Statte

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Trein blauw.svg
Station Statte
Plaats Statte
Land België
Geopend 10 juni 1872
Verkorting LHY
Vervoerder(s) NMBS

Statte is een station langs de spoorlijn Liège - Namur (lijn 125). Vroeger begonnen hier ook de spoorlijnen Statte - Ciney (lijn 126) en Landen - Statte (lijn 127).

Trein

In de dienstregeling 2021 stoppen de volgende treinen op station Statte:

Treinsoort Serie Lijn Traject Frequentie Opmerkingen
Intercity 2400 (Tournai -) Brussel-Zuid - Namur - Liège-Saint-Lambert 1x/uur Rijdt in de spitsrichting van/naar Tournai. Rijdt niet in het weekend.
Lokaaltrein 4950 Liège-Guillemins - Huy - Namur 1x/uur Rijdt in het weekend 1x/2 uur en stopt dan niet op Sclessin en Leman

Let op: Dit overzicht bevat alleen de Belgische basisdienstregeling. In de spitsuren kunnen er nog extra treinen rijden die niet in dit overzicht zijn opgenomen.

Historische dienstregeling

Bus

Halte.svg
Halte Gare
Plaats Statte
Entiteit(en) Liège-Verviers
Vervoerder(s) TEC

De halte ligt recht voor het stationsgebouw. Er wordt weinig gebruik van gemaakt. De meeste buslijnen, en ook ritten van lijn 144, blijven op de doorgaande weg en stoppen bij de halte Eglise, die op nog geen 200 meter van de stationsingang ligt.

Route
144 Huy - Statte - Wanze - Moha - Huccorgne - Marneffe - Oteppe - Vissoul - Lamontzée - Burdinne (- Hannêche - Acosse - Moxhe - Hannut) (mogelijk verouderd) Streekbus (Multiobus Wallonie i.o.v.) TEC Gebied3.svg
Gebied.svg Gebied2.svg = concessie(s)