CVD dienstregeling 1972/1973: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Wijzigingen)
Regel 37: Regel 37:
  
 
==Wijzigingen ==
 
==Wijzigingen ==
De wijzigingen zijn en opzichte van de [[CVD dienstregeling 1971/1972|dienstregeling van mei 1971]]. De wijk Dukenburg was inmiddels grotendeels bebouwd en de wijken Zwanenveld, Tolhuis en Weezenhof zijn verschenen. Deze laatste twee hadden een bediening gekregen. In het noorden van Zwanenveld was op dat moment NS-station Dukenburg in aanbouw. Dit station zou uiteindelijk op 2 juni 1973 geopend worden. Het is onbekend of deze datum nog in deze dienstregeling viel.
+
De wijzigingen zijn en opzichte van de [[CVD dienstregeling 1971/1972|dienstregeling van mei 1971]]. De wijk Dukenburg was inmiddels grotendeels bebouwd en de wijken Zwanenveld, Tolhuis en Weezenhof zijn verschenen. Deze laatste twee hadden een bediening gekregen. In het noorden van Dukenburg waren de nieuwe wijk Zwanenveld en het toekomstige NS-station Dukenburg in aanbouw. Dit station zou uiteindelijk op 2 juni 1973 geopend worden. Het is onbekend of deze datum nog in deze dienstregeling viel.
*[[Lijn 2 Beek Plataanstraat - Meijhorst|Lijn 2]]: deze lijn is tussen station en Dukenburg opnieuw opgezet. Komende vanaf Beek reed deze niet langer via de Hatertseweg naar Meijhorst maar via de Graafseweg naar de nieuwe wijk Tolhuis, het oude eindpunt Meijhorst en had zijn eindpunt in de nieuwe wijk Weezenhof in het zuiden van Dukenburg. Aldenhof bleef onbediend, passagiers uit Aldenhof konden alleen aan de rand opstappen bij de halte Van Apelterenweg. De haltelijst vermeldt dat via de tijdelijke haltes Tolhuis 16e straat en Streekweg/Tolhuis. De route zou waarschijnlijk wijzigen na het gereedkomen van NS-station Dukenburg ten noorden van Zwanenveld.
+
*[[Lijn 2 Beek Plataanstraat - Meijhorst|Lijn 2]]: deze lijn is tussen station en Dukenburg opnieuw opgezet. Komende vanaf Beek reed deze niet langer via de Hatertseweg naar Meijhorst maar via de Graafseweg naar de nieuwe wijk Tolhuis, het oude eindpunt Meijhorst en had zijn eindpunt in de nieuwe wijk Weezenhof in het zuiden van Dukenburg. Aldenhof bleef onbediend, passagiers uit Aldenhof konden alleen aan de rand opstappen bij de halte Van Apelterenweg. De haltelijst vermeldt dat via de tijdelijke haltes Tolhuis 16e straat en Streekweg/Tolhuis. De route zou waarschijnlijk wijzigen na het gereedkomen van zowel NS-station Dukenburg ten noorden van Zwanenveld en de weg daarheen.
 
 
  
 
[[Categorie:Dienstregeling CVD|CVD 1972]]
 
[[Categorie:Dienstregeling CVD|CVD 1972]]
 
[[Categorie:Stads- en streekvervoer 1972|CVD 1972]]
 
[[Categorie:Stads- en streekvervoer 1972|CVD 1972]]
 
[[Categorie:Stads- en streekvervoer 1973|CVD 1973]]
 
[[Categorie:Stads- en streekvervoer 1973|CVD 1973]]

Versie van 3 feb 2024 om 17:41

Het is onbekend wanneer de CVD dienstregeling 1972/1973 liep. De enige bekende dienstregeling is de "winterdienst 1972/1973". Het is niet bekend wanneer deze precies liep en of er een zomerdienst voor of na gelopen heeft. CVD verzorgde de stadsdienst Nijmegen. De streeklijnen rond Nijmegen werden grotendeels verzorgd door Zuidooster. De eestvolgende bekende dienstregeling is de dienstregeling van 10 januari 1974.

Lijnnetwerk

Lijn Route Opmerkingen
1 Hengstdal - Burchtstraat - Plein 1944 - Station - St. Annastraat - Slotemaker de Bruineweg - Hatertse Hei - Grootstal
2 Weezenhof - Meijhorst - Tolhuis - Streekweg/Tolhuis - Graafseweg - Station - Plein 1944 - Ubbergen - Beek
3 Brakkenstein - Heyendaalseweg - Hertogplein - Plein 1944 - Station (tunnel) - Waterkwartier
4 Muntweg - Willemskwartier - Station - Plein 1944 - Station - Willemskwartier - Goffert
5 Berg en Dal - Plein 1944 - Station - Sint Annastraat - Hatertseweg - Van Apelterenweg - Malvert - Lankforst
8 Hatert - Hatertseweg - Sint Annastraat - Plein 1944 - Station - Hees - Heseveld - Neerbosch-Oost
58 Nijmegen - Wyler - Kranenburg - Kleve I.s.m. NIAG; geen lokaal vervoer in Nijmegen.

Wijzigingen

De wijzigingen zijn en opzichte van de dienstregeling van mei 1971. De wijk Dukenburg was inmiddels grotendeels bebouwd en de wijken Zwanenveld, Tolhuis en Weezenhof zijn verschenen. Deze laatste twee hadden een bediening gekregen. In het noorden van Dukenburg waren de nieuwe wijk Zwanenveld en het toekomstige NS-station Dukenburg in aanbouw. Dit station zou uiteindelijk op 2 juni 1973 geopend worden. Het is onbekend of deze datum nog in deze dienstregeling viel.

  • Lijn 2: deze lijn is tussen station en Dukenburg opnieuw opgezet. Komende vanaf Beek reed deze niet langer via de Hatertseweg naar Meijhorst maar via de Graafseweg naar de nieuwe wijk Tolhuis, het oude eindpunt Meijhorst en had zijn eindpunt in de nieuwe wijk Weezenhof in het zuiden van Dukenburg. Aldenhof bleef onbediend, passagiers uit Aldenhof konden alleen aan de rand opstappen bij de halte Van Apelterenweg. De haltelijst vermeldt dat via de tijdelijke haltes Tolhuis 16e straat en Streekweg/Tolhuis. De route zou waarschijnlijk wijzigen na het gereedkomen van zowel NS-station Dukenburg ten noorden van Zwanenveld en de weg daarheen.