Spekholzerheide

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Trein blauw.svg
Museumstation Spekholzerheide
Plaats Kerkrade
Gesloten 1934, 1988
Heropend april 1995
Verkorting Sph
Vervoerder(s) ZLSM
Reisinformatie Website Miljoenenlijn
Opmerkingen Droeg vroeger de naam Kerkrade West, met verkorting Krw.
Voormalig station Kerkrade West
Plaats Kerkrade
Geopend Onbekend
Gesloten 1934, 1988
Verkorting Krw
Ex-vervoerders NS

Station Spekholzerheide werd in 1933 als geopend voor reizigersvervoer en ligt aan de spoorlijn Schaesberg - Simpelveld. Slechts 1 jaar later werd het alweer gesloten voor het reizigersvervoer. In 1949 werd het opnieuw geopend voor het reizigersvervoer. In 1988 werd het station samen met de complete Miljoenenlijn, waaraan het station lag, gesloten. Het station heeft vroeger ook de naam Kerkrade West gedragen.

Trein

Het station werd in het jaar 1988 gesloten voor het reizigersvervoer. Wel zijn er historische dienstregelingen voor het station beschikbaar. Sinds 1995 is het station weer in gebruik bij de ZLSM, die tussen Schin op Geul en Kerkrade Centrum toeristische ritten uitvoert. Het station kreeg van de ZLSM zijn oude naam terug: Spekholzerheide.

Historische dienstregeling

Bus

Halte.svg
Halte Sint Eugeniusstraat
Plaats Kerkrade
Concessie(s) Limburg
Vervoerder(s) Arriva

Aan de overzijde van de overweg, om de hoek in de Calbertsweg, bevindt zich de bushalte Sint Eugeniusstraat. Tot en met 10 december 2016 droeg deze halte de naam Calbertsweg/Sint Eugeniusstraat.

Route
5 Heerlen: Station - De Kissel - Landgraaf: Schaesberg - Kerkrade: Spekholzerheide - Gracht - Parkstad Stadion Stadsbus Arriva Gebied.svg
Gebied.svg Gebied2.svg = concessie(s) of vervoerregio('s)

Historische dienstregeling