal -) Lokeren - Gent-Sint-Pieters 1x/uur Rijdt in het weekend van/naar Antwerpen-Centraal.

Let op: Dit overzicht bevat alleen de Belgische basisdienstregeling. In de spitsuren kunnen er nog extra treinen rijden die niet in dit overzicht zijn opgenomen.

Historische dienstregeling

  • Informatie over de bediening van Beervelde door treinen in het verleden is te vinden onder Beervelde/Bediening.

Bus

Halte.svg
Halte Station
Plaats Beervelde
Entiteit(en) Oost-Vlaanderen
Vervoerder(s) De Lijn
Route
77 Deinze - Astene - Deurle - Sint-Martens-Latem - Sint-Denijs-Westrem - Gent Sint-Pietersstation - Gent Zuid - Gent Dampoort - Sint-Amandsberg - Oostakker - Lochristi - Beervelde Streekbus (Parmentier Autobus/Ganda Cars i.o.v.) De Lijn Gebied3.svg