Dienstregeling entiteit West-Vlaanderen 2023

Uit OV in Nederland Wiki
Versie door Julius (overleg | bijdragen) op 23 aug 2023 om 17:58 (Regio Tielt)
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina staan de wijzigingen voor het dienstregelingjaar 2023 van de entiteit West-Vlaanderen vermeld.

Wijzigingen per 1 januari 2023

  • De omleidingsroute in het centrum van Brugge voor de lijnen 1, 4, 14, 88, 90 en 91 via de Dijver wordt omgezet in de definitieve route; de halte Sint-Salvatorskerk, Markt en Wollestraat komen zonder alternatief te vervallen.

De rit van 05:52 op werkdagen wordt van Blankenberge doorgetrokken naar Knokke en de retourrit begint eveneens in Knokke (v. 06:20) in plaats van Blankenberge. De haltes Pier en Sea Life in Blankenberge zijn samengevoegd tot één nieuwe halte Pier; de naam Sea Life komt te vervallen.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen lichtjes.

De omleidingsroute via de Kaaien wordt omgezet in de definitieve route; de haltes Sint-Petrus-Paulusplein, Ooststraat, Centrum en Kapucijnenkerk komen zonder alternatief te vervallen, als vervanging wordt een nieuwe halte Visserskaai aangelegd.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen lichtjes.

In de avonduren wijzigen de vertrek- en aankomsttijden lichtjes.

De haltes Kruispoort en Molenbrug worden enkele 10-tallen meters verplaatst.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

Tijdens de spitsuren wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen en in het centrum van Moeskroen wordt de route gewijzigd.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen en als gevolg van langdurige wegwerkzaamheden, wordt de route in Sint-Michiels gewijzigd.

Enkele haltes krijgen een andere naam, omdat deze beter aansluit op de locatie waar deze gelegen zijn.

De halte Kruisstraat in Houthulst wordt voortaan in beide richtingen aan dezelfde kant van de weg bediend.

De route in Lichtervelde wordt verlegd naar de provincialeweg N35 in plaats van de Lichterveldestraat, de haltes Café du Commerce en Café De Welkom worden niet meer bediend. Daarnaast worden enkele andere haltes hernoemd, omdat die naam beter aansluit op de locatie waar deze is gelegen. De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

In het weekend wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

In de ochtendspits wijzigen de vertrek- en aankomsttijden lichtjes.

In de ochtendspits worden twee ritten doorgetrokken naar Koksijde en op woensdagmiddag of overige dagen in de middagspits begint één rit in Koksijde. Om 16:18 rijdt een nieuwe rit van Koksijde naar Alveringem Fortem. Tijdens de schoolvakanties wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

De beide routevarianten voor scholieren naar Kortemark krijgen de nieuwe lijnnummers 358 (Eernegem) en 359 (Koekelaare). Tussen Oostende en Torhout verandert niet.

De halte Kerk in Beveren wordt hernoemd naar Dorp.

In Tielt rijdt deze lijn niet meer via het Centrum, maar rijdt voortaan direct naar het station. Voor de haltes in het Centrum kan de halte Vierhoek als alternatief gebruikt worden.

In Tielt rijdt deze lijn niet meer via het Centrum, maar rijdt voortaan direct via de D'Hoopstraat naar het station. Voor de haltes in het Centrum kunnen de haltes VTI en Vierhoek als alternatief gebruikt worden.

In Tielt rijdt deze lijn nog maar van/tot het station, de haltes in het Centrum worden niet meer bediend. Reizigers naar het College stappen voortaan over, of moeten een stukje lopen. In Sint-Baafs-Vijve wordt de route verlegd naar de provincialeweg N327 in plaats van de smallere Loverstraat; de haltes Elektrische Cabien en Kraaienhof worden niet meer bediend.

De rit van 16:14 begint in Diksmuide niet meer bij de halte VTI, maar begint 7 minuten later bij de halte Station.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

In De Panne gaat deze lijn in beide richtingen via de Markt rijden; de halte Rusthuis wordt niet meer bediend, als alternatief kan de halte Gemeentehuis gebruikt worden.

Enkele haltes krijgen een andere naam, omdat deze beter aansluit op de locatie waar deze gelegen zijn.

In Rumbeke wordt de route gewijzigd.

In Rumbeke wordt de route gewijzigd.

In Ichtegem rijdt deze lijn niet meer via de Sportlaan en Keibergstraat, maar via de Arthur Coussensstraat. De haltes Sportlaan en Melkerij worden niet meer bediend. De routevariant voor scholieren naar Hertsberge gaat rijden als lijn 212. In Oostkamp en Hertsberge worden enkele haltes hernoemd, omdat deze beter aansluiten op de locaties waar deze zijn gelegen. De vertrek- en aankomsttijden wijzigen lichtjes.

De rit van 07:38 uit Nieuwpoort en de ritten van 12:20 (woensdag) of 17:03 (overige dagen) rijden in Koksijde via de normale route en niet meer via de Kazerne en Schipgatduinen. De rit van 07:38 gaat daarnaast beginnen in Ramskapelle en bedient in Nieuwpoort enkele nieuwe bushaltes.

In Waregem gaat deze lijn via de achterkant van het station rijden en aldaar kunnen reizigers uitstappen; instappen blijft van toepassing onder het spoorviaduct.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen lichtjes.

In Tielt gaat deze lijn in beide richtingen via de Vredestraat en Hulstplein rijden en de halte VTI wordt voortaan in beide richtingen bediend. De haltes in het Centrum worden niet meer bediend.

In Veldegem wordt de route gestrekt via de Rembertstraat in plaats van de Halfuurdreef. De haltes Plaats, Korenbloemstraat en Steenovenstraat worden niet meer bediend, maar als alternatief worden nieuwe haltes Steenovenstraat en Kerk geplaatst.

In Waregem rijdt deze lijn beide richtingen via de Ringlaan en niet meer via het Centrum. De haltes aldaar komen zonder alternatief te vervallen. Op de Ringlaan worden twee nieuwe haltes in gebruik genomen, van waar uit naar het Centrum gewandeld kan worden: Spei en Oosterlaan. In Sint-Baafs-Vijve wordt de route verlegd naar de provincialeweg N327 in plaats van de smallere Loverstraat; de haltes Elektrische Cabien en Kraaienhof worden niet meer bediend, als vervanging wordt een nieuwe halte Hooiestraat geplaatst.

De halte Wissel wordt hernoemd naar Motestraat en de halte Boomgaard wordt hernoemd naar Bibliotheek. Aan de rand van Ardooie wordt een nieuwe halte Pittemsestraat toegevoegd.

Dit lijnnummer wordt opgeheven. Alle ritten tussen Tielt en Roeselare gaan als lijn 80 rijden.

De ritten die in Waregem eindigen bij het station, worden doorgetrokken naar de halte Scholen Westerlaan.

De omleidingsroute via de Kaaien wordt omgezet in de definitieve route; de haltes Sint-Petrus-Paulusplein, Ooststraat, Centrum en Kapucijnenkerk komen zonder alternatief te vervallen, als vervanging wordt een nieuwe halte Visserskaai aangelegd.

In Geluwe en Moeskroen wordt de route gewijzigd en in Geluwe wordt een nieuwe halte Korte Tramstraat geplaatst.

In Waregem gaat deze lijn via de achterkant van het station rijden en aldaar kunnen reizigers uitstappen; instappen blijft van toepassing onder het spoorviaduct.

In Zwevegem wordt de route verlegd naar de provincialeweg N8 in plaats van de Ellestraat. De haltes Luxemburglaan, Breemeers, Ellestraat, Paridaanstraat en Knokke Brug worden niet meer bediend. Op de nieuwe route wordt bij de haltes van lijn 93 gestopt en wordt tevens een nieuwe halte Bellegemstraat bediend.

Onder dit nieuwe lijnnummer rijdt de variant van lijn 64 van en naar Hertsberge, in Hertsberge wordt de route beperkt tot de halte Lodistraat.

Onder dit nieuwe lijnnummer rijdt één van de varianten op lijn 51 ten behoeve van het Maria-instituut in Kortemark.

Onder dit nieuwe lijnnummer rijdt één van de varianten op lijn 51 ten behoeve van het Maria-instituut in Kortemark. De haltes Oostmeetstraat 36, Werkenstraat, Klaproos, Krekebekestraat worden opgeheven, maar in Koekelare wordt wel een nieuwe halte Ringlaan in gebruik genomen. Daarnaast worden in Koekelare een drietal haltes hernoemd, die beter aansluiten op de locatie waar ze gelegen zijn.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe schoolbus tussen Aalter, Ruiselede en Wingene.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe schoolbus tussen Aalter, Kruiskerke en Doomkerke.

Wijziging per 1 februari 2023

De rit van 07:02 vanuit Oostende vertrekt voortaan 8 minuten vroeger om 06:54.

Wijzigingen per 1 juli 2023

Regio Brugge

Deze lijn wordt opgeheven; de bediening van Assebroek wordt overgenomen door lijn 6 en de bediening van Ver-Assebroek door lijn 60.

Deze nieuwe lijn rijdt van het AZ Sint-Jan via het Waggelwater naar het Station en vervolgens via het Centrum naar Sint-Kruis. De lijn wordt in hoofdzaak met elektrische midibusjes gereden.

Deze lijn wordt opgeheven; de bediening van Assebroek wordt overgenomen door lijn 6.

Deze nieuwe lijn rijdt van het Kinepolis via Sint-Michiels naar het Station en vervolgens via het Centrum naar P+R Coiseaukaai. De lijn wordt in hoofdzaak met elektrische midibusjes gereden.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 5.

Deze nieuwe lijn rijdt van Sint-Kruis via Assebroek en de ring naar het Station en vervolgens via Sint-Willibrordus naar Sint-Andries.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 6.

Deze nieuwe lijn rijdt van Van Zuylen via Assebroek en de ring naar het Station en vervolgens via het Visartpark en de Gevangenis naar Sint-Andries.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 3 of de streekbussen richting Diksmuide/Oostende.

Deze nieuwe lijn rijdt van het AZ Sint-Jan via Sint-Pieters en de ring naar het Station en vervolgens naar Sint-Michiels.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers naar Sint-Kruis kunnen voortaan gebruik maken van lijn 3.

Deze nieuwe lijn rijdt van Koolkerke via Ghandi en de ring naar het Station en vervolgens via Steenbrugge en het AZ Sint-Lucas naar Assebroek.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 5.

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn 209.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 5.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 1 of lijn 6.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 1 of lijn 6.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers naar het Centrum reizen voortaan met lijn 1 of lijn 2 via het Station. Vanaf de Katelijnepoort komt geen vervangende buslijn meer.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 1 of lijn 5.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 6.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 5.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 4.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 5 of de streekbussen richting Zedelgem.

Deze lijn gaat ook in de late avonduren en 's nachts rijden.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van de streekbussen richting Knokke/Zeebrugge/Blankenberge.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 3.

Dit lijnnummer wordt opgeheven. De verbinding Brugge - Loppem wordt overgenomen door lijn 2.

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn 281.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe buslijn tussen Torhout, Ruddervoorde, Hertsberge en Beernem en neemt daarmee ook lijn 212 over. Deze lijn rijdt alleen op werkdagen 1x per uur, in aansluiting op de treinen in Beernem.

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn 40.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 33 en de bediening van Zuienkerke komt te vervallen en wordt overgenomen door lijn 49. Reizigers kunnen overstappen tussen beide lijnen bij de halte Kruiskalsijde.

In Brugge gaat deze lijn via de Blankenbergese Steenweg en het B-park rijden. Tussen Knokke en Westkapelle worden extra ritten toegevoegd.

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn 991.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 41.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe buslijn tussen Brugge en Zuienkerke als vervanging van lijn 33. In Brugge gaat deze lijn via het B-park rijden en reizigers vanuit Zuienkerke kunnen bij de halte Kruiskalsijde desgewenst overstappen op lijn 40.

In Brugge gaat deze lijn voortaan via de Gistelsesteenweg rijden. Tussen Brugge en Varsenare Zeeweg worden extra ritten aan de dienstregeling toegevoegd.

Deze lijn wordt geïntegreerd in lijn 58.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 63. Tussen Brugge, Ver-Assebroek en Oedelem worden extra ritten toegevoegd en tijdens de spitsuren rijden enkele ritten verder naar Aalter. De route loopt altijd via Beernem, de bediening van Oedelem Den Hoorn wordt overgenomen door een aparte schoolbus.

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn 80.

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn 60.

In Brugge gaat deze lijn via de Rijselstraat rijden.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 62. In Brugge gaat deze lijn altijd via Sint-Kruis rijden en binnen Brugge rijden op werkdagen extra ritten. Ook naar Moerkerke worden extra ritten toegevoegd.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers naar Dudzele kunnen in de late avond en 's nachts ook met lijn 41 reizen.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers naar Assebroek kunnen in de late avond en 's nachts ook met lijn 6 of lijn 60 reizen.

In Brugge gaat deze lijn voortaan via de Gistelsesteenweg rijden.

In Brugge gaat deze lijn via de Rijselstraat rijden.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers naar Ruddervoorde kunnen in de late avond en 's nachts ook met lijn 21 reizen.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers naar Beernem kunnen in de late avond en 's nachts ook met lijn 60 reizen.

In Brugge gaat deze lijn via de Rijselstraat rijden.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 29.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe schoolbus tussen Beernem, Doomkerke en Wingene.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 28. De route en dienstregeling wijzigen niet.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 43. In Brugge wordt de route verlegd naar Sint-Kruis

Regio Midwest

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe buslijn tussen Roeselare, Izegem, Ingelmunster, Oostrozebeke, Wielsbeke en Waregem. Van maandag t/m zaterdag wordt 1x per uur gereden en op zondag 1x per 2 uur.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe buslijn tussen Tielt, Meulebeke en Oostrozebeke en in de spitsuren wordt verder gereden naar Waregem. In de spitsuren wordt elk half uur gereden, in de daluren en op zaterdag elk uur en op zondag elke 2 uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid naar een uurdienst van maandag t/m zaterdag overdag en een 2-uursdienst op zondag.

Enkele slecht bezette ritten komen te vervallen.

Deze lijn wordt gedegradeerd naar een schoolbus en blijft enkele nog functionele ritten rijden.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe buslijn tussen Aalter, Ruiselede en Tielt en creëert daarmee een nieuwe verbinding in het lijnennet. Op werkdagen wordt 1x per uur gereden.

De bediening van Meulebeke 't Veld vervalt en wordt overgenomen door lijn 12.

Regio Oostende

Deze lijn gaat in beide richtingen via de Visserskaai rijden en nabij het Maria-Hendrikapark wordt de route gewijzigd.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe stadsbus van station Oostende via de Vuurtorenwijk naar Bredene Groenendijk. De begin- en eindhalte komt te liggen bij de nieuwe halte Groenendijk in de Turkeyenlaan. Ook de Bostoenwijk wordt in de route opgenomen. Op werkdagen wordt 4x per uur gereden en op overige tijdstippen 3x per uur.

De route van lijn 4 wordt geheel aangepast. De lijn begint bij het station en rijdt dan rechtstreeks via de Sas Slijkens naar Bredene, rijdt aldaar een lusroute en keert weer terug. Op werkdagen wordt 4x per uur gereden en op overige tijdstippen 3x per uur.

Deze lijn wordt opgeheven; alle ritten tussen Oostende en Raversijde worden gereden door lijn 60.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers naar Bredene kunnen voortaan reizen met lijn 2 of lijn 4.

In Zandvoorde rijdt deze lijn voortaan via de Zandvoordedorpstraat en niet meer via de Zwanenlaan. De haltes in deze straat vervallen en op de Zandvoordedorpstraat worden twee nieuwe bushaltes geplaatst.

In Zandvoorde rijdt deze lijn voortaan via de Zandvoordedorpstraat en niet meer via de Zwanenlaan. De haltes in deze straat vervallen en op de Zandvoordedorpstraat worden twee nieuwe bushaltes geplaatst.

In Zandvoorde rijdt deze lijn voortaan via de Zandvoordedorpstraat en niet meer via de Zwanenlaan. De haltes in deze straat vervallen en op de Zandvoordedorpstraat worden twee nieuwe bushaltes geplaatst.

Om vertragingen te vermijden bij het Zwaaikom, wordt de route omgelegd via de Sloepenstraat onder de Zwaaikom door, met bediening van de halte Oesterbank.

Om vertragingen te vermijden bij het Zwaaikom, wordt de route omgelegd via de Sloepenstraat onder de Zwaaikom door, met bediening van de halte Oesterbank.

Tussen Gistel en Eernegem gaat deze lijn via Westkerke rijden.

Tussen Oostende en Oudenburg gaat deze lijn via Zandvoorde rijden en niet meer via het industriegebied Plassendale.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 68 en 69 die samengevoegd worden. Tussen Oostende en Raversijde wordt 6x per uur gereden, vervolgens 2x per naar Middelkerke en 1x per uur naar Veurne.

In aanvulling op lijn 60, gaat onder dit lijnnummer een lokale stadsbus rijden in Koksijde. De lijn begint in Groenedijk en rijdt via Oostduinkerke en Sint-Idesbald naar het Station.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 60.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 60.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 4.

Onder dit lijnnummer worden op werkdagen diverse lokale bestemmingen rondom Gistel bediend.

Op deze lijn worden haltenamen aangepast en de ochtendbediening wordt verbeterd.

Regio Ieper

Het aantal ritten wordt uitgebreid.

Deze lijn gaat nu altijd via Lo en Alveringem rijden, zodat beide dorpen het hele jaar een goede ontsluiting hebben. In Elverdinge rijdt deze lijn voortaan via de N8 in plaats van de Sint-Livinusstraat.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen. Buiten de zomerperiode rijdt deze lijn alleen nog op werkdagen. In juli en augustus rijdt de lijn wél in het weekend.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe grensoverschrijdende streekbus tussen Poperinge, Steenvoorde en Hazebrouck in Frankrijk. De lijn rijdt dagelijks overdag 1x per 2 uur.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen gebruik maken van de overige buslijnen in het Heuvelland.

De route wordt geheel aangepast; vanaf Ieper wordt via Kemmel, Mesen, Dranouter, Loker en Westerouter naar Poperinge gereden. In de spits wordt 1x per uur gereden en in de daluren 1x per 2 uur.

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn 712.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 84. Tussen Ieper en Beselare worden extra ritten toegevoegd en in Ieper vervalt de bediening van het centrum. Op werkdagen wordt de frequentie in de daluren verhoogd naar 1x per uur.

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn 80.

In Ieper rijdt deze lijn niet meer via het Centrum.

De frequentie wordt verdubbeld naar een halfuurdienst overdag en een uurdienst op overige tijdstippen.

In Ieper wordt de route gelijk getrokken met die van lijn 91 en in Westrozebeke wordt de route gewijzigd.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe schoolbus tussen Koksijde, Veurne, Pollinkhove en Oostvleteren.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe schoolbus tussen Ieper, Kemmel, Dranouter en Loker.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 72. De bediening van Armentières vervalt en de lijn wordt gedegradeerd tot een schoolbus.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe schoolbus tussen Loker, De Klijte en Kemmel.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor de schoolbediening van Wervik Kruiseke van lijn 84.

Regio Diksmuide

De bediening van Eggewaartskapelle komt te vervallen.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor de schoolbediening van lijn 24 tussen Diksmuide en Oudekapelle. Daarbij wordt de route doorgetrokken naar Alveringem met aansluiting op lijn 50.

Regio Kortrijk

Deze lijn rijdt niet meer via de Kennedypark en rijdt voortaan om de 15 minuten.

Deze nieuwe lijn rijdt tussen Kortrijk en Rollegem. Deze lijn rijdt om het uur.

Deze lijn verdwijnt. Je kan gebruik maken van lijn 10.

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn 102.

Deze lijn gaat via Heule Markt rijden.

Tussen Wervik en Menen gaat deze lijn via Geluwe rijden, grotendeels via de provincialeweg N8.

In Ledegem en Menen wordt de route gewijzigd. Tussen Roeselare en Beitem wordt de frequentie van maandag t/m zaterdag overdag verhoogd naar een halfuurdienst.

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen voortaan gebruik maken van lijn 54 of aanvullende schoolbussen.

De bediening van Ingelmunster komt te vervallen en in Kachtem wordt de route uitgebreid. In de spits rijdt deze lijn om het halfuur, buiten de spits op werkdagen elke 1 uur en in de weekend elke 2 uur.

Deze lijn gaat via Heule Markt rijden.

Deze lijn gaat via Heule Markt rijden.

Tussen Harelbeke en Deerlijk wordt de route gestrekt via de Deerlijksesteenweg en Harelbekestraat.

Tussen Kortrijk en Lauwe worden extra ritten toegevoegd.

Deze nieuwe lijn rijdt van Kortrijk via Rollegem naar Moeskroen.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 15 en de route wordt beperkt tot Helkijn.

In aanvulling op lijn 54 rijdt onder dit lijnnummer een aanvullende schoolbus tussen Moorslede, Dadizele en Menen.

In aanvulling op lijn 54 rijdt onder dit lijnnummer een aanvullende schoolbus tussen Roeselare, Sint-Eloois-Winkel, Ledegem en Menen.

In aanvulling op lijn 54 rijdt onder dit lijnnummer een aanvullende schoolbus tussen Roeselare, Moorslede en Dadizele.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe schoolbus tussen Roeselare, Moorslede, Passendale en Beselare.

Wijzigingen per 1 september 2023

Deze lijn wordt vernummerd naar lijn 91

Vanaf Veurne gaat deze lijn altijd verder rijden naar Koksijde. De dienstregeling uitgebreid naar een uurdienst van maandag t/m zaterdag overdag (met extra ritten in de spits) en een 2-uursdienst op zondag.

Vanaf Veurne wordt de route doorgetrokken naar Koksijde en in Elverdinge rijdt deze lijn voortaan via de N8 in plaats van de Sint-Livinusstraat.

Vanaf het Centrum wordt de route verlengd naar het Jan Ypermanziekenhuis en het Businesspark Ter Waarde. De dienstregeling wordt uitgebreid.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor lijn 8. De route en dienstregeling wijzigen niet.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor de specifieke scholierenritten naar de VIVES van lijn 25.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor de specifieke scholierenritten naar Sint-Andries van lijn 25.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor de specifieke scholierenritten naar Spermalie van lijn 4.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe schoolbus tussen Oostende, Gistel en Ichtegem.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe schoolbus tussen Torhout, Eernegem en Gistel.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor de schoolbediening van Sint-Kruis van lijn 63.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor de schoolbediening van Oedelem Den Hoorn van lijn 63.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor de schoolbediening van lijn 68.

Dit is het nieuwe lijnnummer voor de schoolbediening van Ramskapelle van lijn 69.