Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Concessie Stadsvervoer Oss

842 bytes toegevoegd, 31 dec 2013 17:29
aanvulling nav speurwerk via Google
{{VCbox
|concessie=Stadsvervoer Oss
|overheid=Provincie Noord-Brabant|vervoerder=[[Area]], [[MTI]]|duur=5,5 jaar|periode=onbekend 6 juni 2001 t/m 09.12.2006
}}
De '''concessie Stadsvervoer Oss''' was een kleine concessie in Oss. Deze concessie stond los van het streekvervoer in de regio en lag volledig in het gebied van de [[concessie Oost-Brabant]] van de provincie Noord-Brabant. Daar reed [[BBA]]. Het is niet bekend welke overheid verantwoordelijk was, waarschijnlijk of de gemeente De stadsdienst Oss of de provincie Noord-Brabant, waarschijnlijk de laatste. Ook is niet bekend hoe de aanbestedingen gelopen zijn en wat de concessieduren warenoorspronkelijk opgezet door vervoersbedrijf [[Zuidooster]] maar kwam op 1 oktober 1978 bij [[BBA]] na een lijnenruil.
In 2001 besloot de provincie Noord-Brabant tot een proefproject met kleinschalig openbaar vervoer voor Oss. De stadsdienst vraag in Oss is oorspronkelijk opgezet door vervoersbedrijf [[Zuidooster]] maar kwam op 1 oktober 1978 bij [[BBA]] na was dusdanig gering dat een lijnenruilstadsdienst met grote bussen geen optie was. In de jaren 2000 verzorgde Vanaf 6 juni 2001 t/m 5 juni 2004 zou het bedrijf [[MTI|Millennium Transportation International]] (MTI) de stadsdienstmogen verzorgen. Op 27 MTI reed met 8-persoonsbusjes volgens vaste routes. Haltes waren er niet, overal langs de route mocht men in- en uitstappen. Het is niet bekend met hoeveel en welke lijnen MTI begon. Wel is bekend dat het netwerk uitgebreid werd. Half april 2004 legde MTI maakte de dienst neer vanwege provincie bekend dat het project per 5 juni 2004 zou stoppen en bij een aanbesteding goedkopere aanbieders bleken te zijn. Ook ontstond een geschil met tussen MTI en de provincie Noord-Brabant over subsidie. Op 4 mei 2004 werd De provincie had de subsidie gekort omdat MTI failliet verklaardfors minder reizigers vervoerde dan verwacht. Zowel BBA als [[Connexxion]] hadden reeds aangeboden Toen de stadsdienst provincie niet met extra geld over te nemen maar de provincie koos voor [[Area]], onderdeel van Maaskant Reizen uit Lith. Deze nam brug kwam legde MTI op 5 mei 27 april 2004 de stadsdienst over. Per [[Concessie Oost-Brabant 2007|10 december 2006]] ging deze concessie op in dienst neer omdat het niet meer aan de nieuwe concessie Oost-Brabant en ging naar Arriva. Arriva liet financiële verplichtingen ten opzichte van de stadsdienst verzorgen door taxibedrijf Van Drielleasemaatschappij kon voldoen. De dienstregeling bleef hetzelfdeOp 4 mei 2004 werd MTI failliet verklaard.
Zowel BBA als [[Connexxion]] hadden reeds aangeboden de stadsdienst over te nemen maar de provincie koos voor [[Area]], onderdeel van Maaskant Reizen uit Lith. Deze nam op 5 mei 2004 de stadsdienst over. Vermoedelijk werd er weinig gewijzigd. Het is niet bekend of Area wel of geen bushaltes geplaatst heeft. Ook over de lijnvoering en dienstregeling is weinig bekend. Alleen de lijnvoering en dienstregeling van het laatste jaar zijn bekend. Per [[Concessie Oost-Brabant 2007|10 december 2006]] ging deze concessie op in de nieuwe concessie Oost-Brabant en ging naar Arriva. Arriva liet de stadsdienst verzorgen door taxibedrijf Van Driel. De dienstregeling bleef hetzelfde.
== Lijnennet ==
Het lijnnet bestond in 2006 uit een viertal buslijnen. Deze werden alle met 8-persoonsbusjes gereden. De Bij MTI lagen alleen de routes lagen vast maar en waren er waren geen haltes. Overal Reizigers mochten langs de gehele route mocht worden ingestapt. De methode werd althans bij de MTI gehanteerdin- en uitstappen. Mogelijk heeft MTI of later Area voor de duidelijkheid enkele haltes geplaatst voor de infrequente reiziger. De bussen reden in 2006 allen van maandag t/m zaterdag overdag 1x per uur. Op werkdagen werd gereden tot omstreeks 18:00-19:15 uur (afhankelijk van de lijn), op zaterdagen tot 17:00-18:30 uur.
{|class="wikitable ovnl"
16.108
bewerkingen

Navigatiemenu