OVpay: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Beginnetje}} '''OVpay''' is een vorm om met de (mobiele) pinpas of kredietkaart met het openbaar vervoer te reizen. Het in- en uitchecken gebeurt op dezelfde wijz...')
 
(Labels: Bewerking via mobiel, Bewerking via mobiele website)
 
(6 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
{{Beginnetje}}
 
{{Beginnetje}}
'''OVpay''' is een vorm om met de (mobiele) pinpas of kredietkaart met het openbaar vervoer te reizen. Het in- en uitchecken gebeurt op dezelfde wijze als met de nog bestaande [[OV-chipkaart]]. Momenteel kan er enkel nog op saldo worden gereisd zonder een kortingsproduct. Momenteel is OVpay al in diverse concessies in Nederland actief en het zal in 2023 verder worden uitgerold.
+
'''OVpay''' is een vorm om met de (mobiele) pinpas of kredietkaart met het openbaar vervoer te reizen binnen Nederland. Het in- en uitchecken gebeurt op dezelfde wijze als met de nog bestaande [[OV-chipkaart]]. Momenteel kan er enkel nog op saldo worden gereisd zonder een kortingsproduct. Sinds 31 januari 2023 is het mogelijk om OVpay te gebruiken bij de NS, Arriva en Qbuzz. Sinds juni 2023 kan OV-pay bij alle vervoerders gebruikt worden, maar sommige kaartlezers zijn nog niet geschikt voor OVpay.

Huidige versie van 15 jun 2023 om 16:40

Imbox notice.png
Dit artikel is een beginnetje. Je kunt de OV in Nederland Wiki helpen door dit artikel uit te breiden.

OVpay is een vorm om met de (mobiele) pinpas of kredietkaart met het openbaar vervoer te reizen binnen Nederland. Het in- en uitchecken gebeurt op dezelfde wijze als met de nog bestaande OV-chipkaart. Momenteel kan er enkel nog op saldo worden gereisd zonder een kortingsproduct. Sinds 31 januari 2023 is het mogelijk om OVpay te gebruiken bij de NS, Arriva en Qbuzz. Sinds juni 2023 kan OV-pay bij alle vervoerders gebruikt worden, maar sommige kaartlezers zijn nog niet geschikt voor OVpay.